Luonnolliset hoidot vertavuotaville ikenille ja löystyneille hampaille

Vertavuotavat ikenet ja löystyneet hampaat ovat kaksi tavallisinta suun ongelmaa. Vaikka niiden alkuperät voivat olla erilaiset, ne ilmaantuvat useimmiten huonon hygienian takia. Se edesauttaa ientulehduksen ja muiden suun sairauksien syntymistä. Siksi annamme sinulle alla muutamia luonnollisia hoitoja vertavuotaville ikenille ja löystyneille hampaille.

Nämä suositukset tai hoidot ovat tietenkin käyttökelpoisia ei-vakavissa tapauksissa. Jos ongelmasi on vakava, sinun tulisi mennä hammaslääkäriin. Tällä tavalla varmistat, että saat erityistä huomiota ja voit ratkaista ongelmasi parhaalla mahdollisella tavalla.

Lämmin suolavesi

Yksi parhaista luonnollisista hoidoista vertavuotaviin ikeniin on purskuttaa lämmintä suolavettä suussa. Kuten tiedät, suolanesteillä on antiseptisiä ominaisuuksia, ja ne myös edesauttavat verenkiertoa ikenissäsi tässä tapauksessa. Tämä estää ikenien tulehtumista ja verenvuotoa. Sinun tarvitsee vain purskuttaa suussa kaksi kertaa päivässä vettä, johon on lisätty hyppysellinen suolaa, mieluiten merisuolaa.

Vesi ja hapete

Toinen suosittelemistamme luonnollisista hoidoista vertavuotaville ikenille – ja tätä hoitoa voi käyttää myös löystyneille hampaille – on tehdä liuos jossa on vettä ja jonkinlaista peroksidia eli hapetetta. Tässä tapauksessa voit sekoittaa vettä ja vetyperoksidia ja purskuttaa sekoitusta 30 sekuntia suussasi. On erittäin tärkeää, että et niele liuosta, koska se voi olla vahingollista terveydellesi. On parasta purskuttaa kolme kertaa viikossa.

Hiero ja harjaa ikeniäsi

Hyvin yksinkertainen ja tehokas hoito – jonka yllättävän monet ihmiset unohtavat tehdä – on harjata ja hieroa ikeniäsi. Tällä tavalla estät niiden tulehtumisen, ja samalla hampaiden kiinnitys ikeniin tiukkenee, mikä tekee niistä vastustuskykyisempiä. Kaupoissa on itse asiassa saatavissa parhaillaan hammasharjoja, jotka hierovat ikeniä. Tämä tekee ikenien kunnosta huolehtimisesta paljon helpompaa. Ikeniä tulisi hieroa ja harjata päivittäin, joka kerta kun harjaat hampaasi.

harjaahampaat

Ruokasooda

Ruokasooda on toinen hyvin tehokas luonnollinen hoito ikenien verenvuodon ja tulehdusten ehkäisemiseksi. Sinun tarvitsee vain sekoittaa vähän ruokasoodaa veteen ja levittää tätä sekoitetta ikeniisi sormillasi. Tämän jälkeen harjaa hampaasi normaalisti ja purskuta.

Timjami

Timjami on erittäin kuuluisa luonnollinen hoito hampaiden löystymisen estämiseen. Timjamin on pitkään todistettu vahvistavan ja hoitavan hampaita, jonka vuoksi sen käyttäminen löystyneisiin hampaisiin on erittäin suositeltavaa. Purskuta suussa veden ja timjamin juuren sekoitusta.

Avokado

Toinen suositus tai luonnollinen hoito löystyneille hampaille on hieroa avokadon lehtiä ikeniisi. Voit myös pureksia niitä saadaksesi mahtavia tuloksia. Avokado auttaa ikeniä vahvistumaan vahvistamalla hampaitasi. Se myös torjuu reikiä ja muita hampaiden sairauksia, kuten ientauteja.