Logo image
Logo image

Vältä näitä tuotteita kasvojen ihonhoidossa

3 minuuttia
Vaikka hammastahna saattaakin toimia tehokkaana hoitona finnien kuivattamiseksi, sitä ei missään nimessä kannata käyttää tähän tarkoitukseen. Hammastahna saattaa muuttaa ihon luonnollista pH-arvoa sekä aiheuttaa ihon arpeutumista pysyvästi.
Vältä näitä tuotteita kasvojen ihonhoidossa
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Jotta saisit kauniin ja hehkeän kasvojen ihon, on olemassa monia erityyppisiä tuotteita, joita kannattaa kokeilla. Monet ovat sekä tehokkaita että turvallisia, ja ihonhoitoon soveltuvista luonnontuotteista ei aiheudu mitään huonoja sivuvaikutuksia. Sen sijaan on monia tuotteita, joita ei kannata käyttää kasvojen ihonhoidossa.

Ongelmana on kuitenkin se, että jotkut vaihtoehtoisista kasvojenhoitotuotteista eivät sovi ollenkaan kasvojen herkälle iholle, ja itse asiassa ne saattavat olla hoitavan sijasta haitaksi ihollesi.

On tärkeää, että tiedät asiasta tarpeeksi, jotta osaat karttaa kasvojen ihonhoidossa tuotteita, joita ei ole tarkoitettu kasvoille. Muuten saatat saada pysyviä muistoja sopimattomien tuotteiden käytöstä!

Jotta voisit olla varma siitä, mitkä tuotteet soveltuvat tai eivät sovellu kasvoille, tällä kertaa kerromme 8 sellaisesta tuotteesta, jotka kannattaa ehdottomasti unohtaa kasvojen ihonhoidossa.

1. Älä käytä hiuslakkaa kasvojen ihonhoidossa

Yksi helpoimmista nikseistä meikin kiinnittämiseksi pitkäksi aikaa on käyttää kasvoilla hiuslakkaa. Teet kuitenkin suuren virheen, mikäli kokeilet tätä keinoa!

Jotkut näistä tuotteista sisältävät alkoholia, joka aiheuttaa muutoksen kasvojesi ihon luonnollisissa öljyissä sekä aiheuttaa kuivumista ja ennenaikaista vanhenemista.

Tämän lisäksi joissakin hiuslakoissa on torjunta-aineita, jotka saattavat saada ihon kutisemaan sekä tehdä sen punaiseksi ja ärtyneeksi. Ne eivät sovi kasvojen herkälle iholle ollenkaan.

2. Voi

Some figure

Ongelmana on kuitenkin se, että kasvojen ihonhoidossa nämä tuotteet voivat tukkia ihohuokoset, mikä aiheuttaa ärsyttävien finnien ja mustapäiden ilmaantumista.

3. Alkoholi

Ihonhoitoon tarkoitettu alkoholi on lisänä useimmissa ensiapulaukuissa, sillä se on kyvykäs desinfiointiaine, jolla kannattaa hoitaa pieniä haavoja ja muita ihon ongelmia.

Jos sitä laitetaan kasvoille, tunne on tietysti virkistävä ja luonnollinen, mutta muutaman minuutin päästä alkoholi saattaa aiheuttaa ärtymistä, kuivumista ja muita ihon ongelmia.

Tarkista siis kaikki ihonhoitotuotteesi, jotta voisit välttää sellaisia, joissa on paljon alkoholiin perustuvia ainesosia.

4. Antiperspirantti

Some figure

kainaloille

Jotkut ihmiset eivät välitä tästä varoituksesta, ja he käyttävätkin antiperspiranttia kasvojensa iholla ennen meikin laittamista. Tämä estää hien vaikutuksen, joka pilaisi meikin myöhemmin. Älä kuitenkaan missään tapauksessa kokeile tätä itse, sillä nämä tuotteet tukkivat ihohuokoset sekä estävät soluja saamasta tarvitsemaansa happea – sen avulla myrkyllisiä aineita poistuu elimistöstä.

5. Kynsilakka ja kynsilakanpoistoaine

Jotkut meikkaajat, ja etenkin eräät näyttämöiden yhteydessä työskentelevät, käyttävät kynsilakkaa tai kynsilakanpoistoainetta eräiden vaikutusten aikaansaamiseksi kasvoilla.

Tämä on varmastikin itsestäänselvyys, mutta nämä tuotteet eivät sovellu kasvoille, sillä jotkut niistä sisältävät akryyleja, jotka kuivattavat ihoa ja joita voi olla vaikea poistaa myöhemmin.

Siten kasvoilla ei tulisi käyttää mitään muuta kuin sellaista meikkiä, joka on suunniteltu juuri kasvojen iholle.

6. Viinietikka

Valko- tai omenaviinietikka on suositeltujen tuotteiden listalla monilla meikkaajilla, sillä se on luonnollinen ihon supistaja, joka vaikuttaa ihon pH-arvoon sekä luo kiinteyttä.

Nämä tuotteet eivät kuitenkaan sovi luonnollisessa muodossaan käytettäviksi, sillä ne sisältävät happoja, jotka saattavat itse asiassa aiheuttaa ihon palamista. Jotta voisit hyödyntää viinietikan hyviä ominaisuuksia, kannattaa sekoittaa yksi osa kolmeen osaan vettä ennen kuin laitat kyseistä tuotetta kasvoillesi.

7. Majoneesi

Some figure

Se ei kuitenkaan sovi kasvojen iholla käytettäväksi, sillä se sisältää happoja, jotka voivat tukkia ihohuokosia sekä estää ihoa “hengittämästä”. Mikä tämän seurauksena on? Ärsyttävät mustapäät ja finnit, jotka voivat tehdä ihosta likaisen ja epäterveen näköisen.

8. Hammastahna

Yksi kaikkein suosituimmista nikseistä finnien ja aknen hillitsemiseksi on hammastahna, jota laitetaan suoraan finneille.

Tämä tuote voi tietysti kuivattaa kyseiset kohdat nopeammin, mutta ongelmana on se, että useimmissa kaupallisissa hammastahnoissa on mukana aggressiivisia ainesosia, joten ne saattavat vahingoittaa ja kuivattaa ihoa. Ne muuttavat sen pH-arvoa sekä aiheuttavat näppylöitä ja pysyviä arpia.

Hammastahnakaan ei siis sovellu kasvojen iholle, vaikka se onkin eräänlainen “klassikko” tässä mielessä.

Vältä näitä 8 tuotetta kasvojen ihonhoidossa, ja pystyt pitämään ihosi terveempänä ja kauniimpana – pidättäydy siis vain ja ainoastaan kasvoille tarkoitetuissa tuotteissa!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Bodeker, Gerard & Ryan, Terence & Volk, Adva & Harris, Jahnavi & Burford Mbiochem, Gemma. (2017). Integrative Skin Care: Dermatology and Traditional and Complementary Medicine. Journal of alternative and complementary medicine (New York, N.Y.). 23. 10.1089/acm.2016.0405.
  • Casas, Rosa. La cara oculta de los perfumes, cosméticos y productos de aseo.Espacio humano. [En línea] Disponible en: https://espaciohumano.com/los-perfumes-su-cara-oculta/

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.