Logo image
Logo image

Kauneudenhoitoa kahvilla

3 minuuttia
Kauneudenhoitoa kahvilla
Viimeisin päivitys: 13 joulukuuta, 2018

Kahvi on tehokas ja moninainen juoma. Nykyään ollaan yleisesti sitä mieltä, että kahvilla on terveydelle hyödyllinen vaikutus, kunhan sitä nauttii kohtuudella. Liiallinen kahvin juominen voi johtaa kohonneeseen verenpaineeseen ja jopa rytmihäiriöihin, kun taas pari kupillista päivässä pitää sydämen terveenä.

Mutta tiesitkö, että kahvia voi käyttää myös ulkoisesti? Kahvi sopii loistavasti kauneudenhoitoon, sillä sen vaikuttavat ainesosat imeytyvät ihoon helposti. Kokeile kahvia osana kauneudenhoitoa ja huomaat, miten tehokkaasti se toimii esimerkiksi selluliitin häivyttämisessä ja tummien silmänalusten karkoittamisessa. Lue lisää kahvin ihmeellisestä voimasta.

Kahvin vaikuttavat ominaisuudet

Kahvia ajatellessa tulee mieleen monia mukavia asioita: aamun ensimmäinen kupillinen kuumaa, joka herättää uuteen päivään ja sen haasteisiin, kahvitteluhetki kavereiden kesken, kakkukestit, herkullisen ravintola-aterian päätös tai kahvitauko töissä. Kahvia juodaan kaikissa tilanteissa ja se on yksi suosituimmista juomista maailmassa.

Kahvilla on kuitenkin monia sellaisia vaikutuksia, joita ei heti tule ajatelleeksi. Kahvin sisältämä kofeiini mm. kiihdyttää rasvanpolttoa, edistää painonpudotusta ja vähentää jopa selluliittia.

Some figure
stimuloivat solujen uusiutumista.tulehdusta hillitsevä vaikutus,poistaa epämiellyttävät hajut

Kaiken tämän lisäksi kahvi on luonnollinen antioksidantti, joka suojaa ihoa ikääntymisen vaikutuksilta ja ilmaston vapailta radikaaleilta, jotka aiheuttavat solumuutoksia ja solujen vanhenemista.

Eri suositusten mukaan kahvia tulisi nauttia suunnilleen kolme kupillista päivässä, jos haluaa valjastaa sen terveydelle hyödylliset vaikutukset. Kolmesta kupillisesta kertyy keskimäärin 500 milligrammaa kofeiinia. Kofeiini stimuloi keskittymiskykyä, huomiokykyä, oppimista ja muistin toimintaa. Kahvin uskotaan myös ehkäisevän masennuksen syntymistä, virkistävän mieltä, lisäävään enegiaa ja synnyttävän mielihyvän tuntemuksia.

Kosmetiikkateollisuudessa kahvia on käytetty osana monia kauneudenhoidon tuotteita jo vuosikausia. Kahvipavuista on kehitetty monia kauneudenhoitotuotteita ja -menetelmiä, jotka kiinteyttävät ja siloittavat ihoa.

Monet kauneushoitolat tarjoavat kahvihoitoja, joiden luvataan uudistavan ihoa kahviin perustuvilla kuorintavoiteilla ja naamioilla. Kahvi kuorii pois kuolleen ihosolukon ja paljastaa alta kiinteän, kuulaan ja kirkkaan ihon, kun taas kahvin sisältämä kofeiini kiihdyttää ihon uusiutumista ja hidastaa vanhenemisprosessia.

Kahvi ja selluliitti

Selluliitti, joka tunnetaan myös appelsiini-ihona, on epämiellyttävä, joskin yleinen kosmeettinen vaiva. Selluliittia ilmenee lähes kaikilla, etenkin vanhemmiten sitä kertyy jalkoihin ja vatsan seudulle. Ylipaino ja liikkumattomuus voivat lisätä selluliitin määrää.

Kahvilla on vahva ihoa siloittava vaikutus, joka voi häivyttää selluliitista kupruilevaa ja epätasaista ihoa. Kahvi hajottaa ihon alla sijaitsevia rasvasolukertymiä, josta selluliitti aiheutuu. Lisäksi kahvi kiihdyttää verenkiertoa, vähentää ihonalaista nestettä ja tehostaa rasvaa polttavien entsyymien toimintaa. Kahvi on ehdottomasti yksi parhaista luonnollisista keinoista hoitaa selluliittia ja hoikistaa esimerkiksi reisiä.

Monet hoikistavat voiteet ja geelit sisältävät kahvia – käväise vaikka kurkkimassa kauneudenhoitomyymälöiden selluliittivoiteiden tuotesisältöjä. Kofeiini yksinään ei kuitenkaan voi poistaa kaikkea selluliittia kuin taikaiskusta. Kahvin käyttäminen selluliitin hoitamiseen vaatii päättäväisyyttä ja asialle omistautumista, sekä tietenkin säännöllistä liikuntaa, terveellisen ruokavalion ja kaksi litraa vettä päivässä.

Jos et löydä paikallisesta kaupasta kofeiinia sisältäviä tuotteita, on sellainen helppo tehdä itse kotona, ja usein paljon edullisemmin! Tarvitset vain käytettyjä kahvinpuruja (säästä vaikka aamiaispannullisesta jääneet purut), jotka hierotaan suoraan iholle.

Some figure
Käytä pyörivää, alhaalta ylöspäin liikkuvaa liikettä

Eroon tummista silmänalusista kahvilla

Tummat silmänaluset voivat johtua huonosti nukutusta yöstä, stressistä tai huonoista ruokailutottumuksista, ja joskus ne ovat myös perinnöllinen ilmiö, johon elämäntapamuutokset eivät tehoa. Tummat silmänaluset saavat kokonaisilmeen näyttämään väsähtäneeltä ja vanhalta.

Onneksi kahvilla voi hoitaa tätä inhottavaa vaivaa! Kahvi toimii samalla tavalla kasvojen iholla kuin selluliittiakin hoidettaessa: se kiihdyttää verenkiertoa ja tekee ihosta terveen näköisen. Tummat silmänaluset syntyvät usein juuri siksi, ettei veri pääse kiertämään kunnolla joko liian vähäisen unen, alkoholinkäytön, ruokavalion tai stressin takia.

Tiesitkö, että monet markkinoilla olevat peitevoiteet ja silmänympärysvoiteet sisältävät kofeiinia? Kahvin sisältämä kofeiini raikastaa silmien alueen ihon ja hälventää tummia silmänalusia. Voit tehdä kahvista kylmähauteen, jonka asettelet silmille tai pelkästään alaluomille muutaman minuutin ajaksi. Rentoudu ja nauti vienosta kahvin tuoksusta, ota vaikka kylpy tai lue lempikirjaasi sillä aikaa, kun kahvi uudistaa ihoasi. Poista haude ja huuhtele silmien alue kylmällä vedellä.

Kahvi kuorintavoiteena

Kahvinpurujen hierominen iholle poistaa kuolleita ihosoluja ja uudistaa ihoa. Kahvista saa helposti tehtyä naamion niin kasvoille kuin koko kehollekin, ja sillä on tehokas vaikutus, jonka huomaat heti. Muista käyttää pyörivää, alhaalta ylös suuntautuvaa liikettä hieroessasi kahvinpurut ihoon. Ihosta tulee kuulas, kirkas ja kaunis.

Some figure
ravitsevan ja uudistavan kasvonaamion kahvista,Levitä iholle pyörivin liikkein

Nyt siis tiedät, että kahvilla on mahtava vaikutus ihoon! Älä heitä käytettyjä kahvinpuruja pois, vaan käytä ne ihonhoitoon. Puruilla hoidat niin selluliitin kuin tummat silmänaluset, kuorit ihon ja poistat kuolleet ihosolut.

Kahvi on todellinen ihmeaine, ja nyt tiedät, miten käyttää sitä ulkoisestikin!

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.