Logo image
Logo image

Harjoituksia kasvojen kiinteyttämiseksi ja ryppyjen vähentämiseksi

2 minuuttia
Harjoituksia kasvojen kiinteyttämiseksi ja ryppyjen vähentämiseksi
Viimeisin päivitys: 14 maaliskuuta, 2019

Samalla tavoin kun meidän pitäisi pyrkiä pitämään kehomme terveenä ja kiinteänä, meidän pitäisi pitää huolta myös kasvoistamme. Ehkäise ryppyjä syntymästä kasvoillesi näillä päivittäisillä harjoituksilla – opi hidastamaan ikääntymisen merkkejä tehokkaasti!

Ehkäise ryppyjä kasvoillasi helpoilla harjoituksilla

Koska kasvosi ovat se osa kehoa, josta ensimmäiseksi huomataan ikääntymisen merkit ja vauriot, on tärkeää huolehtia kasvojen ihosta. Tehdäksesi niin, sinun täytyy noudattaa terveellistä ruokavaliota, jossa ei ole puutetta hedelmistä, kasviksista ja vedestä.

Samoin sinun pitäisi yrittää ylläpitää terveelliset ja hyvät elämäntavat, esimerkiksi liikkua säännöllisesti, nukkua tarpeeksi, välttää alkoholin kulutusta ja stressiä.

Marketeissa on paljon ryppyjä torjuvia hoitovoiteita, jotka ovat epäilemättä erittäin tehokkaita, mutta myös kalliita. Tästä syystä suosittelemme joitakin harjoituksia kiinteyttämään kasvojasi, jotka ovat yhtä tehokkaita ryppyjen torjumiseen eivätkä maksa mitään.

Ehkäise ryppyjä tehokkaasti viettämällä vain muutama minuutti päivästäsi näiden harjoitusten parissa, niin helppoa se on!

Ehkäise ryppyjä näillä liikkeillä

Vähennä ryppyjä

Some figure

Seiso peilin edessä suihkun jälkeen ja yritä liikuttaa kaikkia kasvolihaksiasi vähintään 10 minuuttia. Jos mahdollista, voit tehdä tätä myös juuri ennen nukkumaanmenoa.

Kiinteytä ja vahvista silmäluomia

Katso niin ylös ja korkealle kuin mahdollista, sitten oikealle, ja sitten vasemmalle. Sinun pitäisi tehdä kaksikymmentä toistoa jokaiseen suuntaan, neljä sarjaa. Lepää kaksi minuuttia joka sarjan välissä.

Pidä posket ja poskipäät kiinteinä

Some figure

Hyvin helppo harjoitus on sulkea suusi tiukaksi ja puhaltaa niin että suusi täyttyy ilmalla. Sinun pitäisi myös liikuttaa kieltä oikealta vasemmalle. Ehkäise ryppyjä tekemällä tätä  liikettä kolme sarjaa, 15 – 20 toistoa.

Pidä huulesi kauniina ja terveinä

Avaa suusi niin isoksi kuin mahdollista ja peitä hampaat huulilla. Pysy tässä asennossa kunnes olet laskennut kymmeneen ja sulje sitten suu todella hitaasti. Rentouta lihakset ennen kuin aloitat uudelleen. Tee viisi toistoa.

Oikaise silmäkulmien rypyt

Some figure

Paina ja purista sormenpäilläsi ryppyjä tekien ylöspäin ja alaspäin suuntautuvia liikkeitä.

Muista kasvojen hoidossa myös nämä seikat

Ehkäise ryppyjä kasvohieronnalla. Kasvojen hieronnalla on samat vaikutukset, koska se toimii kudoksissasi auttaen korjaamaan ihollesi tulleet vauriot. Voit hieroa alueita, joille rypyt ilmestyvät usein.

Voit tehdä kasvojen hierontaa 10 minuuttia aamulla ja iltapäivällä. Jos mahdollista, muutama tippa raikasta manteliöljyä voi auttaa, joka samalla kosteuttaa ihoa.

Ennen kuin teet mitään näistä harjoituksista, on tärkeää valmistautua töpöttelemällä kasvovoidetta kasvoillesi, se virkistää myös. Sen seurauksena tekemäsi harjoitukset ovat paljon tehokkaampia.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


Chan, E. P., Smith, E. J., Hayward, R. C., & Crosby, A. J. (2008). Surface wrinkles for smart adhesion. Advanced Materials. https://doi.org/10.1002/adma.200701530

Park, U., Tong, Y., & Jain, A. K. (2010). Age-invariant face recognition. IEEE Transactions on Pattern Analysis and Machine Intelligence. https://doi.org/10.1109/TPAMI.2010.14

Lemperle, G., Holmes, R. E., Cohen, S. R., & Lemperle, S. M. (2001). A classification of facial wrinkles. Plastic and Reconstructive Surgery. https://doi.org/10.1097/00006534-200111000-00048


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.