Hyväily sielusta käsin läheisyyden luomiseksi

· helmikuu 25, 2018
Sielusta lähtevä hyväily tekee sinusta kokonaisen ja luo yhteyden niihin ihmisiin, jotka antavat meille noita isoja halauksia. Ne auttavat meitä eheytymään sisäisesti.

Apapacho on yksi maailman kauneimmista sanoista sen merkityksen ansiosta, jonka se on vuosien aikana saanut. Tämä sentimentaalinen ja tunnepitoinen sana on alun perin nahuatl-alkuperäiskielestä lähtöisin, mutta se on otettu käyttöön espanjan kielessä vuosien saatossa.

Alkuperäinen sana merkitsee hieromista tai hellävaraista hankaamista. Ajan myötä sen merkitys on muuttunut, ja nykyään se tarkoittaakin: hyväillä sielusta käsin puhtaalla tunteella.

nainen ja perhonen

Apapachoon liittyvä tunteiden jakaminen

Apapacho on enemmän kuin pelkkä halaus. Se on monitahoinen tunneyhteys, eräänlainen kontakti, joka on paljon halausta enemmän.

Käy lukemassa tämä artikkeli: Halauksen parantava voima

Tätä emotionaalista avoimuutta josta puhumme, ei voi saavuttaa kenen kanssa tahansa, sillä se vaatii aikaa, vaivannäköä ja halua kuunnella, tuntea, syleillä ja hyväillä sielun avulla.

Tässä mielessä ei ole yllättävää, että hyvän apapachon sanotaan usein lähtevän itsestä. Omaan henkiseen painolastiin käsiksipääsy, sen kuuntelu ja ymmärtäminen vaatii omien pelkojen, ristiriitojen, epävarmuuksien, saavutusten ja viisauden pohtimista.

Vain silloin kun näemme ja tunnemme ”päällämme olevan haarniskan”, voimme todella paljastaa tämän osan itsestämme ja vain silloin kun hetki on oikea.

Tietoisuus omista henkisistä haavoittuvuuksistamme ei saa niitä katoamaan, mutta syvempi yhteys niihin tarkoittaa, että joka kerta kun ne nousevat esiin elämässämme, voimme tunnistaa ne ja reagoida niihin, estäen niitä pilaamasta tunneyhteyksiämme.

äiti ja tyttö rannalla

Eheys tunteen kautta

Todellinen viehätysvoima ei tarvitse sanoja tai ihokontaktia. Tarvitsemme tunteitamme ja tuntemuksiamme puhuaksemme sielustamme lähtevien halausten kieltä.

Olemme tunteellisia olentoja, jotka ajattelevat tunteiden kielellä, sillä vain tämän kautta voimme kokea aidosti oikeita yhteyksiä toisiin.

Ongelmat katoavat sekunneissa, jokin loksahtaa takaisin paikoilleen sisällämme, epätoivo sulaa pois ja saamme yhteyden johonkin, joka ei ole riippuvainen ajasta ja paikasta. Toisin sanoen, ”apapacho” toimii parantavana balsamina.

Lue myös: Vahvista muistiasi pitämällä huolta tunteistasi

halaus

Itsensä rakastetuksi tunteminen – yksi parhaista tunteista maailmassa

Se, että tiedät olevasi rakastettu, on yksi parhaista tunteista joita voit kokea. Se on lohduttavaa, energisöivää ja eheyttävää.

Tieto siitä, että joku todella arvostaa sinua, on mahtavaa. Rakkaus auttaa meitä aina saamaan takaisin sen tasapainon, jota kaipaamme vaikeina aikoina.

Voisimme sanoa, että rakkaus on kuin pelastusliivi – jokin joka pitää sinut pinnalla, jotta voit hengittää. Voisi jopa sanoa, että siteemme toisiin ovat psyykkinen happi, jota tarvitsemme hengittämiseen.

Tästä ajatuksesta löytyy kaunis kuvaus Paul Austerin romaanista Kuun maisemissa. Tässä otteessa kirjailija kuvailee täydellisesti mitä tunnemme silloin, kun toisten ihmisten rakkaus pelastaa meidät kuilun syvyyksistä, jonne olemme pudonneet ja josta emme pääse pois:

”Silloin en tietenkään vielä tiennyt sitä, mutta nykytietämykseni valossa minun on mahdotonta muistella noita päiviä tuntematta riipaisevaa ikävää ystäviäni kohtaan. Tavallaan se muuttaa kokemusteni todellisuutta.

Olin hypännyt kallionkielekkeeltä, ja juuri kun olin iskeytyä maahan, tapahtui jotain eriskummallista: huomasin että minua rakastetaan. Sellainen rakkaus muuttaa kaiken.

Se ei vähennä pudotuksen hirvittävyyttä, mutta se tuo uuden näkökulman kauhuun. Olin hypännyt jyrkänteeltä, mutta viime hetkellä jokin kurkotti ja koppasi minut ilmasta. Se jokin on mielestäni rakkaus.

Vain se voi estää putoamasta, vain se on kyllin voimakas kumoamaan painovoiman lait.”

mies lohduttaa naista

Voisi sanoa, että ihmiset joihin meillä on tunneside, auttavat meitä saamaan elämämme hallinnan takaisin ja kontrolloimaan paremmin tunteitamme ja ajatuksiamme.

Kuten yllä kerroimme, meidän on pidettävä mielessä, että tämä emotionaalinen avoimuus voidaan saavuttaa vain sisäisen tuntemuksen kautta sekä olemalla täysin rehellinen itselleen.

On erittäin tärkeää hyväillä ja ravita sieluamme, jotta emotionaalinen ja sosiaalinen kasvu voisi kukoistaa. Tällä tavalla voimme voittaa pelkomme ja muistuttaa itseämme kodin lämmöstä apapachosin kautta.

Tämä intiimi tunteiden jakaminen ansaitsee yhtä kauniin sanan kuin ”apapacho”.