Logo image
Logo image

13 mahtavaa syytä nauttia guavamehua

4 minuuttia
Oletko koskaan kokeillut guavahedelmää? Tämä trooppinen tuote ei ole ainoastaan herkullinen, vaan se on myös suureksi hyödyksi terveytesi kannalta. Jatka siis lukemista, sillä kerromme nyt lisää guavan loistavista vaikutuksista hyvinvointiin.
13 mahtavaa syytä nauttia guavamehua
Kirjoittanut Okairy Zuñiga
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Guava on yksi kaikkein ravinteikkaimmista hedelmistä, joita luonto meille tarjoaa. Sen hyödyt kehon terveyden kannalta ovat loistavat, sillä guava on täynnä fosforia, niasiinia, kaliumia, rautaa, kalsiumia, foolihappoa sekä A- ja B-vitamiineja. Guavamehua kannattaakin nauttia säännöllisesti.

Guavamehun hyödyt ovat niin lukuisat, että emme voi niitä kaikkia yhdessä artikkelissa esitellä, mutta jatka lukemista, sillä kerromme seuraavassa tämän hedelmän kaikkein merkittävimmistä vaikutuksista.

Kyseessä on trooppinen hedelmä, josta on olemassa yli sataa tyyppiä, ja guavahedelmää on saatavilla keltaisena, punaisena ja valkoisena.

Vaikka sitä syödäänkin yleisimmin kokonaisena hedelmänä, haluamme tällä kertaa kertoa guavahedelmästä mehun muodossa nautittuna.

Ala valmistaa guavamehua säännöllisesti, ja voit kerätä siitä kaikki seuraavat 13 hyötyä terveydellesi!

1. Guavamehua torjumaan suun kipua

Usko tai älä, guavasta saatava mehu auttaa lievittämään sitä kipua, joka liittyy tiettyihin suun ongelmiin, kuten ientulehdukseen.

Muista kuitenkin, että tämän mehun nauttimisen jälkeen hampaat tulee harjata kunnolla, sillä se sisältää luonnollisia sokereita, jotka saattavat aiheuttaa hampaiden rappeutumisen nopeutumista.

Lue aiheesta lisää: Poista plakkia ja paranna suun hygieniaa

2. Guavamehu vähentää aknen aiheuttamaa tulehtuneisuutta

Guavamehu sisältää tulehtuneisuutta torjuvia ja antiseptisia yhdisteitä, jotka auttavat lievittämään vaikeaa aknea.

Jotta saisit tästä hedelmästä parhaat tulokset aknen hoidossa, laita sitä iholle suoraan ja huuhtele sitten pois nesteen kuivuttua.

Varmista aina, että käyttämäsi mehu on täysin luonnollista, sillä kaupallisten tuotteiden sisältämät lisäaineet ja sokerit saattavat vaikuttaa ihoosi haitallisella tavalla.

3. Se tarjoaa lievitystä vatsan ongelmiin

Some figure

On kaksi hyvin epämiellyttävää suoliston ongelmaa, jotka guavamehu voi poistaa: ripuli ja ummetus.

Tämä mehu sisältää erittäin runsaasti kuitua, ja jo pieni lasillinen guavamehua pystyykin aktivoimaan ja tasapainottamaan ihmisen ruoansulatuksen toimintoja.

4. Se auttaa painonpudotuksessa

Säännöllinen guavamehun nauttiminen auttaa sinua pudottamaan painoasi nopeasti ja tehokkaasti.

Koska guavassa on kuitua, se auttaa poistamaan myrkyllisiä aineita ja rasvoja. Samaan aikaan se antaa suuren määrään energiaa kehosi soluille.

5. Se hillitsee diabetesta

Guavamehu on erinomainen apu, kun haluat pitää verensokerisi tasot hyvinä. Tämä on sen ansiota, että kyseinen mehu itse asiassa lisää insuliinin tuotantoa kehossa.

Tulee myös varmistaa, että et ylitä päivittäisiä suositusmääriä, sillä vaikka tämä mehu auttaakin hallitsemaan glukoosia, se myös antaa keholle sokeria.

6. Se auttaa taistelemaan syöpää vastaan

Some figure

Guavahedelmä sisältää suuren määrän lykopeenia.

Tämä on kyvykäs antioksidantti, joka taistelee kehossa vapaita radikaaleja vastaan sekä vähentää todennäköisyyttä siitä, että syöpäsolut aktivoituvat.

7. Se torjuu hengitysteiden sairauksia

Kun nautit guavamehua, voit paremmin hallita sellaisia sairauksia, joita usein tulee talvisin tai sateisina aikoina, kuten vilustumista ja flunssaa. Tämä on sen ansiota, että guava sisältää C-vitamiinia, joka vahvistaa luonnollisesti vastustuskykyäsi.

8. Se saa ihosi säteilevän näköiseksi

Guavamehu sisältää suuria määriä A-, E- ja B-vitamiinia ja kaliumia. Tämän vuoksi se antaa antioksidantteja, jotka suojaavat ihoa sekä pitävät sen terveen, raikkaan ja kiinteän näköisenä sekä vapaana näppylöistä.

Kun juot guavamehua säännöllisesti, voit tehokkaammin pitää itsesi ulkoisesti nuorekkaana sekä estää ennenaikaista ikääntymistä.

9. Se torju anemiaa

Some figure

Koska guavamehu sisältää rautaa, se on ihanteellinen apu anemian torjumiseksi. Tämän mehun juonti kannattaa, jos tunnet olosi hyvin heikoksi tai jos sinulla on diagnosoitu anemia.

10. Se auttaa verenkiertoasi toimimaan paremmin

Kun juot guavamehua, pystyt suojelemaan verenkiertosi järjestelmää yleisesti ottaen seuraavilla tavoilla:

 • Se säätelee verenpainetta.
 • Se hallitsee kolesterolin tasoja.
 • Se pitää valtimot ja verisuonet vapaina rasvakertymistä.
 • Kaikki tämä auttaa sitten estämään tehokkaammin sydäntauteja.

11. Se pitää hermostosi terveenä

Terve hermosto on hyvin tärkeä asia, ja koska guavassa on magnesiumia, tämä hedelmä auttaa sinua pitämään kyseisen kehosi järjestelmän täydellisessä kunnossa.

12. Se tehostaa vastustuskykyäsi

Guavahedelmä vahvistaa vastustuskykyä, jos sitä nautitaan mehun muodossa. Se lisää valkosolujesi määrää sekä  edistää sitä, että solujasi korjaavia entsyymejä syntyy kehossasi enemmän.

13. Se auttaa pitämään aivot terveinä

Some figure

Tässä mehussa on suuri määrä B6-vitamiinia ja niasiinia, ja siten saat sen avulla tehostettua aivojesi toimintaa kunnollisen verenkierron kautta. Näin saat hyvän määrän kognitiivista stimulaatiota.

Lue aiheesta lisää: Stimuloi aivojasi tällä superjuomalla: kaneli, hunaja ja kurkuma

Muutamia suosituksia guavamehun nauttimista koskien

Voisimme jatkaa tästä aiheesta kokonaisen päivän verran, sillä guavamehun lisääminen ruokavalioosi on teko, joka edistää terveyttäsi todella merkittävästi.

Muista kuitenkin, että mikään ei ole hyväksi liiallisissa määrin, joten myös tämänkin asian kohdalla on syytä muistaa tietyt asiat.

 • Älä osta purkissa tai pullossa olevaa mehua. Näiden sisältämät lisä- ja säilöntäaineet saavat aikaan mehun terveyshyötyjen mitätöinnin.
 • Älä lisää sekaan teollisia sokereita, kun valmistat tätä mehua kotonasi. Jos näin teet, vähennät mehun hyviä vaikutuksia elimistössäsi.
 • Älä yhdistä liian montaa muuta hedelmää guavahedelmään. Ihanteellista olisi itse asiassa nauttia mehussa pelkkää guavaa, sillä muiden hedelmien läsnäolo lisää sokerien määrää sekä aiheuttaa riskin korkeista glukoositasoista.

Kuten nyt tiedät, guavamehu on luonnollinen herkku, joka on suuri apu terveytesi kannalta! Lisää tämä hedelmä siis päivittäiseen ruokavalioosi, mutta muista kuitenkin mainitsemamme suositukset.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Aranda P, Planells E, Llopis J. Magnesio: Scientific communication: art o technique? 2000.
 • Benítez González Y. Manejo de la constipación funcional en la infancia. Correo Científico Médico. Octubre-Diciembre 2017. 21 (4).
 • Botanical on line. Propiedades medicinales de la guayaba.
 • Kumari S, Rakavi R, Mangaraj M. Effect of guava in blood glucose and lipid profile in healthy human subjects: a randomized controlled study. Journal of Clinical & Diagnostic Research. Septiembre 2016. 10 (9): BC04-BC07.
 • Medline Plus. Vitamina A. Noviembre 2021. Biblioteca Nacional de Medicina de Estados Unidos.
 • Moreira V.F, López San Román A. Anemia ferropénica. Tratamiento. Revista Española de Enfermedades Digestivas. Enero 2009. 101 (1).
 • Office of Dietary Supplements. National Institutes of Health. Datos sobre la vitamina B6. U. S. Department of Health and Human Services.
 • Office of Dietary Supplements. National Institutes of Health. Niacina. U. S. Department of Health and Human Services.
 • Ravi K, Divyaahree P. Psidium guajava: a review on its potential as an adjunct in treating periodontal disease. Pharmacognosy Review. Julio-Diciembre 2014. 8 (16): 96-100.
 • Rodríguez Amado R, Lafourcade Prada A, Pérez Rondón L. Hojas de Psidium guajava L. Revista Cubana de Farmacia. Marzo 2013. 47 (1).
 • San Mauro-Martín I, Garicano-Vilar E. El papel de la vitamina C y los beta glucanos sobre el sistema inmunitario: revisión. Revista Española de Nutrición Humana y Dietética. Diciembre 2015. 19 (4).
 • Zapata, K., Cortes, F. B., & Rojano, B. A. Polifenoles y Actividad Antioxidante del Fruto de Guayaba Agria (Psidium araca). Informacion Tecnologica. 2013. 24 (5).

 


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.