Ikenet ja hampaat kuntoon luonnontuotteilla

Tässä artikkelissa kerromme kuinka voit saada ikenet ja hampaat kuntoon luonnontuotteilla
Ikenet ja hampaat kuntoon luonnontuotteilla

Kirjoittanut Ekhiñe Graell

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Verta vuotavat ikenet ja löystyneet hampaat ovat kaksi yleisintä suun ongelmaa. Vaikka niiden alkuperät voivat olla erilaiset, ne ilmaantuvat useimmiten huonon hygienian takia. Se edesauttaa ientulehduksen ja muiden suun sairauksien ja suun ongelmien syntymistä. Tässä artikkelissa annamme sinulle muutamia luonnollisia hoitoja verta vuotaville ikenille ja löystyneille hampaille.

Nämä suositukset tai hoidot ovat tietenkin käyttökelpoisia ei-vakavissa tapauksissa. Jos suusi ongelmasi on vakava, sinun tulisi mennä hammaslääkäriin. Tällä tavalla varmistat, että saat erityistä huomiota ja voit ratkaista ongelmasi parhaalla mahdollisella tavalla.

Lämmin suolavesi

Yksi parhaista luonnollisista hoidoista verta vuotaviin ikeniin on purskuttaa lämmintä suolavettä suussa. Kuten tiedät, suolanesteillä on antiseptisiä ominaisuuksia, ja ne myös edesauttavat verenkiertoa ikenissäsi tässä tapauksessa. Tämä estää ikenien tulehtumista ja verenvuotoa. Purskuta suolavettä suussasi kaksi kertaa päivässä, lisää vesilasilliseen hyppysellinen merisuolaa ja seos on valmis. Tämän seoksen avulla voit välttää suun ongelmia.

Vesi ja hapete

Toinen suosittelemistamme luonnollisista hoidoista vertavuotaville ikenille – ja tätä hoitoa voi käyttää myös löystyneille hampaille – on tehdä liuos jossa on vettä ja jonkinlaista peroksidia eli hapetetta. Tässä tapauksessa voit sekoittaa vettä ja vetyperoksidia ja purskuttaa sekoitusta 30 sekuntia suussasi. On erittäin tärkeää, että et niele liuosta, koska se voi olla vahingollista terveydellesi. Toista tämä hoito vähintään kolme kertaa viikossa.

Hiero ja harjaa ikeniäsi

Hyvin yksinkertainen ja tehokas hoito – jonka yllättävän monet ihmiset unohtavat tehdä – on harjata ja hieroa ikeniäsi. Tällä tavalla estät niiden tulehtumisen, ja samalla hampaiden kiinnitys ikeniin tiukkenee, mikä tekee niistä vastustuskykyisempiä. Kaupoissa myytävänä olevat hammasharjat jotka hierovat ikeniä, ovat oiva apuväline hampaiden ja ikenien hierontaan sekä harjaukseen. Tämä tekee ikenien kunnosta huolehtimisesta paljon helpompaa ja vältyt mahdollisilta suun ongelmilta. Ikeniä tulisi hieroa ja harjata päivittäin, tämän voit helposti tehdä joka kerta kun harjaat hampaasi.

Hoida suun ongelmia

 

Ruokasooda

Ruokasooda on toinen hyvin tehokas luonnollinen hoito ikenien verenvuodon ja tulehdusten ehkäisemiseksi.  Sekoita pieni määrä ruokasoodaa veteen ja levitä tätä seosta ikeniisi sormillasi. Tämän jälkeen voit harjata hampaasi normaalisti ja purskuta.

Timjami

Timjami on erittäin kuuluisa luonnollinen hoito hampaiden löystymisen estämiseen. Timjamin on pitkään todistettu vahvistavan ja hoitavan hampaita, jonka vuoksi sen käyttäminen löystyneisiin hampaisiin on erittäin suositeltavaa. Purskuta suussa veden ja timjamin juuren sekoitusta.

Avokado

Toinen suositus tai luonnollinen hoito löystyneille hampaille on hieroa avokadon lehtiä ikeniisi. Voit myös pureksia niitä saadaksesi mahtavia tuloksia. Avokado auttaa ikeniä vahvistumaan vahvistamalla hampaitasi. Se myös torjuu reikiä, suun ongelmia ja muita hampaiden sairauksia, kuten ientauteja.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Lang NP, Schätzle MA, Löe H. Gingivitis as a risk factor in periodontal disease. J Clin Periodontol. 2009;
  • Rashed HT. Evaluation of the effect of hydrogen peroxide as a mouthwash in comparison with chlorhexidine in chronic periodontitis patients: A clinical study. J Int Soc Prev Community Dent. 2016;
  • Chapple ILC, Van Der Weijden F, Doerfer C, Herrera D, Shapira L, Polak D, et al. Primary prevention of periodontitis: Managing gingivitis. Journal of Clinical Periodontology. 2015.
  • Woelber JP, Bremer K, Vach K, König D, Hellwig E, Ratka-Krüger P, et al. An oral health optimized diet can reduce gingival and periodontal inflammation in humans – a randomized controlled pilot study. BMC Oral Health. 2016;

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.