Kotitekoinen kynnenkovettaja

Kotitekoinen kynnenkovettaja

Viimeisin päivitys: 01 helmikuuta, 2019

Kauniit kynnet ovat monen naisen haaveissa, sillä harmittavan usein omat kynnet liuskoittuvat, katkeilevat ja kynsinauhat repsottavat. Kynnet ovat kovassa käytössä, samaten kuten sormet, sillä ne joutuvat kontaktiin kaikenlaisten aineiden ja pintojen kanssa. Käsienpesu kuivattaa kynsiä ja kynnet katkeilevat esimerkiksi pakkauksia tai paketteja avattaessa. Kynsien kasvatuskaan ei ole helppoa, etenkään jos kyntesi ovat hauraat ja ne kasvavat hitaasti. Apteekeista ja kauneusmyymälöistä löytyy kaikenlaista kynnenkovettajaa ja kasvua tehostavaa ainetta, mutta usein näistä saa pulittaa pitkän pennin. Miksi siis maksaa näistä, kun on mahdollista valmistaa luonnollinen kynnenkovettaja kotioloissa? Tutustutaan siis tarkemmin kotitekoisiin kynnenkovettajiin.

Kotitekoinen kynnenkovettaja

Hauraat kynnet vahvistuvat erilaisten hoitomentelmien avulla nopeasti. Esittelemme sinulle erään lempimenetelmämme, joka toimii tehokkaasti. Tarvitset valkosipulia, sitruunaa ja E-vitamiinikapseleita. Kaikki ainekset löytyvät helposti ruokakaupasta ja apteekista, eivätkä ne maksa paljoa. Jos ostat satsin E-vitamiinia, voit jatkossa tehdä kynnenhoitovoiteen niin usein kuin tahdot.

Hauraiden kynsien hoito

Kotitekoinen kynnenkovettaja valmistuu mm. e- vitamiinista, sitruunasta ja valkosipulista.

Tämä helppo ja tehokas seos sopii parhaiten erittäin hauraille ja katkeileville kynsille. Yleensä kynsien huono kunto johtuu kovasta kulutuksesta ja oikeanlaisten vitamiinien puutteesta.

Tarvitset

  • 3 kuorittua valkospulinkynttä
  • 20 tippaa tuorepuristettua sitruunamehua
  • Yksi E-vitamiinikapseli
  • Luonnollinen kynsien kiiltoa lisäävä lakka

Näin sen teet

  • Hoitovoiteen tekeminen on helppoa. Aivan ensimmäiseksi sinun tulee tiputtaa E-vitamiinikapselin sisältö lakkapulloon. Pistä kapseliin pieni reikä ompeluneulalla tai muulla terävällä välineellä ja valuta sisältö pulloon. Sulje korkki ja heiluttele pulloa niin, että E-vitamiini ja lakka sekoittuvat keskenään. Voit myös napsia E-vitamiinikapseleita ohjeiden mukaan tehostaaksesi ulkoista vaikutusta ja maksimoidaksesi sen vaikutuksen.
  • Seuraava vaihe sisältää valkosipulinkynsien valmistamisen. Valkosipuli saattaa kuulosta oudolta kynnen kuntoon vaikuttavalta aineelta, mutta se sisältää paljon luonnollisia kynttä kovettavia aineksia. Valkosipuli poistaa kynnen haurauden vieden samalla bakteerit ja sienikasvuston mennessään. Laita kolme valkosipulinkynttä kuumaan veteen ja anna niiden seistä vedessä 15 minuuttia. Kun ne ovat lämmenneet, poista ne vedestä ja muussa tasaiseksi tahnaksi.
  • Kun tahna on valmista, laita se lakkapulloon. Jos sinulla on käytössäsi pienen pieni suppilo, tekee se tästä hommasta paljon helpompaa. Jos ei, voit kaapia tahnan pulloon jollain pienellä ja kätevällä esineellä.
  • Seuraavaksi lisäät sitruunamehun. Tarvitset 20 tippaa. Jos sinulla on pipetti tai lääkeruisku, tekee se tippojen annostelusta helpompaa. Miksi sitruuna on hyväksi kynsille? Sen vitamiinit, antioksidantit ja hapot poistavat kynnen haurauden ja tukevat kynnen rakentumista. Tiputa mehu suoraan pulloon ja heiluttele pulloa niin, että kaikki ainekset sekoittuvat keskenään.

Kotitekoisen kynnenkovettajan käyttö

  • Nyt kotitekoinen kynnenkovettaja on valmis käytettäväksi. Muista ravistella pulloa ennen jokaista käyttökertaa. Tämä tehohoito tekee ihmeitä hauraille kynsille säännöllisesti käytettynä.
  • Käytä lakkaa ainakin kuukauden ajan. Voit levittää sen kynsille vaikkapa maanantaina ja poistaa sen keskiviikkona, niin että lakka pääsee vaikuttamaan kolmen päivän ajan. Sen jälkeen anna kynsien levätä päivän ajan ennen uutta kerrosta. Lakan poistopäivänä suorita hieronta jokaiseen kynteen, käytä tähän pieni tilkka oliiviöljyä ja manteliöljyä, jotka sekoitat keskenään. Tarvitset vain teelusikallisen molempia. Uita vanulappua tai pientä kankaanpalaa öljyssä ja hiero hellävaroen jokaiseen kynteen. Öljy vahvistaa ja ravitsee kynttä. Seuraavana päivänä voit levittää uuden kerroksen kotitekoista lakkaa.

Kuukauden päästä sinun tulisi nähdä selkeää kohentumista kynsiesi kunnossa ja vahvuudessa. Muistathan, että kynsilakka ja kynsilakanpoistoaine kuivattavat kynttä, joten niiden käyttöä tulisi rajoittaa ja kynsistä tulisi lakkaamattomina pitää hyvää huolta niin ulkoisesti ja sisäisesti. Voit käydä myös hoidattamassa kyntesi ammattilaisella, näin saat niistä juuri sen näköiset kuin haluat ja saat lisää vinkkejä kynsien kotihoitoon.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.