Logo image
Logo image

Saa hoikat käsivarret helpoilla elämäntapamuutoksilla

3 minuuttia
Käsivarsien hoikistaminen on loistava asia, sillä se tarkoittaa koko kehon treenaamista. Tunnet varmasti olevasi paljon paremmassa kunnossa.
Saa hoikat käsivarret helpoilla elämäntapamuutoksilla
Viimeisin päivitys: 09 elokuuta, 2022

Liian löysistä tai paksuista käsivarsista murehtiminen ei ole mitään uutta. Saadaksesi hoikat käsivarret lopullisesti voit kokeilla seuraavia harjoituksia.

Rasva lähtee koko vartalosta, ei vain yhdeltä tietyltä alueelta. Tämä tarkoittaa sitä, että käsivarsien hoikistaminen on mahdollista vain polttamalla rasvaa koko kehosta.

Näin saat hoikat käsivarret

Erittäin tärkeää: kiinteyttäminen

Nämä harjoitukset auttavat kiinteyttämään ja vahvistamaan kehoa. Niitä tekemällä rasva palaa ja korvautuu lihaksella. Vartalon kiinteyttäminen ei tarkoita liiallisen lihasmassan hankkimista, vaan kyseessä on tila, jossa levossa olevat lihakset pysyvät normaalia linjakkaamman näköisinä.

Kun keho vahvistuu, se pysyy kiinteänä. Lihaksilla on tällöin kyky pysyä passiivisesti ja jatkuvasti osittain supistuneena. Tällöin rasva kehossa vähenee ja keho pienenee.

Katso myös: Polta rasvaa ja kasvata lihasmassaa – 7 vinkkiä

Rasvan vähentäminen: tee se vähitellen

Some figure

 

Kannattaa pyrkiä vähentämään kehon rasvaa hitaasti. Kun sitä yritetään polttaa nopeasti, käsivarret jäävät yleensä velton näköisiksi. Tämä johtuu siitä, että suuri osa pudotetusta painosta on nesteitä ja lihasmassaa.

Rasvan polttaminen vaatii johdonmukaisuutta. Saadaksesi hoikat käsivarret tarvitset kurinalaisuutta, jolla pidät kehon tasapainossa tavalla, jota on mahdollista pitää yllä pidempäänkin.

Oikeanlainen ruokavalio

Oikeanlaisen ruokavalion noudattaminen on valtavan tärkeä tekijä rasvan vähentämisessä. Ruokavalio tulisi yhdistää liikuntarutiiniin, joka kiinteyttää kehoa. Sen lisäksi, että kunnollinen ruokavalio ei jätä nälkäiseksi, sen kanssa ei tarvitse ajatella jatkuvasti painonpudotusta.

Sinun tulisi harrastaa sellaista liikuntaa, joka työstää koko kehoa, käsivarsille suunnattujen liikkeiden lisäksi. Koko kehon kiinteyttäminen lisää hieman lihasmassaa, mikä johtaa nopeampaan aineenvaihduntaan. Toisin kuin rasva, lihakset tarvitsevat energiaa. Rasva varastoituu vain energianlähteeksi.

Käsivarsiin kohdistuviin liikkeisiin tulisi yhdistää aerobista liikuntaa. Yhdessä ne polttavat tehokkaammin kaloreita ja antavat monia terveyshyötyjä.

Kuinka pitkään tulisi liikkua?

Some figure

 

Jotta harjoitukset olisivat mahdollisimman tehokkaita ja polttaisivat kaloreita tehokkaimmin, niiden tulisi kestää vähintään 20 minuuttia. 20 minuutin kuluttua keho polttaa rasvaa, ja tämä on tarkoituksena käsivarsien hoikistamisessa. Harjoitusten ei tarvitse olla kovatehoisia.

Harjoituksia, joilla saat hoikat käsivarret

Hauikset

Kevyillä painoilla treenaaminen on mahdollista missä tahansa. Nämä harjoitukset sopivat sekä kotiin että töihin. Jos sinulla ei ole painoja, älä huoli: kaksi puolen litran vesipulloa riittää käsivarsien kiinteyttämiseen.

Laita kyynärpäät kylkiin kiinni ja nosta painoja (tai vesipulloja) hartioiden tasolle. Toista 15 kertaa ja lepää muutama sekunti ennen kuin toistat sarjan 10 kertaa.

Suosittelemme lukemaan: Treeni ilman kuntoiluvälineitä: hyödynnä näitä kotoa löytyviä esineitä

Hartiat ja koko käsivarsi

Ojenna käsivarret sivuille niin, että ne ovat lattian kanssa samasuuntaisesti. Tee niillä pyöriviä liikkeitä jännittäen vatsalihaksia koko liikkeen ajan. Pyöritä käsiä yhteen suuntaan minuutin ajan ja toiseen suuntaan toisen minuutin ajan.

On tärkeää pitää pieniä taukoja, sillä harjoituksen tarkoituksena on totuttaa kehoa uuteen rutiiniin, ei väsyttää sitä.

Ojentajat

Ojentajien treenaamiseksi kokeile tätä yksinkertaista harjoitusta. Nosta ensin käsivartesi ylös. Kyynärpäät tulisi pitää päätä korkeammalla. Pitele puolentoista litran vesipulloa molemmin käsin ja taivuta käsivarret taaksesi. Toista tämä 15 kertaa ja lepää hetki.

Kaikkia näitä harjoituksia tulisi tehdä johdonmukaisesti. Sinnikkyys on erittäin tärkeää, sillä tuloksia alkaa ilmetä ajan myötä.

Käsivarsien hoikistaminen on tavoitteena loistava, sillä se tarkoittaa koko kehon laittamista liikkeelle. Se ei siis hoikista ainoastaan käsivarsia, vaan myös koko kehosi näyttää paremmalta.

Pienempien annosten ja salaattien syöminen, kävelyillä käyminen ja kevyt liikunta ovat keskeinen asia. Kaikkiin näihin aktiviteetteihin tulisi yhdistää harjoituksia, jotka pitävät käsivarret kevyesti jännitettyinä.

Tiukat dieetit tai liiallinen liikunnan harrastaminen ovat huonoja ideoita. Kehon rääkkääminen voi johtaa vammoihin, ja liian tiukka ruokavalio johtaa helposti retkahduksiin. Parasta on pyrkiä täydelliseen tasapainoon molempien suhteen.

Artikkelikuva lähteestä © wikiHow.com

 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Castelein, B., Cools, A., Parlevliet, T., & Cagnie, B. (2016). Modifying the shoulder joint position during shrugging and retraction exercises alters the activation of the medial scapular muscles. Manual Therapy. https://doi.org/10.1016/j.math.2015.09.005
  • Granviken, F., & Vasseljen, O. (2015). Home exercises and supervised exercises are similarly effective for people with subacromial impingement: A randomised trial. Journal of Physiotherapy. https://doi.org/10.1016/j.jphys.2015.05.014
  • Issurin, V. B., Liebermann, D. G., & Tenenbaum, G. (1994). Effect of vibratory stimulation training on maximal force and flexibility. Journal of Sports Sciences. https://doi.org/10.1080/02640419408732206

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.