Logo image
Logo image

5 parasta hoitoainetta hiuksille

3 minuuttia
Monet ihmiset käyttävät päänahan hoitoon kemikaaleja sisältäviä tuotteita, jotka vahingoittavat ihoa ja hiuksia. Luonnon omat aineet sopivat parhaiten niin päänahan kuin hiusten hoitoon.
5 parasta hoitoainetta hiuksille
Kirjoittanut Katherine Flórez
Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Kauniit ja terveet hiukset tekevät ihmeitä koko olemukselle, mutta suurimmalle osalle meistä kauniit hiukset eivät ilmesty itsestään, vaan niiden eteen täytyy nähdä vaivaa. Hiusten hoitaminen on tärkeää, eikä hiuksia tulisi värjätä liian usein tai altistaa korkeille lämpötiloille hiusrautojen ja muiden muotoiluvälineiden välityksellä. Tässä artikkelissa esittelemme 5 parasta hoitoainetta hiuksille.

Jos kärsit kaksihaaraisista, vahingoittuneista tai kuivista hiuksista, on olemassa monia helppoja tapoja korjata hiusten pintaa ja palauttaa niiden kiilto ja pehmeys. Älä käytä haitallisia kemikaaleja sisältävää hoitoainetta hiuksille, vaan siirry luonnollisiin hoitomenetelmiin. Tässä artikkelissa keskitymme viiteen parhaimpaan hiuksia hoitavaan ainekseen.

Aina hiusten hoitamisesta ja kunnosta ei jaksa innostua. Kiireen keskellä tulee vain pestyä hiukset nopeasti ja heitettyä ne nutturalle. Ajan myötä huonosti hoidetut hiukset menettävät kiiltonsa ja tuuheutensa. Aurinko, sääolosuhteet ja hiustenkuivaajan käyttö kuivattavat hiusta nopeasti. Myös ruokavaliolla on oma vaikutuksensa hiusten kuntoon ja ulkonäköön. Onneksi on olemassa muutamia edullisia ja helppoa hoitoainetta hiuksille niiden kunnon elävöittämiseen ja pehmeyden palauttamiseen.

5 parasta hoitoainetta hiuksille: avokado

Some figure

 

Mehevän avokadon vitamiinit, mineraalit, kasvisöljyt ja vesi uudistaa, pehmittää ja vahvistaa hiuksia. Hiukset muuttuvat kuivista ja hapertuneista ihanan pehmeiksi ja sileiksi.

Avokado lisää kollageenin tuotantoa. Kollageeni on yksi tärkeimmistä hiusten rakennusaineista, ja se pitää hiukset vahvoina ja kimmoisina ehkäisten kaksihaaraisia ja hiusten katkeilua. Tämän hoitoaineen valmistukseen tarvitset majoneesia ja kypsän avokadon.

Leikkaa avokado kahtia, poista siemen ja viipaloi hedelmäliha. Muussaa palat haarukalla kulhossa ja lisää joukkoon pieni määrä majoneesia. Sekoita ainekset keskenään; hoitoaine on valmis, kun seos muistuttaa koostumukseltaan guacamolea. Levitä kosteisiin hiuksiin juurista latvoihin ja anna imeytyä 20 minuuttia. Huuhtele ja pese hiukset.

Hoitoaine rosmariiniöljystä

Rosmariinia käytetään hiusten katkeilun ja hiustenlähdön ehkäisyyn. Lisäksi rosmariini estää harmaiden hiusten muodostumisen ja se sopii etenkin kuiville hiuksille sekä hilseen hoitoon. Rosmariini stimuloi hiusten kasvua.

Tarvitset kuivattua rosmariinia ja auringonkukkaöljyä. Sekoita noin desi kuivattua rosmariinia samaan määrään auringonkukkaöljyä. Lämmitä kattilassa liedellä hetken aikaa niin että seos lämpenee. Siivilöi pois rosmariini ja levitä öljy kaikkialle hiuksiin juurista latvoihin. Anna öljyn imeytyä 15 minuuttia, huuhtele ja pese hiukset huolellisesti. Saatat joutua tekemään shampoopesun muutamaan kertaan ennen kuin kaikki öljy irtoaa hiuksista.

Hoitoaine hunajasta

Some figure

Hunaja on yksi parhaista hiuksia kosteuttavista luonnonaineista ja erityisen hyvin se sopii luonnostaan kuivuuteen taipuville kihartuville hiuksille. Hunaja sisältää paljon vitamiineja ja entsyymejä, jotka suojaavat hiusta kuivumista vastaan ja palauttavat hiusten luonnollisen kiillon.

Hunajahoitoaineen valmistamiseen tarvitset juoksevaa hunajaa, kananmunan ja oliiviöljyä. Sekoita desi hunajaa samaan määrään oliiviöljyä ja riko joukkoon yksi kananmuna. Sekoita hyvin ja levitä kaikkialle hiuksiin. Anna hoidon imeytyä 15 minuuttia ja pese hiukset huolellisesti.

Hoitoaine kananmunasta

Kananmunaa käyttämällä annat hiuksillesi proteiinia ja ravintoaineita, jotka vahvistavat hiuksia tyvestä latvaan. Kananmuna antaa hiuksille tuuheutta ja kiiltoa, ja parantaa hiusten koostumusta ja muotoa.

Tämä hoito on helppo valmistaa, siihen ei tarvita kuin yksi kananmuna ja tilkka vettä. Riko muna kulhoon ja sekoita joukkoon ruokalusikallinen vettä, sekoita hyvin ja levitä hiuksiin. Anna vaikuttaa 15 minuuttia, huuhtele ja pese.

Hoitoaine aloesta

Some figure

Aloe veraa käytetään yleisesti monissa erilaisissa kosmetiikkatuotteissa kasvojen puhdistuksesta hiusten hoitoon. Aloe tuo hiuksiin kiiltoa, ehkäisee hilseen syntymistä ja kiihdyttää hiusten kasvutahtia.

Aloe veran geelimäisellä hedelmälihalla on vahvistava vaikutus, joka ehkäisee hiustenlähtöä ja katkeilua. Aloe sopii myös rasvoittuvien hiusten hoitoon.

Suosittelemme käyttämään tuoretta aloegeeliä, jonka kaavit aloekasvin lehden sisuksista. Jos et omista aloekasvia, voit ostaa geeliä tuubissa apteekista tai luontaistuotekaupasta. Sekoita riittävä määrä geeliä pieneen tilkkaan vettä ja levitä kosteisiin hiuksiin. Geelimäärä vaihtelee sen mukaan, miten pitkät ja paksut hiuksesi ovat. Anna aloen vaikuttaa ainakin puoli tuntia ja pese hiukset sitten tavalliseen tapaan. Käytä aloehoitoa ainakin neljä kertaa viikossa ja huomaat eron entiseen nopeasti.

Muista myös tämä!

Hiusten säännöllinen pesurytmi on hyvä keino pitää hiuksista huolta. Pesemällä hiukset pääset eroon muotoilutuotejäämistä, ilmansaasteista ja muista haitallisista aineista, jotka jämähtävät hiusten pintaan. Luonnollisilla hoitoaineilla hoidat hiuksia hellästi ilman kemikaaleja ja pidät ne kauniin kiiltävinä ja pehmeinä vuodenajasta riippumatta.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.