5 huonoa tapaa painonpudotusta koskien

tammikuu 28, 2018
Sen sijaan että noudattaisit omia järjettömiä dieettejäsi, on tärkeää ottaa painonpudotusta suunniteltaessa aiheen asiantuntijaan, jotta saisit ratkaisun joka sopii juuri omiin tarpeisiisi.

Painon vähentäminen on ehkäpä yksi kaikkein tavoitelluimmista asioista nykypäivänä niin naisten kuin miestenkin osalta. Moni päätyy tämän asian kanssa kuitenkin pakkomielteen suuntaan sekä lisäksi aiheuttaa itselleen monia ongelmia ei pelkästään fyysisesti, vaan myös psykologisesti.

Kun tähän lisätään sitten istuma-asentoon painottuva elämäntyyli, lisäkilot alkavat kertyä nopeasti.

Sitten valittavana on loputtomasta määrästä painonpudotuksen ratkaisuja, ja joitakin niistä käytetään väärällä tavalla, kun taas jotkut eivät sovi juuri tietyn ihmisen keholle.

Ensinnäkin on tärkeää pitää elämäntyyli terveellisenä, mikä sisältää seuraavat asiat:

  • tasapainoinen ruokavalio
  • liikunta (ainakin kolme kertaa viikossa)
  • levollinen uni (ainakin kahdeksan tuntia yössä)

Seuraavaksi tulisi sitten käydä hyvällä lääkärillä kysymässä neuvoa, ja avuksi on myös ravitsemuksen asiantuntija tai muu fyysisen terveyden asiantuntija, joka voi olla tukena painonpudotuksen prosessissa.

Viimeisenä vielä sellainen asia, että tulisi välttää huonoja tapoja sekä estää sitä, että ahdistus saa otteen mielestä.

Mitä tulee sellaisiin asioihin, joita emme suosittele painonpudotuksen aikana, seuraavassa on eräitä näistä huonoista käytännöistä, joihin ei kannata koskaan langeta!

Jatka lukemista ja varmista, että vältät yleiset virheet painonpudotuksessa – tässä on viisi kaikkein haitallisinta tottumusta.

1. Aamiaisen väliin jättäminen painonpudotuksen vauhdittamiseksi

On olemassa eräs sanonta, joka on kaikille tuttu: ”Aamiainen on päivän tärkein ateria”. Siitä huolimatta, että tämä lause on jo lähes klisee, se on kuitenkin hyvin totta.

Pitkän levon jälkeen aamiaisen syönti aktivoi aineenvaihduntaa, antaa keholle energiaa sekä valmistaa elimistön päivän tulevaan rutiiniin.

Tästä huolimatta on niin, että kun tavoitteena on pudottaa painoa, moni jättää aamiaisen väliin.

Tosiasiassa ainoa asia, jonka tämä saa aikaan, on aineenvaihdunnan muuttuminen, ja siten painon vähentämisestä tulee itse asiassa yhä vaikeampaa.

Kyseinen tapa saattaa saada aikaan lisääntymistä kehon massassa.

2. Järjettömien dieettien kokeilu

Ensimmäinen suosituksemme tätä koskien liittyy terveelliseen syöntiin, mikä tarkoittaa tasapainoista ruokavaliota.

Olipa tässä kyseessä painon vähentäminen tai itsensä terveenä pitäminen, on tärkeää syödä kaiken tyyppisiä ruokia.

Suuri merkitys tulisi kuitenkin olla kasviksilla, hedelmillä ja valkoisella lihalla, ja tietenkin sillä, että vältetään liiallista syöntiä.

Yksi tavallinen virhe on se, että kokeillaan järjetöntä tai kummallista ruokavaliota (eli niitä ruokavalioita, joita mainostetaan ”ihmedieetteinä”).

Ainoa asia, jonka tämän tyypin dieetit saavat aikaan, ovat pettyminen (jonka mahdollistaa tiedon puute) ja niiden ihmisten terveyden vaarantuminen, jotka ovat painon pudottamisen eteen valmiita laittamaan itsensä vaakalaudalle.

3. Puutteellinen lepo

 

nainen ei saa unta

Yksi perustavanlaatuisista ja tärkeimmistä asioista hyvän terveyden kannalta on levolinen uni. Tämä saadaan siten, että ympäristö on terveellinen, rauhallinen ja mukava.

Kun et nuku hyvin tai tunnet tolosi huonosti levänneeksi seuraavana päivänä, on todennäköistä, että tuloksena on ahdistumista.

Tästä saattaa sitten seurata pysäyttämätöntä halua syödä kaiken tyyppisiä ruokia päivän mittaan. Loogisesti tämä saa aikaan haitallisen vaikutuksen sen kannalta, että painoa yritetään pudottaa.

4. Yksin syöminen yrityksenä vauhdittaa painonlaskua

Vaikka tämä saattaakin kuulostaa hiukan kummalliselta, yksin syömisessä on kyse muustakin negatiivisesta kuin vain tylsistymisestä.

Tämä tapa on nimittäin tekijänä siinä, että ruoan määrä lisääntyy jokaisella lusikallisella.

Johtopäätöksenä voidaan sanoa, että syöt nopeammin kun olet yksin, verrattuna siihen kun syöt seurassa. Tämän vuoksi ruoka ei tule kunnolla käsitellyksi ruoansulatuksessa, ja siten painonpudotuksesta tulee mahdoton tehtävä.

5. Istuma-asentoon painottuvan elämäntyylin viettäminen

 

löllömahainen syö roskaruokaa sohvalla

Yksi kaikkein haitallisimmista tavoista, joita meillä nykypäivän ihmisillä on, on ajan viettäminen suurissa määrin istuma-asennossa. Tämä ei kuitenkaan ainoastaan vaikeuta painonvähennyksen tavoitteiden saavuttamista, vaan se voi luoda suotuisat olosuhteet kroonisten sairauksien kehittymiselle.

Näistä liikalihavuus on kaikkein huomattavin, ja se on myös yksi kaikkein vaarallisimmista sairauksista, sillä sen seurauksena voi olla kuolema, kuten myös monta muuta vakavaa ilmiötä.

Tämä mielessä pitäen on hyvä tietää, että Maailman terveysjärjestö (WHO) suosittelee liikuntaa vähintään kolme kertaa viikossa.

Jos haluat pudottaa painoasi terveellisesti ja tehokkaasti, muista nämä viisi tottumusta ja uskomusta, jotka ovat esteenä tavoitteidesi saavuttamisessa ja jotka vaarantavat hyvinvointisi.

UUTISIA VERKOSSA