Logo image
Logo image

5 iltajuomaa painonpudotukseen ja maksan puhdistukseen

3 minuuttia
Nämä juomat ovat erittäin tehokkaita apuja painonpudotuksessa ja maksan puhdistuksessa, mutta mikäli haluat hyödyntää niitä maksimaalisesti, sinun täytyy olla johdonmukainen. Tulokset eivät myöskään näy heti ensimmäisen päivän jälkeen.
5 iltajuomaa painonpudotukseen ja maksan puhdistukseen
Maricela Jiménez López

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Maricela Jiménez López

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Maksan puhdistuksen tiedetään yleisesti olevan päätekijä terveellisessä painonpudotuksessa. Jos siis itse tavoittelet painon laskua tai liikalihavuuden torjuntaa, sinun täytyy kiinnittää huomiota maksasi kuntoon. Nauti näitä 5 iltajuomaa puhdistaaksesi maksasi tehokkaasti ja painonpudotuksen avuksi.

Kyseinen elin vastaa lähes 500:n kehon toiminnon suorittamisesta. Näihin kuuluvat muun muassa veren puhdistaminen, rasvojen käsittelyn edistäminen ruoansulatuksessa sekä aineenvaihdunnan tehostaminen.

On kuitenkin niin, että huono ruokavalio ja jatkuva altistuminen ympäristön myrkyille vaikuttavat maksaan haitallisesti. Tällöin maksan kyky suorittaa sen tehtäviä voi laskea huomattavasti. Siksi maksan puhdistusta pidetään nykyisin hyvin oleellisena asiana, jotta tähän elimeen kertyneen jätteen voisi poistaa ja siten estää sen häiritsevän vaikutuksen monien tärkeiden roolien kannalta.

Tällä kertaa annamme sinulle siis 5 iltajuomaa, jotka ovat terveellisiä, puhdistavia ja lääkinnällisiä. Lisäksi ne auttavat tehokkaasti painonpudotuksessa.

5 iltajuomaa kehon puhdistukseen

Suuri osa kehoa puhdistavista toimenpiteistä tulee suorittaa ennen aamiaista, eli aivan päivän alussa.

Tässä artikkelissa esittelemämme juomat tulee kuitenkin nauttia illalla, sillä perinteisen kiinalaisen lääketieteen mukaan maksa toimii tehokkaimmin kello yhden ja kolmen välillä yöllä.

Jos siis annat maksallesi ravinteita näistä juomista juuri ennen kuin menet nukkumaan, pystyt edistämään sellaisia olosuhteita, jotka mahdollistavat kunnollisen puhdistuksen.

Tämä edistää myös terveellisempää aineenvaihduntaa, joka vähentää kehossa olevien myrkyllisten aineiden määrää sekä tehostaa rasvan palamista.

1. Kamomillahauduke

Some figure

Kamomillatee on yksi parhaista juomista illalla nautittavaksi. Se on helposti käsiteltävä ja sopii erinomaisesti puhdistukseen, sillä kamomilla sisältää runsaasti antioksidantteja.

Tällä teellä on myös rauhoittava vaikutus hermostossa, ja lisäksi se lievittää stressiä ja parantaa unenlaatua.

Viimeiseksi haluamme kertoa, että kamomillateellä on myös tulehtuneisuutta torjuvia ominaisuuksia, jotka ovat täydellinen apu tulehtuneiden lihasten ja kudosten hoidossa.

Tarvittavat ainekset

 • 1 ruokalusikallinen kamomillan kukkia
 • 250 ml vettä

Näin tämä juoma valmistetaan

 • Keitä kupillinen vettä. Kun vesi kiehuu, poista kattila liedeltä ja lisää sekaan kamomillan kukat.
 • Anna veden jäähtyä 10 minuutin ajan, siivilöi ja nauti.
 • Toista tätä joka ilta ainakin kahden viikon ajan.

2. Lämmin sitruunavesi

Lämmin sitruunavesi on suosittu juoma päivän alussa, mutta se sopii erittäin hyvin myös illalla nautittavaksi.

Sitruuna on nestettä poistava ja kehoa puhdistava tuote, joka tukee maksan toimintaa ja edistää siten terveyttä tehokkaasti.

Tarvittavat ainekset

 • 1 sitruuna
 • 250 ml vettä

Näin tämä juoma valmistetaan

 • Kuumenna vettä ja lisää siihen mehu yhdestä sitruunasta.
 • Juo juomasi puoli tuntia ennen kuin menet nukkumaan, ja toista tätä vähintään kolmen peräkkäisen viikon ajan.

3. Inkivääri- ja sitruunahauduke

Some figure

Inkivääri ja sitruuna ovat täydelliset tuotteet painonpudotukseen, mutta ne ovat hyödyksi myös terveyden kannalta yleisestikin. Molemmissa on runsaasti C-vitamiinia ja muita antioksidantteja, joista saa suojaa sairauksia vastaan. Ne parantavat myös aineenvaihduntaa.

Inkivääri on tulehtuneisuutta torjuva tuote, joka auttaa myös torjumaan monia yleisiä ongelmia, kuten selluliittia. Sillä on lämmittävä vaikutus kehossa, joten kulutat enemmän kaloreita ja tehostat jätteiden poistumista.

Sitruuna sen sijaan vahvistaa vastustuskykyä. Se toimii kyvykkäänä puhdistajana, joka auttaa vähentämään vatsan turvotusta.

Tarvittavat ainekset

Näin tämä juoma valmistetaan

 • Keitä kupillinen vettä, ja lisää siihen sitten inkivääripala ja puolen sitruunan mehu.
 • Anna nesteen olla 10-15 minuutin ajan ja nauti.
 • Toista tämä hoito ainakin 3 kertaa viikossa.

4. Minttutee

Minttutee on terveellinen juoma, joka parantaa ruoansulatusta, ja se on hyödyksi etenkin raskaiden aterioiden jälkeen.

Mentoli ja menthone ovat eteerisiä öljyjä, jotka lisäävät kehon kykyä poistaa jätteitä, jotka jäisivät muuten maksaan ja paksusuoleen.

Tarvittavat ainekset

 • 2 ruokalusikallista mintunlehtiä
 • 250 ml vettä

Näin tämä juoma valmistetaan

 • Laita mintunlehdet kattilaan jossa on vettä, ja keitä 2 minuutin ajan.
 • Siivilöi ja nauti juomasi puoli tuntia ennen kuin menet nukkumaan.
 • Juo tätä hauduketta joka ilta ainakin 3 viikon ajan.

5. Kaurahauduke

Some figure

Kaurajuoma sisältää runsaasti kuitua, vitamiineja ja mineraaleja, jotka parantavat ruoansulatusta sekä puhdistavat maksaa ja suolistoa.

Kauralla on myös rentouttava vaikutus, mikä lisää hyvänolon tunnetta, jotta voisit nukkua yösi levollisesti ja kunnolla.

Tarvittavat ainekset

 • 1 ruokalusikallinen kauraa
 • 250 ml vettä

Näin tämä juoma valmistetaan

 • Anna kaurahiutaleiden liota vedessä 7 tunnin ajan. Siivilöi ja sekoita kaura kupilliseen vettä.
 • Lisää vielä hunajaa, jos haluat juomastasi makeaa, ja tarjoile muutaman jääpalan kanssa.
 • Juo tätä hoitavaa juomaa ainakin 3 kertaa viikossa.

Nesteet ovat avainasemassa, mikäli haluat puhdista elimistöäsi. Siksi mikä tahansa mainitsemistamme juomista maksan puhdistamiseksi ja painon pudottamiseksi terveellisesti on hyvä apu. Muista kuitenkin nauttia näitä 5 iltajuomaa säännöllisesti, mikäli haluat niistä tehokkaan vaikutuksen!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Villalba Herrera Ericka Wendie. INFLAMACION I. Rev. Act. Clin. Med  [revista en la Internet]. [citado  2018  Oct  21]. Disponible en: http://www.revistasbolivianas.org.bo/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S2304-37682014000400004&lng=es.
 • Morillas, R., Planas, R. (2010). Hepatitis autoinmune. Hígado. https://doi.org/10.1016/B978-84-458-1567-0.50235-6
 • Mosquera, J. T., Menéndez, M. C., Socidrogalcohol (Society), C., Miquel, M., Correa, M., Sanchis-Segura, C., … Castellano, G. (2012). Hígado y alcohol. Problemas Comunes En La Práctica Clínica – Gastroenterología y Hepatología. https://doi.org/10.15446/revfacmed
 • Perez, L. (2011). El hígado. Journal of Pediatric Gastroenterology and Nutrition.

 

 

 


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.