12 tapaa käyttää hammastahnaa

12 tapaa käyttää hammastahnaa

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Tiesitkö, että voit käyttää hammastahnaa muuhunkin kuin pelkästään hampaiden pesuun? Hammastahnasta on moneksi ja se toimii hätävarana monessa eri tilanteessa. Loppuiko hiusgeeli juuri ennen juhliin lähtöä? Ovatko hopeakorusi tummuneet rumasti? Voit käyttää hammastahnaa kampauksen asettamiseen ja hopeakorujen puhdistamiseen, ja moneen moneen muuhun tilanteeseen. Lue lisää!

Monia tapoja käyttää hammastahnaa

voit käyttää hammastahnaa moniin asioihin

Hiusgeelinä

Hammastahna on koostumukseltaan samanlaista kuin hiusgeeli. Jos hiusgeelisi yllättäen loppuu vaikka kesken kampauksen tekemisen, voit korvata geelin hammastahnalla. Hammastahnaa ei kuitenkaan tulisi käyttää hiuksissa jatkuvasti, sillä se voi vahingoittaa hiusta.

Tietokoneen näppäimistön ja puhelimen näytön puhdistamiseen

Pyyhi tietokoneen näppäimistö pehmeällä liinalla, jonka kostutat ensin vedellä. Lisää nokare hammastahnaa liinaan ja hiero näppäimistöön tai puhelimen näyttöön. Pyyhi pois kostealla liinalla. Huomaat, miten laitteesi puhdistuvat kaikesta liasta ja tahroista.

Lasin puhdistaja

Peilit, kylpyhuoneen ovi ja ikkunat likaantuvat nopeasti kosteudesta. Voit siistiä kylpyhuoneen ikkunat ja peilit ja muut lasipinnat nokareella hammastahnaa ja siivoussienellä. Anna hammastahanan vaikuttaa hetken ajan ja pyyhi pois kostealla liinalla.

Hyönteisten puremat

Hammastahnaa suositellaan hyönteisten puremien aiheuttaman kutinan ja turvotuksen rauhoittamiseen. Paina pieni nokare hammastahnaa hyönteisen pistolle ja anna sen vaikuttaa yön yli.

Vahvat hajut

voit käyttää hammastahnaa hajujen poistamiseen

Sipuli, kala ja valkosipuli voivat jättää jälkeensä ikävän hajun käsiin ruuanlaiton yhteydessä. Jopa tietyt hedelmät ja vihannekset jättävät jälkeensä pahan hajun. Levitä hammastahnaa käsiin ja kynsiin, anna vaikuttaa hetken ajan ja huuhtele pois lämpimällä vedellä. Hajut katoavat taatusti.

Tahrojen poistaminen

Jotkin tahrat pinttyvät vaatteisiin, eivätkä tunnu lähtevän irti millään puhdistustuotteilla. Kokeile lisätä pieni määrä hammastahnaa suoraan tahran päälle ja hiero se kankaaseen. Pese vaate normaalisti.

Hiusvärien aiheuttamat tahrat

Jos värjäät hiuksiasi kotona, voit joskus vahingossa roiskaista hiusväriä pyyhkeelle tai vaatteille. Onneksi hiusväritahrat lähtevät irti hammastahnan avulla. Levitä hammastahnaa tahralle ja pese se normaalisti pesukoneessa.

Joskus hiusväri tarttuu korvanlehtiin tai ohimoille, joten ne kannattaa suojata ennen värjäystä hammastahnalla. Levitä sitä niihin kohtiin, joihin hiusväriä joutuu pakostakin: niskaan, hiusrajaan ja korviin. Voit levittää tahnaa myös olkapäille ja selkään. Hammastahnaa ei tarvitse käyttää paksua kerrosta, pieni määrä riittää.

Kiiltävät kynnet

Hammastahna toimii kynsien puhdistajana ja vahvistajana. Jos kyntesi ovat kellastuneet tai muuten tahriintuneet liiallisesta lakkaamisesta ja kulutuksesta, hammastahna vaalentaa ja kirkastaa ne entiseen kuntoonsa. Hiero kynsiä vanhalla hammasharjalla ja hammastahnanokareella.

Pahanhajuiset vauvan tuttipullot

voit käyttää hammastahnaa puhdistamaan tuttipullot

Pitkässä käytössä vauvan tuttipullot alkavat usein haista epämiellyttävälle. Sinun ei tarvitse ostaa uusia pulloja, hyvä puhdistus hammastahnan avulla poistaa hajun. Käytä pulloharjaa ja hammastahnaa, hinkkaa pullot huolellisesti sisältä ja ulkoa ja huuhtele.

Hammastahna sopii myös muiden keittiöastioiden ja -välineiden puhdistamiseen: lasipurkit, termospullot ja säilytyspurnukat.

Kirkasta hopeakorut

Harjaa korusi vanhalla hammasharjalla ja hammastahnalla. Levitä ensin hammastahnaa kaikkialle koruun ja anna sen vaikuttaa yön yli. Hinkkaa harjalla seuraavana päivänä ja puhdista tahnasta kostealla liinalla. Korusi hohtavat taas kuin uusina!

Poista palanut kerros silitysraudoista

Joskus silitysrautaan kertyy palanut kerros, joka saattaa värjätä vaatteita. Hiero rautaan hammastahnaa ja hinkkaa, kunnes kerros irtoaa. Poista tahna kostealla liinalla.

Kenkien puhdistaminen

Jos kenkäsi ovat muovivalmistetta, voit hinkata niitä harjalla ja nokareella hammastahnaa poistaaksesi tahrat. Tämä sopii etenkin muovipohjaisille lasten kengille ja urheilukengille. Valkoiset pohjat likaantuvat helposti, etenkin kovassa kulutuksessa, ja niitä on vaikea puhdistaa.

Hammastahna on loistava keino kirkastaa kengät, sillä sinun ei tarvitse odotella niiden kuivumista pesun jälkeen, voit vain pyyhkäistä hammastahnan pois kostealla liinalla.

käytä hammastahnaa vaikka mihin

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.