Munuaisia puhdistavat ja verenkiertoa parantavat mehut

Diureettisten ominaisuuksien ansiosta sitruunan ja vesimelonin yhdistelmä auttaa elimistöäsi poistamaan myrkkyjä. Tämä pitää nestetasapainon kunnossa ja parantaa verenkiertoa.

Munuaisten terveyttä ja hyvää verenkiertoa edistävän terveellisen elämäntavan pitäisi olla yksi ensimmäisistä asioista tärkeysjärjestyksessäsi.

Liikkuminen ja tupakkatuotteiden käytön välttäminen, sekä tasapainoinen ruokavalio, jossa ei ole liiemmin valkoista sokeria, suolaa ja tyydyttynyttä rasvaa, riittää jo pitkälle. Äläkä unohda käydä säännöllisesti lääkärintarkastuksissa!

Kuten jo tiedät, luonnolla on tarjota monia aineita, jotka voivat edistää kehosi sisäistä tasapainoa. Tasapaino edistää munuaisten normaalia toimintaa ja parantaa verenkiertoa.

Hedelmät ja vihannekset ovat täynnä juuri oikeanlaisia ravintoaineita, ja säännöllisesti käytettyinä ne voivat edistää terveyttäsi hurjasti. Tämän päivän artikkelissa kutsumme sinut tutustumaan joihinkin maistuvimpiin ja ravitsevimpiin luonnollisiin mehuihin. Ota talteen!

Mehu porkkanasta, sitruunasta ja kurkusta

Edistääksesi verenkiertoa, puhdistaaksesi elimistösi myrkyistä ja parantaaksesi munuaistesi terveyttä sinun täytyy syödä ruokia, joissa on runsaasti antioksidantteja ja diureettisia aineita.

Yhdistämällä kurkun, porkkanan ja sitruunamehun autat tasoittamaan elimistösi pH-arvoa ja poistamaan sairauksia aiheuttavia haitallisia myrkkyjä. Tämä resepti säätelee myös verenpainettasi.

Suosittelemme lukemaan: Onko elimistösi pH epätasapainossa?

Muista, että munuaisesi eivät ainoastaan joudu puhdistamaan vertasi ja poistamaan myrkkyjä, vaan ne myös poistavat liiallista natriumia ja erittävät seuraavaa kolmea tärkeää hormonia:

 • Erytropoietiinia, joka on vastuussa punasolujen tuotannon stimuloinnista.
 • Reniiniä, joka säätelee verenpainetta.
 • Kalsitriolia, joka on D-vitamiinin aktiivinen muoto ja jonka avulla kalsium imeytyy elimistöön, mikä puolestaan edistää luiden terveyttä.

On helppoa uskotella itselleen, että omat munuaiset toimivat kunnolla ja että olet terve. Mutta muista, että huono ruokavalio ja altistuminen ympäristön myrkyille ja saasteille voi olla liikaa elimistöllesi, mikä vaarantaa munuaistesi kunnollisen toiminnan.

Tämä mehu auttaa suojelemaan immuunijärjestelmääsi, siitä saa runsaasti antioksidantteja ja se parantaa verenkiertoa. Kiinnitä huomiota tarvitsemiisi ainesosiin.

Porkkanamehu

Munuaisia puhdistava porkkanamehu

Ainekset

 • 2 porkkanaa
 • 1 kurkku
 • 1 sitruunan mehu
 • 1 kupillinen vettä (200 ml)

Valmistus

Yksi mielessä pidettävä asia on se, että jos kärsit munuaisongelmista, sinun tulisi juoda runsaasti vettä ja kiinnittää huomiota myös veden laatuun. Mitä tarkoitamme tällä? Munuaisten hoitamisen kannalta paras vesi sisältää vain vähän kivennäisaineita. Vältä erityisesti sellaista vettä, joka sisältää paljon kalsiumia tai magnesiumia.

Tämän mehun valmistamiseksi sinun tarvitsee vain pestä porkkanat, kuoria kurkku ja puristaa sitruunasta mehu. Lisää nämä kaikki sekä lasillinen vettä tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes saat raikasta, koostumukseltaan tasaista mehua.

Mehu kannattaa juoda päivän alkupuolella.

Sitruuna-vesimelonimehu

Tämä erittäin nestepitoinen sitruuna-vesimelonimehu sopii loistavasti juotavaksi jäiden kanssa iltapäivällä. Se on raikastavaa, se sisältää runsaasti antioksidantteja ja on vahva diureetti.

Vesimeloni sisältää vettä käytännöllisesti katsoen enemmän kuin mikään muu hedelmä. Siinä on hyvin vähän kaloreita, ja sen sisältämä lykopeeni auttaa vahvistamaan hermosolujen välisiä yhteyksiä.

Vesimelonin ja sitruunamehun yhdistäminen nesteyttää elimistöä ja parantaa verenkiertoa, edistäen samalla myrkkyjen poistumista diureettisista ominaisuuksistaan johtuen.

Katso: Nämä 7 hedelmää auttavat sinua painonpudotuksessa

Ainesosat

 • 2,5 dl pilkottua vesimelonia
 • 1 sitruunan mehu
 • 1 kupillinen vettä (200 ml)

Valmistus

Tämä mehu on niin helppo valmistaa, että se onnistuu jo muutamassa sekunnissa.

Lisää vain pilkottu vesimeloni, sitruunamehu ja vesi tehosekoittimeen. Sekoita, kunnes seos on juoksevaa, ja saat raikastavan juoman nautittavaksi lämpimänä iltapäivänä.

Selleri-retiisimehu

Selleri-retiisimehu

Retiisit tunnetaan siitä, että ne hoitavat tehokkaasti virtsatietulehduksia. Sen lisäksi retiisit puhdistavat verta ja sisältävät erittäin vähän kaloreita.

Katso: Polta vatsarasvaa tällä mehulla

Nauti niiden kirpeästä mausta. Tämä ainutlaatuinen ominaisuus johtuu niiden sisältämistä glukosinolaateista, yhdisteistä, joissa on runsaasti antioksidantteja. Antioksidantit edistävät myrkkyjen poistumista elimistöstä ja taistelevat vapaiden radikaalien negatiivisia vaikutuksia vastaan.

Älä epäröi kokeilla tätä erinomaista retiisin ja sellerin yhdistelmää: se on loistava tapa parantaa munuaisten terveyttä, siitä saatavien lukuisten vitamiinien, kivennäisaineiden ja muiden ravintoaineiden ansiosta, jotka vahvistavat immuunijärjestelmääsi.

Ainekset

 • 1 sellerinvarsi
 • 2 retiisiä
 • 1 kupillinen vettä (200 ml)

Valmistus

Ensiksi sinun täytyy huuhdella huolellisesti vihannekset. Pilko ne sitten pienempiin palasiin helpottaaksesi tehosekoittimen työtä.

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes saat juoksevaa mehua. Kokeile juoda aamuisin, vähintään kolme kertaa viikossa.

Tulet hämmästymään sen hyötyjä!