Logo image
Logo image

Mango: ikääntymistä jarruttava hedelmä

2 minuuttia
Mango: ikääntymistä jarruttava hedelmä
Viimeisin päivitys: 01 marraskuuta, 2018

Mango on hedelmä, joka saapuu meille Aasiasta ja joka kasvaa trooppisilla alueilla. Mango ei ole vain herkullisen makuinen, vaan myös erittäin ravitseva ja äärimmäisen terveellinen. Tämän vuoksi mango tunnetaan myös superhedelmänä. Tässä on hieman tietoa sen monista eduista.

Mango auttaa kohentamaan kehon immuunijärjestelmää

Mangot sisältävät suuria määriä beetakaroteenia, karotenoidia, jota on myös porkkanoissa. Tämä yhdistelmä on hyödyllinen parantamaan kehon immuunijärjestelmää.

Beetakaroteeni muuttuu kehossa A-vitamiiniksi. Tämä on antioksidanttinen vitamiini ja se suojelee kehoa vapailta radikaaleilta, jotka haittaavat sisäistä järjestelmäämme. Tämän vuoksi A-vitamiini auttaa meitä suojautumaan monilta sairauksilta.

Mango toimii ikääntymistä vastaan

Mangot sisältävät suuren määrän A-vitamiinia ja C-vitamiinia. C-vitamiini on tärkeässä roolissa kollageeniproteiinin tuotannossa kehossa. Tämä auttaa verisuonten ja vartalon sidekudoksen suojelussa, mikä hidastaa ihon vanhenemisprosessia.

Mango auttaa ylläpitämään aivojen terveyttä

Some figure

Mangot sisältävät suuren määrän B-vitamiinia, mikä on tärkeää aivojen toiminnan ylläpitämisessä ja parantamisessa. Lisäksi se auttaa keskeisten välittäjäaineiden synteesissä, mitkä ovat vastuussa mielialan määrittelystä sekä muutoksista nukkumistavoissa.

Luonnolliset ruuat, kuten mangot, tarjoavat riittävän määrän tätä vitamiinia ja tämän vuoksi ei ole välttämätöntä nauttia vitamiinivalmisteita, joiden liian suuri annostus voi pahimmassa tapauksessa aiheuttaa hermovaurion.

Mangot alentavat verenpainetta

Mangot auttavat alentamaan verenpainetta. Ne sisältävät magnesiumia ja kaliumia, jotka toimivat yhdessä auttaakseen vähentämään verenpainetta. Korkeasta verenpaineesta kärsivät henkilöt hyötyvät suuresti mangosta.

Mangot alentavat kolesterolitasoja

Some figure

Mangot sisältävät suuret määrät pektiiniä. Tämä liukeneva kuitu on kuuluisa sen ominaisuuksista kolesterolitasojen laskemisessa veressä. Tämän vuoksi mangojen syöminen voi vaikuttaa positiivisesti kolesterolitasoosi.

Mangot auttavat hoitamaan anemiaa

Toinen mangojen merkittävä terveyshyöty on, että ne auttavat hoitamaan puutesairauksia, kuten anemiaa. Mangot sisältävät erinomaisen määrän rautaa, mikä auttaa taistelussa anemiaa vastaan. Tämän vuoksi mangojen säännöllinen ja merkittävä käyttö auttaa ehkäisemään tätä sairautta.

Tässä se olikin. Seuraavalla kerralla kun tunnet itsesi nälkäiseksi, sen sijaan, että söisit välipalaksi kaloripommin tai rasvaisen herkun, kokeile tyydyttää nälkäsi mangolla. Tämä hedelmä ei vain tyydytä mielihalujasi lisäämättä ylimääräisiä rasvoja ja kaloreita ruokavalioosi, vaan pikemminkin se myös tarjoaa sinulle ylettömän määrän ravintoaineita, jotka auttavat sinua olemaan terveempi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Baraya YS, Wong KK, Yaacob NS. The Immunomodulatory Potential of Selected Bioactive Plant-Based Compounds in Breast Cancer: A Review. Anticancer Agents Med Chem. 2017;17(6):770-783. doi: 10.2174/1871520616666160817111242. PMID: 27539316.
  • Pullar JM., Carr AC., Vissers MCM., The roles of vitamin C in skin health. Nutrients, 2017.
  • Kennedy DA., B vitaminas and the brain: mechanisms, dose and efficacy. Nutrients, 2016.
  • Brouns F, Theuwissen E, Adam A, Bell M, Berger A, Mensink RP. Cholesterol-lowering properties of different pectin types in mildly hyper-cholesterolemic men and women. Eur J Clin Nutr. 2012 May;66(5):591-9. doi: 10.1038/ejcn.2011.208. Epub 2011 Dec 21. PMID: 22190137.

 


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.