Logo image
Logo image

Näin saat tuuheat kulmakarvat luonnollisesti

3 minuuttia
Jos haluat tuuheammat, näyttävämmät kulmakarvat, kokeile tämän artikkelin niksejä ja neuvoja kulmien kasvun ravitsemiseen. On tärkeää tukea kulmakarvojen kasvua sisältäpäin.
Näin saat tuuheat kulmakarvat luonnollisesti
Kirjoittanut Katherine Flórez
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Tuuheat kulmakarvat ovat nykyisin kovassa huudossa. Luonnollisuus kuuluu vahvasti trendiin, sillä kulmakarvojen annetaan rehottaa vapaasti niiden omaa luonnollista muotoa mukaillen, eikä niitä nypitä ohuiksi. Näyttävät kulmat antavat kasvoille ilmettä ja tehostavat katsetta.

Muutama vuosikymmen takaperin kulmakarvat nypittiin ohuen ohuiksi, mutta nykyisin muodissa on luonnollisempi ja vahvempi tyyli. Ikävä kyllä kulmien jatkuva nyppiminen ja vahaus sekä kemialliset tuotteet ja ympäristön myrkyt voivat heikentää karvojen kasvua. Kulmakarvat katkeilevat helposti ja niitä voi olla vaikea korostaa pelkällä meikillä.

Tässä artikkelissa kerromme sinulle, mitä luonnollisia keinoja voit käyttää kulmakarvojen tuuheuttamiseen ja ravitsemiseen. Näillä keinoilla ehkäiset karvojen haurastumista ja kiihdytät niiden kasvua. Samalla tehostat ripsien ja hiusten terveyttä.

Risiiniöljy vahvistaa kulmakarvat

Some figure

Risiiniöljy soveltuu ihanteellisesti kulmakarvojen kasvatukseen ja vahvistamiseen, sillä öljystä saa runsaasti proteiinia, tärkeitä rasvahappoja ja antioksidantteja, jotka tunkeutuvat karvoihin ja stimuloivat niiden kasvua.

Miten öljyä käytetään?

 • Kasta vanulappu luomutuotettuun risiiniöljyyn ja hiero kulmille.
 • Hiero kulmakarvoja hellästi 3 minuuttia ja anna öljyn imeytyä yön yli.
 • Toista hoito joka päivä parhaiden tulosten saavuttamiseksi.

Tuuheat kulmakarvat kookosöljyllä

Kookosöljy tuoksuu huumaavan hyvältä ja se sisältää rasvahappoja, E-vitamiinia ja mineraaleja, jotka vahvistavat kulmakarvoja.

Miten öljyä käytetään?

 • Ota pieni tippa kovettunutta kookosöljyä ja lämmitä noin 20 sekuntia mikrossa.
 • Kun öljy on sulanut, mutta ei ole liian kuumaa, kasta vanulappu öljyyn ja hiero kulmakarvoille.
 • Hiero muutaman minuutin ajan ja anna öljyn imeytyä yön yli.
 • Toista hoito joka ilta vähintään kahden kuukauden ajan.

Sipulimehu tekee kulmakarvoista paksummat

Some figure

Sipulista uutettava mehu sisältää rikkiyhdisteitä, jotka vahvistavat hiuksia ja tehostavat kulmakarvojen kasvua. Sipulimehu tehostaa kollageenin tuotantoa ja ehkäisee vapaiden radikaalien aiheuttamia solumuutoksia ja vaurioita.

Miten sipulimehua käytetään?

 • Paloittele sipuli tehosekoittimeen ja soseuta.
 • Levitä sipulimehu kulmakarvoille ja hiero 5 minuuttia, anna mehun kuivua rauhassa.
 • Jos kestät sipulin vahvaa tuoksua, voit antaa mehun vaikuttaa iholla yön yli. Jos et siedä hajua, voit huuhdella mehun kylmällä vedellä pois kulmista.
 • Toista hoito joka ilta vähintään kuukauden ajan.

Kananmunan keltuainen kulmakarvojen tuuheuttamiseksi

Kananmunan keltuainen sisältää runsaasti hyvälaatuista proteiinia, joka kohentaa sekä hiusten ja silmäripsien että kulmien terveyttä. Kananmunan sisältämät vitamiinit ja mineraalit vahvistavat kulmakarvoja ja ehkäisevät niiden putoilua ja katkeilua.

Miten keltuaista käytetään?

 • Riko muna ja erottele keltuainen valkuaisesta. Vatkaa keltuainen rikki kulhossa.
 • Levitä kulmakarvoille siveltimellä tai pumpulipuikolla.
 • Anna imeytyä 20 minuuttia ja huuhtele sitten lämpimällä vedellä.
 • Toista hoito kaksi kertaa viikossa.

Tuuheat kulmakarvat maidolla

Some figure

Maito sisältää proteiinia ja rasvoja, jotka ravitsevat kulmakarvojen juuria ja tehostavat kasvua.

Miten maitoa käytetään?

 • Kasta vanulappu täysmaitoon ja painele kulmakarvoille.
 • Anna kuivua 20 minuutin ajan ja huuhtele maito pois lämpimällä vedellä.
 • Toista hoito päivittäin, mieluiten iltaisin.

Oliiviöljy hoitaa kulmakarvat

Oliiviöljy on yksi kasvikunnan terveellisimmistä ja hyödyllisimmistä öljyistä. Se sisältää runsaasti E-vitamiinia, antioksidantteja ja Omega-3 -rasvahappoja, jotka tehostavat kasvua ja tuuheutta. Oliiviöljyä voi käyttää sekä sisäisesti että ulkoisesti hiusten, ripsien ja kulmien kasvun tehostamiseen.

Miten oliiviöljyä käytetään?

 • Kaada tilkka oliiviöljyä kulhoon ja lämmitä sitä mikrossa muutaman sekunnin ajan. Varmista, ettei öljy kuumene liikaa ja levitä lämmin öljy kulmille hellästi hieroen.
 • Öljyä ei tarvitse huuhdella pois, sillä se imeytyy ihoon helposti. Käytä vain muutama tippa.

Aloe vera sopii kulmien tuuheuttamiseen

Some figure

Aloe vera sisältää entsyymejä ja kosteuttavia yhdisteitä, jotka puhdistavat kulmat bakteereista ja liasta. Näin mikään ei ehkäise kulmien luonnollista kasvua.

Säännöllisessä käytössä aloe vera kiihdyttää karvojen kasvua ja auttaa tekemään niistä tuuheammat ja vahvemmat. Voit käyttää tuoretta geeliä suoraan kasvista tai ostaa kaupasta lisäaineetonta aloemehua tai -geeliä.

Miten aloe veraa käytetään?

 • Hiero pieni määrä aloegeeliä tai -mehua suoraan kulmille.
 • Anna sen imeytyä yön aikana ja huuhtele alue seuraavana aamuna lämpimällä vedellä.

Muista, että nämä hoidot eivät tuo pikaisia tuloksia, vaan tuuheat kulmakarvat vaativat säännöllistä ja yhtäjaksoista hoitoa. Nämä hoidot eivät ole ihmekeinoja kulmien tuuheuttamiseen, vaan ne vaativat aikaa toimiakseen. Huomioi myös nauttimasi ravinto, sillä kehon karvat kaipaavat etenkin Omega-3 -rasvoja, vitamiineja ja proteiinia.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Ladda, P. L., & Kamthane, R. B. (2014). Ricinus communis (Castor): An Overview. Int. J. of Res. in Pharmacology & Pharmacotherapeutics.
 • Kappally, S., Shirwaikar, A., & Shirwaikar, A. (2015). Coconut oil – a review of potential applications. Hygeia Journal for Drugs and Medicines. https://doi.org/10.15254/H.J.D.Med.7.2015.149
 • Sharquie, K. E., & Al-Obaidi, H. K. (2002). Onion juice (Allium cepa L.), a new topical treatment for alopecia areata. Journal of Dermatology. https://doi.org/10.1111/j.1346-8138.2002.tb00277.x
 • Eshun, K., & He, Q. (2004). Aloe Vera: A Valuable Ingredient for the Food, Pharmaceutical and Cosmetic Industries – A Review. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. https://doi.org/10.1080/10408690490424694

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.