Kuorintavoide aspiriinista kasvojen ihon kirkastamiseen

Suosittelemme tämän kuorintavoiteen käyttämistä illalla ennen nukkumaanmenoa. Muista käyttää korkeakertoimista aurinkovoidetta muutama päivä kuorinnan käyttämisen jälkeen, sillä aspiriini herkistää ihoa auringonvalolle.
Kuorintavoide aspiriinista kasvojen ihon kirkastamiseen
José Gerardo Rosciano Paganelli

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri José Gerardo Rosciano Paganelli.

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Kasvojen kuorintavoiteet ja kemialliset kuorinnat ovat suosittuja, sillä ne puhdistavat ihon kauttaaltaan, vähentävät epäpuhtauksia, häivyttävät pisamia, arpia ja pitävät ihon sileänä ja hehkuvana.

Erilaisia hoitoja ja voiteita on saatavilla runsaasti kauneushoitoloista sekä kaupoista, mutta niihin ei ole tarvetta, sillä voit saavuttaa samat tulokset kotioloissa edullisilla aineksilla.

Mitä minun kannattaa pitää mielessä ennen kasvokuorinnan suorittamista?

On hyvä idea testata hoitoa pienelle ihoalueelle kasvoilla ennen koko hoidon levittämistä, näin voit varmistua siitä, ettei ihosi reagoi negatiivisesti hoitoon. Jos sinulla on herkkä iho, voit kokea polttelua ja kutinaa; siinä tapauksessa älä levitä hoitoa kasvoille, vaan suosi hellempiä puhdistusmenetelmiä.

Kuorinnan aikana ja jälkeen on tavallista kokea iho kuivaksi, sillä poistat paljon kuollutta ihoa kasvoilta.

Tulokset vaihtelevat ihotyypin mukaan ja siitä riippuen, millainen normaali ihonhoitorutiinisi on. Jos ihosi on normaali tai herkästi rasvoittuva, voi aspiriinihoito sopia sen puhdistamiseen täydellisesti.

Näin käytät aspiriinia ihonhoitoon

aspiriinia ihonhoitoon

 

Aspiriini on yksi suosituimmista kivunlievittäjistä ja sitä saa apteekeista ilman reseptiä. Aspiriinilla hoidetaan yleisiä vaivoja, kuten päänsärkyä.

Monet naiset eivät kuitenkaan tiedä sitä, että aspiriinia voi käyttää myös ihonhoidossa, sillä aspiriinin ainesosat ovat iholle hyödyllisiä. Aspiriinin vaikutus uudistaa ihoa ja vähentää epäpuhtauksia. Tämä johtuu aspiriinin sisältämästä hedelmähaposta, jota käytetään rasvaliukoisena happona useissa voiteissa ja kuorinnoissa. Happo parantaa ihon sävyä, poistaa likaa ja kuolleita ihosoluja, ja tekee ihosta kuulaan ja kirkkaan.

Aspiriinilla on tulehdusta hillitsevä vaikutus, joten se voi lievittää myös aknen tulehdusoireita ja ihon punoitusta. Aspiriini voi ehkäistä aknearpien muodostumisen.

Sinulta saattaa löytyä jo valmiiksi aspiriinia lääkekaapista, joten voit kokeilla hoitoa jo tänään! Muita tarvittavia aineita ovat hunaja ja maustamaton jogurtti.

Miten kasvokuorinta valmistetaan?

kasvonaamio aspiriinista

 

Hoito on vahva, joten se on parasta suorittaa illalla poissa suorasta auringonvalosta. Vältä aurinkoa niin paljon kuin mahdollista muutaman päivän ajan hoidon jälkeen ja suojaa iho aurinkovoiteella.

Älä suorita hoitoa liian usein, sillä se poistaa iholta ihon omat öljyt, mikä tekee pitkässä juoksussa ihosta kuivan. Kaksi tai kolme käyttökertaa kuussa on korkein suositeltava määrä. Jos ihosi tuntuu kuivuvan kovasti yhdestä hoitokerrasta, ei sitä kannata toistaa kuin muutaman kuukauden välein.

Hunaja ja jogurtti kosteuttavat ihoa tasapainottaen aspiriinin kuivattavaa vaikutusta. Hunajalla on lisäksi antibakteerinen vaikutus, joka syväpuhdistaa ihoa yhdessä aspiriinin kanssa. Suosi luomutuotettua, paikallista hunajaa.

Ainekset

  • 5 aspiriinia
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 rkl maustamatonta jogurttia

Valmistus

Murskaa aspiriini morttelilla tai maustemyllyssä hienoksi jauheeksi. Sekoita joukkoon kaksi ruokalusikallista juoksevaa hunajaa (mieluiten luomutuotettua) ja jogurtti. Sekoita tasaiseksi ja sileäksi tahnaksi.

Käyttö

  • Pese kasvot huolellisesti ennen hoidon levittämistä. Poista meikki kunnolla. Löydät kotitekoisten, luonnollisten meikinpoistajien ohjeet täältä.
  • Uita pientä pyyhettä kuumassa vedessä tai lämmitä pyyhe mikrossa 30 sekunnin ajan, ja levitä kuuma pyyhe kasvoille kymmeneksi minuutiksi. Kuuma höyry avaa ihohuokoset ja helpottaa naamion tunkeutumista syvälle ihoon: näin epäpuhtaudet poistuvat tehokkaammin.
  • Taputtele kasvot kuiviksi, älä hankaa. Levitä naamio ohuelti kasvoille. Anna vaikuttaa vähintään 20 minuuttia, korkeintaan 30 minuuttia.
  • Kun vaikutusaika lähenee loppuaan, kerää naamio kasvoiltasi vanulappujen avulla, jotta aspiriinia ei pääse viemäriin. Huuhtele kasvot kunnolla lämpimällä vedellä. Levitä kosteuttavaa voidetta koko kasvojen alueelle.

Muista myös nämä…

puhdas iho

 

Hoidon jälkeisinä päivinä on ehdottoman tärkeää käyttää aurinkovoidetta, sillä iho herkistyy hoidon jälkeen. Suojaa kasvot UV-säteiltä korkeakertoimisella voiteella. Herkistynyt iho voi palaa helpommin tai muodostaa pigmenttiläiskiä.

Kuorintojen välisinä aikoina kannattaa käyttää hellävaraisia hoitotuotteita, jotka tukevat ihon uudistumista.

Jos noudatat tämän artikkelin ohjeita huolellisesti, alat huomata muutoksia ihossa ensimmäisen kuukauden jälkeen. Iho näyttää kirkkaalta, hehkuvalta ja puhtaalta. Epäpuhtaudet vähenevät.

Hoitavaa naamiota voi käyttää myös muilla hoitoa kaipaavilla ihoalueilla; esimerkiksi kainaloissa, kyynärpäissä ja polvissa, joihin kuollutta ihosolukkoa kertyy helposti.

Muista, jos ihosi reagoi negatiivisesti kuorintaan (punoitus, kutina, kirvely), huuhdo naamio kasvoilta pois, äläkä kokeile hoitoa uudelleen. Aspiriini voi olla liian vahva aines herkälle iholle. Kuivaihoisten kannattaa välttää tätä hoitoa kokonaan.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.