Risiiniöljyn 8 hyötyä terveydelle ja kauneudelle

Risiiniöljyllä ei ainoastaan ole lääkinnällisiä ominaisuuksia, vaan se on myös loistava apu kauneudenhoidossa. Sitä ei tarvitse nauttia sisäisesti, vaan ulkoisella käytöllä voit saada erinomaisia tuloksia. Kokeile!
Risiiniöljyn 8 hyötyä terveydelle ja kauneudelle
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez.

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Monet luonnosta löydetyistä öljyistä ovat täynnä ravintoaineita, joita voit hyödyntää terveyden- ja kauneudenhoidossa. Risiiniöljy, joka on Afrikassa ja Aasiassa kasvavasta eksoottisesta kasvista saatu tuote, on yksi niistä.

Se on tunnettu siitä, että se sisältää runsain määrin tulehdusta lievittäviä ja antioksidanttisia ainesosia, joita voit käyttää monissa hoidoissa helpottamaan fyysistä kipua ja parantamaan ihosi tai hiustesi kuntoa.

Risiiniöljyn maku on voimakas ja saattaa olla joidenkin mielestä epämiellyttävä, mutta monet yhtiöt ovat lisänneet sitä kosmetiikkatuotteisiin, hygieniatuotteisiin ja lääkkeisiin. Sitä myydään luonnollisesti erikseenkin käytettäväksi vaihtoehtoisena hoitona monin eri tavoin.

Tänään haluamme jakaa risiiniöljyn kahdeksan parasta hyötyä ja syyt, miksi sinun kannattaisi ottaa se osaksi rutiiniasi. Lue lisää!

1. Risiiniöljy pidentää silmäripsiä

risiiniöljyllä paksut silmäripset

Risiiniöljyn lisääminen kulmakarvoihisi ja silmäripsiisi auttaa tuuheuttamaan ja pidentämään niitä.

Kuinka sitä käytetään?

 • Levitä ohut kerros risiiniöljyä silmäripsien juurista niiden kärkiin käyttäen puhdasta silmänrajaussivellintä.
 • Toista hoito joka ilta ennen nukkumaanmenoa.

2. Elvyttää hiukset

Jos hiuksesi näyttävät kuivilta ja elottomilta värjäysten, auringonvalolle altistumisen tai hiustenkuivainten käyttämisen jälkeen, kokeile antaa niille ylimääräinen “ravinneboosti” öljykäsittelyllä.

Risiiniöljy on hyvä vaihtoehto, sillä se ei sisällä kovia kemikaaleja ja on täynnä antioksidantteja, jotka hoitavat vahingoittuneita hiuksia.

Kuinka sitä käytetään?

 • Hiero pieni määrä öljyä hiussuortuvien keskiosista latvoihin.
 • Anna olla yön yli ja huuhtele pois seuraavana päivänä.
 • Käytä vähintään kolme kertaa viikossa.

3. Vahvistaa kynsiä

risiiniöljyllä vahvatkynnet

Risiiniöljyn suuri E-vitamiinipitoisuus auttaa vahvistamaan kynsiä ja estää niiden lohkeilua ja kuivuutta.

Sitä suositellaan kynsinauhojen ravitsemiseen ja ehkäisemään tulehduksia tai sisäänkasvaneita varpaankynsiä.

Kuinka sitä käytetään?

 • Kasta kyntesi pieneen määrään öljyä tai levitä öljyä kynsiharjalla.
 • Voit myös lisätä muutaman tipan risiiniöljyä kynsilakkaan saadaksesi siihen lisää hoitotehoa.

4. Ihonhoito

Kuten monet muut eteeriset öljyt, risiiniöljykin on loistava luonnollinen kosteuttaja, joka ravitsee ihoa syvältä pitäen sen nuorekkaana ja terveenä.

Se sopii erinomaisesti ihmisille, jotka kärsivät kuivasta ihosta, ihottumasta, kesivästä ihosta tai mistä tahansa muusta ihon ulkonäköön vaikuttavasta ongelmasta.

Sen antibakteerisista ominaisuuksista johtuen sitä suositellaan jopa hoitona pinnallisiin palohaavoihin ja muihin ihovaurioihin.

Mainitsemisen arvoista on myös se, että risiiniöljy sisältää soluvaurioita pysäyttäviä antioksidantteja, mikä on tärkeä tekijä ennenaikaisen vanhenemisen ehkäisemisessä.

Kuinka sitä käytetään?

 • Laita pieni määrä risiiniöljyä kämmenellesi ja hiero sitä kevyesti hoidettavalle alueelle.
 • Muista kohdistaa erityisesti silmänympärysten ja huulten alueelle.
 • Käytä päivittäin tai vähintään muutaman kerran viikossa.

5. Poistaa känsiä

risiiniöljy poistaa känsät

Nämä inhottavat känsät jaloissa voidaan poistaa käyttämällä säännöllisesti tätä luonnon öljyä. Se poistaa kuolleita ihosoluja ja pehmentää kovettumia nopeuttaen paranemista.

Kuinka sitä käytetään?

 • Kostuta vanupallo risiiniöljyssä ja hiero sitä känsään. Peitä alue laastarilla.
 • Jätä yön yli ja hiero kohtaa hohkakivellä aamulla.
 • Toista hoito seuraavana iltana tarvittaessa.

6. Lievittää niveltulehdusta

Risiiniöljyn tulehdusta lievittävien ominaisuuksien ansiosta se sopii täydellisesti niveltulehduksesta kipeytyneiden alueiden hierontaan.

Kuinka sitä käytetään?

 • Uita vanupallo öljyssä ja hiero sitä kipeytyneille nivelille. Peitä alue muovilaastarilla.
 • Aseta päälle kuumavesipullo tai lämpötyyny.
 • Anna olla 30-40 minuuttia ja toista päivittäin.

7. Poistaa näärännäppyjä

risiiniöljy hoitaa näärännäpyt

Risiiniöljyn antibakteeriset yhdisteet auttavat estämään tulehduksia, joista silmäluomet usein kärsivät.

Kuinka sitä käytetään?

8. Helpottaa hengitystieoireita

Hengitystieongelmien aiheuttamaa tukkoisuutta ja epämukavuutta voidaan helpottaa särkylääkkeillä ja risiiniöljyn tulehdusta estävillä vaikutuksilla.

Kuinka sitä käytetään?

 • Lämmitä hieman vettä ja lisää siihen öljy. Hiero hellävaraisin liikkein rintaan, keuhkojen yläpuolella olevalle alueelle.
 • Kokeile tehdä tämä ennen nukkumaanmenoa parhaiden tulosten saamiseksi.

Kuten näet, tämäntyyppinen öljy on erittäin käytännöllinen, ja sitä voidaan käyttää vaihtoehtona monen perinteisen hoidon sijaan. Osta sitä jo tänään mistä tahansa apteekista tai luontaistuotekaupasta, niin näet itsekin sen hyödyt.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
5 hoitoa iholle oliiviöljystä
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
5 hoitoa iholle oliiviöljystä

Tässä artikkelissa esittelemme viisi hoitoa ihollle oliiviöljystä. Jatka lukemista, nappaa vinkit talteen ja ota oliiviöljy osaksi ihonhoitorutiini...


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Al-Mamun, M. A., Akter, Z., Uddin, M. J., Ferdaus, K. M. K. B., Hoque, K. M. F., Ferdousi, Z., & Reza, M. A. (2016). Characterization and evaluation of antibacterial and antiproliferative activities of crude protein extracts isolated from the seed of Ricinus communis in Bangladesh. BMC Complementary and Alternative Medicine, 16(1). Available at: https://doi.org/10.1186/s12906-016-1185-y. Accessed 24/04/2020.
  • Boddu, S. H. S., Alsaab, H., Umar, S., Bonam, S. P., Gupta, H., & Ahmed, S. (2015). Anti-inflammatory effects of a novel ricinoleic acid poloxamer gel system for transdermal delivery. International Journal of Pharmaceutics, 479(1), 207–211. Available at: https://doi.org/10.1016/j.ijpharm.2014.12.051. Accessed 24/04/2020.
  • Carson, S. N., Wiggins, C., Overall, K., & Herbert, J. (2003). Using a castor oil-balsam of Peru-trypsin ointment to assist in healing skin graft donor sites. Ostomy/wound management49(6), 60-64. Available at: https://europepmc.org/article/med/12874484. Accessed 24/04/2020.
  • Mayo Clinic (2019). Si tomo agua, ¿tendré la piel hidratada? Available at: https://www.mayoclinic.org/es-es/healthy-lifestyle/adult-health/expert-answers/hydrated-skin/faq-20058067. Accessed 24/04/2020.
  • MedlinePlus (2019). Infecciones por estafilococo. Available at: https://medlineplus.gov/spanish/staphylococcalinfections.html. Accessed 24/04/2020.
  • Tanghetti, E. A. (2013). The role of inflammation in the pathology of acne. The Journal of clinical and aesthetic dermatology6(9), 27. Available at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3780801/. Accessed 24/04/2020.
  • Tunaru, S., Althoff, T. F., Nusing, R. M., Diener, M., & Offermanns, S. (2012). Castor oil induces laxation and uterus contraction via ricinoleic acid activating prostaglandin EP3 receptors. Proceedings of the National Academy of Sciences, 109(23), 9179–9184. Available at: https://doi.org/10.1073/pnas.1201627109. Accessed 24/04/2020.
  • Vieira, C., Evangelista, S., Cirillo, R., Lippi, A., Maggi, C. A., & Manzini, S. (2000). Effect of ricinoleic acid in acute and subchronic experimental models of inflammation. Mediators of Inflammation, 9(5), 223–228. Available at: https://doi.org/10.1080/09629350020025737. Accessed 24/04/2020.

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.