Logo image
Logo image

Hoida pigmenttiläiskiä persiljalla

2 minuuttia
Ihosi on herkkä elin - kasvojesi iho erityisen herkkä - joka reagoi jokaiseen pieneen muutokseen ympäristössä tai hormonitasossa. Voit löytää kaupoista tuhansia kasvovoiteita joilla hoidetaan ikääntymisen, ympäristön ja stressin merkkejä, mutta on olemassa myös luonnollinen hoitokeino jonka löydät omasta keittiöstäsi. Persilja on loistava antioksidantti ja täydellinen hoitokeino taistelemaan vapaita radikaaleja vastaan, joten sen tulisi olla osa jokaisen naisen kauneusrutiinia.
Hoida pigmenttiläiskiä persiljalla
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Ilmestyivätpä ne iän tai auringolle altistumisen vuoksi, kukaan ei pidä pigmenttiläiskistä tai kauneusvirheistä ihollaan. Miksi et hoitaisi kasvojasi maksamatta paljon voiteista joilla on vain väliaikanen vaikutus? Kokeile yksinkertaista ja luonnollista hoitotapaa epämiellyttäviin ja kiusallisiin pigmenttiläiskiin hoitamalla niitä persiljalla.

Iholaikkujen käsittely persiljalla

Some figure

Toivotko, että voisit hävittää läiskät tai että niitä ei tarvitsisi peitellä? Olipa sinulla niitä nenässä, otsalla, poskilla tai leuassa, kasvojen iho on yksi hauraimpia elimiä kehossasi ja se on alituiseen suojaton ympäristölle ja haitallisille asioille kuten auringonvalolle, kylmälle ja epäpuhtauksille… ikää unohtamatta.

Saatat turvautua paljon suosikkikasvovoiteeseesi tai kauneushoitolaan, mutta on yksinkertaisempikin tapa hoitaa ihoa. Sen sijaan, että pyrit poistamaan näiden ulkoisten tekijöiden aiheuttamat läiskät, sinun pitäisi olla realistinen ja pyrkiä ennemminkin häivyttämään niiden ulkonäköä hienovaraisemmaksi ja vähemmän näkyväksi.

1. Kuinka persilja vaikuttaa pigmenttiläiskiin ja iho-ongelmiin

Some figure

Persiljaa löytyy helposti lähes jokaisesta lähiseudun elintarvikekaupasta. Sen lisäksi, että se toimii voimakkaana immunologisena tehosteena, persilja voi auttaa suojaamaan sinua vapaita radikaaleja vastaan, se on loistava antioksidantti ja siinä on runsaasti vitamiineja.

Monet kauneudenhoitolat hoitovat persiljalla päivittäin asiakkaidensa ihoa, pitkälti sen korkean C-vitamiinipitoisuuden takia. Se ravitsee ihoa, auttaa häivyttämään arpien ulkomuotoa ja stimuloi kollageenin tuotantoa. Se on pieni mutta voimakas kasvi, joka on helposti saatavilla.

2. Kuinka persiljaa voi käyttää ihon kauneusvirheiden vähentämiseen

Alta löydät joitakin ehdotuksia persiljan käyttämiseen saadaksesi siitä täydellisen lisän ihosi hoitoon.

1. Ota viisi tuoretta persiljan oksaa ja murskaa ne tehdäksesi kasvonaamion. Kun olet tehnyt tämän yksinkertaisen tahnan, lisää se suoraan ihollesi sille alueelle jossa pigmenttiläiskät tai iho-ongelmat sijaitsevat. Anna vaikuttaa 10 minuuttia ja huuhtele lämpimällä vedellä. Toista joka ilta ennen nukkumaanmenoa.

Some figure

2. Hieman mutkikkaammassa mutta silti suhteellisen yksinkertaisessa hoitokeinossa on muutama muukin ainesosa, joista on yhtä paljon hyötyä kuin persiljasta iho-ongelmien torjumiseen ja ihon kosteuttamiseen. Tarvitset viisi persiljan oksaa, viisi pisaraa sitruunamehua, hieman oliiviöljyä ja kolme viipaletta kurkkua. Sekoita ainekset kunnes se on tasaista tahnaa. Laita sitä hoitoa kaipaavalle ihoalueelle. Anna vaikuttaa 10 minuuttia ja huuhtele lämpimällä vedellä. Toista joka ilta saadaksesi kestävän vaikutuksen.

Jos lisäät persiljan kauneudenhoitorutiiniisi, tulet huomaamaan että sillä on valtava vaikutus. Persilja on yksi parhaista työkaluista ihonhoidon työkalupakkiin.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Dés, Mihály. “Mágicas propiedades del perejil.” Lateral: Revista de Cultura 93 (2002): 5.
  • Guanulema, Martínez, and María Silvania. Metodología de enseñanza-aprendizaje y la aplicación de técnicas para el tratamiento de manchas faciales, en el centro de formación artesanal “Guayaquil”, cantón Quevedo, provincia de los Ríos. BS thesis. Babahoyo: UTB, 2017, 2017.
  • Reyes-Munguía, A., D. Zavala-Cuevas, and A. Alonso-Martínez. “Perejil (Petroselinum crispum): compuestos químicos y aplicaciones.” Tlatemoani: Revista Académica de Investigación11 (2012): 18.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.