Logo image
Logo image

Sisko on enemmän kuin ystävä; hän on toinen puolikas sydämestä

3 minuuttia
Vaikka siskojen välillä on aikakausia, jolloin yhteydenpito on vähäisempää, voi siskoon silti aina luottaa. Sisko on aina paikalla, kun häntä kaipaamme.
Sisko on enemmän kuin ystävä; hän on toinen puolikas sydämestä
Viimeisin päivitys: 12 marraskuuta, 2018

Sisko on enemmän kuin pelkkä ystävä. Sisarten välille muodostuu vahva side, joka on enemmän kuin pelkkä perheenjäsenyys. Sisko on murtumaton tukipilari jokaisessa päivässä, ja heihin voimme aina luottaa.

Vaikka sisarilla on erimielisyyksiä, riitoja, kisailua ja sanaharkkoja lapsuudesta lähtien, ovat vuodet opettaneet sen, että side on tärkeä ja rikkomaton kaikesta huolimatta.

Usein sanotaan, että todellinen perhe on se, jonka ihminen itse valitsee, eikä se riipu geneettisestä perimästä. Tämä on totta, mutta usein siskojen välillä vallitseva suhde on se kaikista vahvin ja väkevin muihin ihmissuhteisiin verrattuna.

Siskojen välillä oleva side on biologinen ja henkinen, ja jokainen joka sen kokee, on onnekas.

Sisko, side joka ylittää rajat

Et ehkä ole jutellut siskosi kanssa pitkään aikaan. Ette ole välttämättä vaihtaneet kuin nopeat kuulumiset viimeisten viikkojen tai kuukausien aikana. Joskus elämä ajaa ihmisiä eri suuntiin, eikä aikaa jää siskon näkemiseen. Sisaret voivat asua eri paikkakunnalla tai eri maissa, ja kiinnostuksen kohteet voivat olla hyvin erilaiset. Joskus siskon kanssa joutuu erimielisyyksiin, mutta aina huomaa palaavansa siskon luo.

Välimatkasta, vihasta ja pahoista sanoista huolimatta on vaikeaa pysytellä erossa siskosta pitkään. Pikkusisko tai isosisko antaa meille usein ne kaikkein parhaimmat vinkit ja ohjeet, ja heidän tukeensa voi luottaa.

Puhelinkeskustelu, muutamat naurut, jaetut muistot ja vahva yhteys siskoon ei voi hajota koskaan, olipa välimatka heidän välillään kuinka suuri tahansa.

Katsotaan lähemmin siskojen välillä vallitsevaa erityistä sidettä.

Some figure

Sama kasvatus, mutta hyvin erilaiset persoonallisuudet

On joskus ihmeellistä huomata, miten erilaisia siskot voivat toisistaan olla. Vaikka heidät on yleensä kasvatettu täysin samalla tavalla, he ovat käyneet samoja kouluja ja kasvaneet samoissa piireissä, jokainen sisar päätyy olemaan täysin omanlaisensa ihminen.

Suositeltua lukemista: Älä tuomitse ennen kuin olet kävellyt kengissäni

  • Joskus sisar voi olla perheen kapinallinen musta lammas, joka yrittää löytää oman tiensä. Hän opettaa meitä puolustamaan omia oikeuksiamme ja omaa tilaamme, hän opettaa oman äänen ja omien valintojen tekemisen tärkeyden.
  • Hän voi myös olla rauhallinen, turvaa antava ja hellä ihminen, jonka luokse hakeudumme kaivatessamme tukea ja turvaa. Sisko kuuntelee ja ohjaa, kun elämä heittelee.

Vain harvoin sisarukset muistuttavat täysin toisiaan. Kaikki ihmiset ovat yksilöitä ja heidän persoonansa kehittyy erilaiseksi muista. Lapset eivät ole kopioita vanhemmistaan. Sisaruksilla on usein hyvin erilaiset mielenkiinnon kohteet ja harrastukset, ja he voivat reagoida hyvin eri tavalla samoihin asioihin.

Sisko auttaa kasvamaan hyväksyvämmäksi ihmiseksi ja usein siskojen erilaiset piirteet täydentävät toisiaan.

Kun sanoja ei tarvita

Sisar aavistaa, kun jotain on pielessä. Hän näkee, kun jotain on vialla pelkästään katsomalla kasvojasi ja kehoasi. Tunteiden, veren ja kokemuksen siteet auttavat heitä tulkitsemaan jokaista ilmettäsi ja sanaasi. Tällainen läheisyys voi tuoda lohtua vaikeimmalla hetkellä.

Vaikka meillä on ystäviä, kumppaneita ja vanhempamme, jakaa siskomme tarinamme ja kokemuksemme, ja he pystyvät usein ymmärtämään meitä parhaiten. He tietävät, millainen apu sopii mihinkin pulmaan.

Suositeltua lukemista: Nauru on sielusi puhetta

Välimatkalla ja erilaisuudella ei ole väliä

Some figure

Vaikka siskojen välillä makaisi valtameri, ei sillä ole väliä, sillä siskot pysyvät läheisinä aina.

Siskon huoli toista kohtaan ja kiinnostus toisen elämään on aina olemassa: se on luonnollista ja vaistonvaraista. Sisko voi soitella, laittaa viestiä tai lähettää postikortin – yhteydenpitotapoja on monia, ja sisko keksii aina keinot jutteluhetken varmistamiseen.

Siskon suusta kuulee aina totuuden

Voit aina luottaa siihen, että sisaresi kertoo sinulle totuuden, vaikka kukaan muu ei sitä tekisi. Sisko ei kaunistele sanojaan.

  • Sisko ei koskaan suhtaudu sinuun alentuvasti, eikä hän yritä koskaan kaunistella totuutta tai lohduttaa sinua puolitotuuksilla. Hän tietää, että perheenjäsenelle voi kertoa kaiken totuudenmukaisesti, ilman teeskentelyä ja odotuksia.
  • Sisko on paljon enemmän kuin ystävä, sillä olette kokeneet niin paljon yhdessä. Lapsuuden jaetut hetket, olivatpa ne kuinka hankalia tahansa, nuoruusvuosien takaiskut ja kasvuvaikeudet – kaikki nämä sisko on todistanut ja nähnyt. Sisko ymmärtää sitä, kuka todella olet. Hän lohduttaa, kun maailma tuntuu olevan sinua vastaan. Hän juhlii voittojasi ja suree menetyksiäsi.

Suositeltua lukemista: 6 askelta lapsuuden haavojen parantamiseksi

Jos siskosi ja itsesi välillä vallitsee epämukava tunnelma tai olette riidelleet jostain, on aika niellä ylpeytesi. Sisar on yksi tärkeimmistä ihmisistä maailmassa, eikä häntä kannata menettää.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.