5 askelta psyykkisen tasapainon löytämiseksi

Meidän tulisi oppia kanavoimaan tunteemme psyykkisen tasapainon säilyttämiseksi. Hyvä ote ympäröivästä todellisuudesta auttaa meitä sopeutumaan siihen paremmin.
5 askelta psyykkisen tasapainon löytämiseksi

Viimeisin päivitys: 14 marraskuuta, 2018

Rauhallinen ilmapiiri luo psyykkistä tasapainoa. Tätä tasapainoa säätelee myös sisäinen harmonia. Psyykkisen tasapainon löytäminen ei ole helppoa, mutta on kuitenkin olemassa joitakin yksinkertaisia strategioita, joita voimme hyödyntää sen saavuttamiseksi.

Tiedämme, että psyykkinen vakaus on yhtä kuin hyvinvointi. Se liittyy myös läheisesti fyysiseen terveyteen.

Kun saavutamme psyykkisen tasapainon, tapahtuu jotakin mahtavaa. Kykenemme vihdoin olemaan täysin läsnä jokaisessa hetkessä. Mikään ei voi murskata itsetuntoamme, ja koemme, että meillä on sopivasti itsekontrollia.

Kun oikein miettii, niin yhteiskunta saattaa hämmästyttää. Se on käsite, joka on rakennettu melun ja vauhdin varaan. Melulla tarkoitamme ympäristömme meille asettamia vaatimuksia. Yhteiskunta käskee meitä olemaan kaikkein tehokkain työntekijä, paras tytär, paras isä, paras sisko tai paras naapuri.

Ulkoiset paineet voivat etäännyttää meidät siitä, keitä todella olemme. Ne voivat viedä meiltä asiat, jotka tekevät meistä meidät. Tällainen syö meitä. Tilanne voi johtaa jopa niin pitkälle, että menetämme täysin psyykkisen tasapainomme.

Meidän on löydettävä rauha. On mahdollista löytää harmonia omien tarpeidemme ja ulkoisten vaatimusten välille. Meidän on löydettävä tämä hiuksenhieno psyykkisen tasapainon tila, sillä siellähän me lopulta olemme paljon onnellisempia ja vapaampia.

Suosittelemme pohtimaan asiaa tätä artikkelia lukiessasi.

Samurai-filosofia psyykkisen tasapainon etsimisessä

Saatoit ihmetellä tämän kappaleen otsikkoa. Ensi vilkaisultahan samurait ja psykologia eivät kuulu yhteen.

Bushidō-filosofiaan liittyy kuitenkin paljon muutakin kuin vain fyysistä valmennusta. Siitä kannattaa tietää enemmän.

Tästä aiheesta on olemassa teoksia, kuten esimerkiksi Thomas Clearyn Training the Samurai Mind: A Bushido Sourcebook. Tässä teoksessa kirjailija käy läpi sen, mitä samurai-sotilaat tekivät rauhoittaakseen mielensä. Rauhoittamalla mielensä ja löytämällä psyykkisen tasapainon he kykenivät voittamaan vihollisensa.

Todellisuudessa Bushidō on filosofia, jossa kiteytyvät henkilökohtaisen kasvun strategiat. Ne puolet, joihin Bushidō keskittyy, ovat kiinnostaneet lukuisia itseapu -guruja.

Tässä artikkelissa haluamme jakaa 5 perusstrategiaa. Ne auttavat sinua löytämään psyykkisen tasapainon.

psyykkisen tasapainon löytäminen rauhasta

1. Sinun on oltava huoliesi yläpuolella

Sinun ei koskaan tulisi antaa itsesi jäädä pelkojesi jalkoihin. Psyykkisen tasapainon löytämiseksi sinulla on oltava ote todellisuudesta.

Se, miksi meidän täytyy olla omien huoliemme yläpuolella, on yksinkertaista. Se tarkoittaa sitä, että meidän on kehitettävä selkeä käsitys ympäröivästä maailmasta. Meidän on otettava tilanne hallintaan. Sillä hetkellä kun päästät itsesi huoliesi alle, ne painavat sinut vieläkin syvemmälle.

Mitä esimerkiksi tapahtuisi, jos sinulla ei olisi töitä? Suurimmalle osalle ihmisistä tämä olisi hyvin vaikea, ellei jopa järkyttävä tilanne.

On hyvin helppoa menettää hallinta. Jos tämä tapahtuu, saatat sanoa itsellesi “tähän ongelmaan ei ole ratkaisua” tai “tulen aina olemaan jumissa tässä”. Sinun on varottava pelkojasi.

Muista: asetu hiukan huoltesi yläpuolelle. Näin tilanne pysyy hallinnassasi. Kun teet tämän, pelkäämilläsi asioilla ei ole enää vaikutusta sinuun.

2. Hyväksy vastoinkäymiset

Samurait hyväksyivät kuolemansa. He ymmärsivät, että ennemmin tai myöhemmin olisi heidän velvollisuutensa luopua elämästä. Tämä oli osa Bushidōa.

Meidän ei tarvitse ajatella noin äärimmäistä esimerkkiä. Meidän tulisi kuitenkin oppia hyväksymään vastoinkäymiset. On tärkeää ymmärtää, ettei elämä ole helppoa. Joskus menetät asioita ja toisinaan sinun on päästettävä niistä irti.

Tämä elämän synkän puolen hyväksyminen mahdollistaa sen, että voimme olla realistisempia. Tämän tekeminen auttaa meitä myös pitämään mielen rauhallisena. Tällä tavalla voimme edetä kohti psyykkistä tasapainoa.

3. Kehitä päättäväisyyttäsi

Meidän on oltava aktiivisia osallistujia omassa elämässämme, ei vain sivustaseuraajia. Meidän on opittava tekemään itsenäisiä päätöksiä. Jos emme opi tätä, itsetuntomme, tunteemme, arvokkuutemme ja arvomme voivat helposti murskaantua.

Meidän on kehitettävä itsevarmuutta. Näin voimme olla kapteeneita oman mielemme taistelukentällä, eikä pelkkiä tavallisia sotureita.

psyykkisen tasapainon löytäminen vastoinkäymisten keskellä

4. Mielesi on paras liittolaisesi

Samurai-sotilaan paras liittolainen oli hänen mielensä. Vain rauhallisen mielen avulla voit saavuttaa voiton vihollisistasi.

  • Tasapainoisella mielellä on monia vihollisia. Näistä stressi, epäilys ja pelko ovat pahimmat vastustajat. Ne vievät ajatuksemme pois asioista, joihin meidän tulisi keskittyä.
  • Mieltämme kouluttaaksemme meidän on otettava aikaa itsellemme joka päivä.
  • Hiljaisuus, meditaatio ja omista tarpeista huolehtiminen ovat erittäin tärkeitä. Yritä käyttää tunti tai kaksi joka päivä työstääksesi näitä asioita. Tämä auttaa sinua pyrkimään kohti rauhallista mieltä.

5. Pidä arvosi, periaatteesi ja päämääräsi selkeinä

psyykkinen tasapaino

Jokaisen pitäisi herätä aamuisin mielessään jokin projekti tai tavoite. Joskus se voi olla jotakin niinkin yksinkertaista kuin “haluan ja ansaitsen olla onnellinen”.

Aivan kuten samurai-sotilaillakin on omat Bushidō-sääntönsä, meilläkin tulisi olla oma kokoelmamme arvoja.

Jos sinulla on päämäärä ja tiedät mikä sinua siihen motivoi, mikään ei voi pysäyttää sinua. Tiedät, minne olet menossa, ja sinulla on periaatteesi. Se psyykkinen ja tunne-elämän tasapaino jota tästä saat, on erittäin merkittävä.

Pane nämä asiat käytäntöön jo tänään!


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.