Viisi keinoa kasvattaa rakastava lapsi

02 toukokuu, 2019
Sinä olet lapsesi roolimalli, jolta hän oppii rakkaudesta. Lapsesi saa vaikutuksia siitä, miten sinä käyttäydyt muita kohtaan ja etenkin lastasi kohtaan, juuri siten lapsesi oppii ilmaisee omia tunteitaan.
 

Monet vanhemmat unelmoivat saavansa meheviä halauksia lapsiltaan. Vanhempien tullessa kotiin töistä on ihanaa saada vastaansa rakastava lapsi. Kuinka kasvattaa rakastava lapsi, joka on tunteitaan osoittava pieni ihminen? Se ei ole kovin vaikeaa, usko tai älä.

Joissain olosuhteissa lapsen on vaikea osoittaa hyviä tunteitaan, mikä voi johtua tunnepohjaisesta traumasta tai läheisyyden ja rakkauden puutteesta.

Jos lapsesi ei osaa näyttää rakkauttaan muita kohtaan, ota selville mitä hänelle on mahdollisesti tapahtunut ja kuinka voit lastasi auttaa. Se ei ole hukkaan heitetty tehtävä.

Mikäli annat lapsellesi runsaasti rakkautta ja ymmärrystä, se voi pyyhkäistä pois kaikki lapsesi huonot tavat. Haluamme jakaa kanssasi parhaat suosituksemme, joiden avulla kasvatat lapsestasi suloisen ja rakastavan ihmisen.

Kasvata rakastava lapsi näillä ohjeilla

Lapset matkivat vanhempiaan, ja siksi hyvät roolimallit ovat tärkeämpääkin tärkeämmät.

Jos haluat kasvattaa lapsestasi rakastavan ihmisen, paras tapa on opettaa lapselle olemaan rakastava muita ihmisiä kohtaan ja kehittämään hyviä tapoja ja tekoja, kuten: hymyilemään, tervehtimään muita ihmisiä rakkaudella ja olemaan huomaavainen muita ihmisiä kohtaan.

Tämä voi olla kiinnostava: Mitä tapahtuu, jos lapsi jää vaille rakkautta?

rakastava lapsi isän kanssa
 

Jotkut vanhemmat palkitsevat lapsiaan leluilla, makeisilla tai rahalla rakkauden ja huomaavaisuuden sijaan. Tällaiset vanhemmat eivät täytä vanhemmuuden velvollisuuksia, vaan luovat itse asiassa päinvastaisen olosuhteet, jolloin lapsi pyytää koko ajan lisää palkintoja.

Lapset tarvitsevat rakkautta. Jos haluat lapsesi kasvavan rakastavaksi, sinun tulee olla mallina ja auttaa lastasi näyttämään tunteitaan läheisiään kohtaan. Jokainen askel vie kohti hyviä tuloksia. Rakastava lapsi on sellainen, joka on kokenut rakkautta jo kotona.

1. Näytä kiintymystä

Herätä lapsesi aamuisin halein ja suukoin, aivan kuten illalla nukkumaan mennessä. Lapsi oppii tämän tavan ja voi jatkaa sitä ystäviensä ja oman tulevan perheensä kanssa. Se vahvistaa suhdettanne tehden lapsesta samalla henkilön, joka välittää.

Rakkaus ei koskaan satuta. Jalomielisyys ja anteliaisuus ovat hyveitä, joita pitäisi vahvistaa lapsen varhaiskasvatuksesta alkaen. Rakkauden osoittaminen muita kohtaan on vahvan luonteen piirre, toisin kuin monet saattavat luulla.

Kiintymys ja hyvät teot kulkevat käsi kädessä. Hyviä tekoja tekevän ihmisen sydän on täynnä pyyteetöntä rakkautta muita kohtaan.

2. Turvallisuuden tunne

Monet lapset epäilevät vanhempiensa rakkautta, koska vanhemmilta puuttuu joitain tapoja tai eleitä, jotka vahvistaisivat vanhempien lapsilleen osoittamaansa rakkautta. Tällaiset lapset voivat kasvaa kapinallisiksi ajan mittaan.

Voit viettää aikaa lapsesi kanssa monin tavoin, kuten katsomalla TV:tä, lukemalla, syömällä, leikkimällä ja nukkumalla yhdessä. Yhdessä vietetty aika saa lapsen tuntemaan turvalliseksi ja hän uskaltaa näyttää sinulle rakkauttaan.

 
kiukkuinen poika

3. Turvallinen koti ilman väkivaltaa

Lapsesi saattaa käytöksellään aiheuttaa sinulle stressiä tai huolta, ja parasta mitä vanhempi voi tehdä on hallita näitä tunteitaan.

Jos ei pysty hallitsemaan tunteitasi, saatat huutaa tai jopa satuttaa lastasi fyysisesti. Ainoa mitä tällä tavalla tulee saavutettua, on että lapsesi muuttuu kaukaisemmaksi, eikä osoita kiintymystään muille, etenkään sinulle.

Opi hallitsemaan tunteitasi ja ehkäiset mahdolliset seuraukset joita kadut tulevaisuudessa.

4. Opeta kunnioituksen arvo

Kun lapsesi tulee mukaasi kauppaan, kävelylle tai minne vain kodin ulkopuolelle, hän tarkkailee kuinka kohtelet muita ihmisiä.

Jos tervehdit muita ihmisiä rakkaudella ja kunnioituksella, ei rakastavan lapsen kasvatus todennäköisesti ole vaikeaa. Opettamalla tätä lapsellesi, havainnollistat hänelle kuinka hänen tulee kunnioittaa muita ihmisiä.

5. Ole esimerkillinen

Tervehdi kaikkia rakkaudella, puhu asioista joita sinä rakastat tehdä, ole antelias niille jotka tarvitsevat sitä ja istuta nämä arvot lapseesi.

Lapset haluavat aina olla kuten vanhempansa, joten yritä näyttää parhaat puolesi ja näytä supersankarilta, koska lapsesi ihailee sinua kaikkein eniten.

 
äiti ja rakastava lapsi

Loppupäätelmä

Nykypäivän teknologia on vienyt meitä pois päin ihmiselle luonnollisesta kiintymyksen näyttämisestä. Rakkauden näyttäminen ruudun välityksellä on vaikeampaa perheenjäsenille, sukulaisille ja ystäville.

Älä anna tämän olla esteenä ja vahingoittaa lapsiasi, sillä lasten tulee nähdä sinun rakkautesi voidakseen itse oppia kasvamaan rakastaviksi ihmisiksi.

Jokaisen lapsen maailma on erilainen ja joidenkin lasten persoonallisuuteen ei kuulu olla ilmaiseva. Toisinaan vanhempi voi auttaa lastaan tällaisissa tilanteissa.

Luo lapsen elämään turvallinen elinympäristö, opeta hyviä elämänarvoja ja anna lapsellesi paljon suukkoja ja haleja. Jaa lapsesi kanssa näitä hetkiä, sillä hän tulee kiittämään sinua siitä myöhemmin.

 
  • Aunola, K., & Nurmi, J. E. (2005). The role of parenting styles in children’s problem behavior. Child Development. https://doi.org/10.1111/j.1467-8624.2005.00840.x-i1

  • Hoffman, M. L. (1979). Development of moral thought, feeling, and behavior. American Psychologist. https://doi.org/10.1007/s00431-013-2065-9

  • Barry, R. A., & Kochanska, G. (2010). A Longitudinal Investigation of the Affective Environment in Families With Young Children: From Infancy to Early School Age. Emotion. https://doi.org/10.1037/a0018485