6 ruokaa, jotka aiheuttavat selluliittia

Jotta selluliitilta voisi välttyä, tulee ruokavalion olla hyvässä tasapainossa, mutta myös runsas veden nauttiminen, kuntoilu ja antiselluliittivoiteet ovat tärkeitä. Hyviä neuvoja on paljon, mutta on tärkeää tietää, millaiset ruoat selluliittia aiheuttavat.

Alla selitämme, mitkä ruoat sinun tulisi poistaa ruokavaliostasi, jotta voisit estää selluliitin synnyn tai ainakin vähentää sitä.

Valkoinen sokeri

Valkoinen sokeri ei tarjoa lainkaan ravinteita ja monet asiantuntija pitävätkin sitä nykyään lähes myrkkynä. Sokeri sisältää ns. tyhjiä kaloreita, jotka aiheuttavat selluliittia sekä ylipainoa. Se altistaa kakkostyypin diabetekselle ja aiheuttaa vahinkoa hampaille.

Sokeri myös muuttaa veren happamaksi ja riisuu kehon mineraaleista, kuten kalsiumista, joka aiheuttaa hampaiden ja luuston heikentymistä.

Valkoiselle sokerille on myös terveellisempiä vaihtoehtoja:

  • Fariinisokeri
  • Hunaja
  • Ruokosokeri
  • Vaahterasiirappi
  • Agavesiirappi
  • Melassi (esim. riisistä ja ohrasta tehdyt)
  • Luonnolliset hedelmäsiirapit (omena, päärynä, jne.)

sokeri

Puhdistettu suola tai pöytäsuola

Erittäin tärkeää olisi jättää pöytäsuola pois ruokavaliosta, sillä se on puhdistettua suolaa, joka sisältää vain natriumkloridia ja aiheuttaa nesteen kertymistä ja huonontaa verenkiertoa. Tämäkin johtaa selluliittiin.

Terveellisempää olisi valita merisuola tai Himalajan suola, jotka sisältävät mineraaleja ja hivenaineita, jotka pienissä määrin ovat keholle tarpeellisia.

Toinen vaihtoehto olisi käyttää puhdasta merivettä ruoanlaitossa. Se ei aiheuta nesteen kertymistä kehoon, vaan päinvastoin poistaa ylimääräistä nestettä. Vettä voi ostaa hyvin varustelluista kaupoista. Vettä voi käyttää niin keitoissa ja muhennoksissa kuin pastan ja riisin keittämiseenkin.

Paistetut ruoat

Paistetuissa ruoissa on usein paljon rasvaa, joka vieläpä on heikkolaatuista rasvaa. Kun rasvaa lämmittää liian korkeissa lämpötiloissa, niistä kehittyy myrkyllisiä ainesosia, jotka keho yleensä kerää kauaksi elintärkeistä elimistä, jotta ne eivät vaarantuisi.

Suosittelemme paistamisen sijaan grillaamaan, höyryttämään, paistamaan uunissa, kuullottamaan tai wokkaamaan.

Alkoholijuomat

Alkoholijuomat eivät suoraan aiheuta selluliittia, mutta ne supistavat ihon verisuonia, joka vain pahentaa tilannetta. Nekin sisältävät ns. tyhjiä kaloreita, jotka nostavat painoa, eivätkä tarjoa minkäänlaisia ravinteita. Kun keho metabolisoi ne, ne muuttuvat sokereiksi.

Alkoholi myöskin kerryttää nestettä kehoon ja kasvattaa rasvavaroja tietyissä osissa kehoa (reidet, käsivarret, vatsa, pakarat). Alkoholin sijaan suosittelemme luonnollisia mehuja tai yksinkertaisesti vettä.

roskaruoka