Mango: ikääntymistä jarruttava hedelmä

heinäkuu 26, 2015

Mango on hedelmä, joka tulee meille Aasiasta ja joka kasvaa nykyisin trooppisilla alueilla. Mangolla ei ole vain herkullinen maku, vaan se on myös erittäin ravitseva ja äärimmäisen terveellinen. Tämän vuoksi mango tunnetaan myös superhedelmänä. Tässä on hieman tietoa sen monista eduista.

Mango auttaa kohentamaan kehon immuunijärjestelmää

Mangot sisältävät suuria määriä beetakaroteenia, karotenoidia, jota on myös porkkanoissa. Tämä yhdistelmä mangossa on hyödyllinen parantamaan kehon immuunijärjestelmää.

Beetakaroteeni muuttuu A-vitamiiniksi kehossa. A-vitamiini on antioksidanttinen vitamiini ja se suojelee kehoa vapailta radikaaleilta, jotka haittaavat sisäistä järjestelmäämme. Tämän vuoksi se auttaa meitä suojautumaan monilta sairauksilta.

Mango toimii ikääntymistä vastaan

Mangot sisältävät suuret määrät A-vitamiinia ja C-vitamiinia. C-vitamiini on tärkeässä osassa auttamassa kollageeniproteiinin tuotannossa kehossa. Tämä auttaa verisuonten ja vartalon sidekudoksen suojelussa, mikä hidastaa ihon vanhenemisprosessia.

Mango auttaa ylläpitämään aivojen terveyttä

mango

Mangot sisältävät suuren määrän B-vitamiinia, mikä on tärkeää aivojen toiminnan ylläpitämisessä ja parantamisessa. Lisäksi se auttaa keskeisten välittäjäaineiden synteesissä, jotka vastaavat mielialan määrittelystä sekä muutoksista nukkumistavoissa.

Luonnolliset ruuat, kuten mangot, tarjoavat riittävän määrän tätä vitamiinia ja tämän vuoksi ei ole välttämätöntä nauttia näitä vitamiineja käyttäen valmisteita, joissa on suuria annoksia ja jotka voivat pahimmassa tapauksessa aiheuttaa hermovaurion.

Mangot alentavat verenpainetta

Mangot auttavat alentamaan verenpainetta. Ne sisältävät magnesiumia ja kaliumia, jotka toimivat yhdessä auttaakseen vähentämään verenpainetta. Korkeasta verenpaineesta kärsivät henkilöt hyötyvät suuresti mangosta.

Mangot alentavat kolesterolitasoja

Kolesteroli1

Mangot sisältävät suuret määrät pektiiniä. Tämä liukeneva kuitu on kuuluisa sen ominaisuuksista kolesterolitasojen laskemisessa veressä. Tämän vuoksi sinun tulisi syödä mangoja alentaaksesi kolesterolitasojasi.

Mangot auttavat hoitamaan anemiaa

Toinen mangojen merkittävä terveysetu on, että ne auttavat hoitamaan puutesairauksia, kuten anemiaa. Mangot sisältävät erinomaisen määrän rautaa, mikä auttaa taistelussa anemiaa vastaan. Tämän vuoksi mangojen säännöllinen ja merkittävä käyttö auttaa hoitamaan tätä sairautta.

Tässä se olikin. Seuraavalla kerralla kun tunnet itsesi nälkäiseksi, sen sijaan, että söisit välipalaksi kaloripommin tai rasvaisen herkun, kokeile tyydyttää nälkäsi mangolla. Tämä hedelmä ei vain tyydytä mielihalujasi lisäämättä ylimääräisiä rasvoja ja kaloreita ruokavalioosi, vaan pikemminkin se myös tarjoaa sinulle ylettömän määrän ravintoaineita, jotka auttavat sinua olemaan terveempi.

 

UUTISIA VERKOSSA