Logo image
Logo image

Puhdista finnejä näillä 6 mahtavalla eteerisellä öljyllä

3 minuuttia
Saattaa vaikuttaa oudolta käyttää öljyjä aknesta eroon pääsemiseksi, mutta nämä eteeriset öljyt itse asiassa auttavat kontrolloimaan öljyrauhasia, puhdistamaan ihosi ja vähentämään ärsytystä. Kokeile!
Puhdista finnejä näillä 6 mahtavalla eteerisellä öljyllä
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Finnit ovat yksi yleisimmistä iho-ongelmista. Se vaikuttaa sekä naisiin että miehiin ympäri maailman, etenkin nuoruusvuosina. Puhdista finnejä iholta näillä eteerisillä öljyillä, joista kerromme tässä.

Finnisen, epäpuhtaan ihon piirteisiin kuuluu pienten mustapäiden muodostuminen, jotka koostuvat öljystä, kuolleista ihosoluista ja muista partikkeleista, sekä punaisten, joskus kivuliaistenkin finnien muodostuminen, joihin saattaa ilmestyä valkoinen huippu.

Ne ovat yleensä hormonaalisten epätasapainojen tulosta. Nämä epätasapainot aiheuttavat muutoksia öljyrauhastesi toiminnassa, ja ovat liitettyinä ihohuokosiisi.

Finnit ja mustapäät ilmaantuvat useimmiten kasvoille. Ne ilmaantuvat eniten T-alueella, mutta voivat myös näyttäytyä käsivarsilla, selässä ja muualla kehossa. Vaikka se ei ole vakava terveysongelma, on välttämätöntä hoitaa epäpuhdasta ihoa. Puhdista finnejä välttääksesi arpia. 

Onneksi on olemassa useita erilaisia tuotteita, jotka on suunniteltu eliminoimaan finnejä ja aknea, mikäli niitä käytetään säännöllisesti. Yksi vaihtoehto on käyttää eteerisiä öljyjä, joilla on kyky syväpuhdistaa ihoa ja torjua aknea. 

Tässä artikkelissa haluamme jakaa 6 parasta öljyä, joita tulisi käyttää huomatessasi noiden häiritsevien finnien ilmaantumisen.

1. Puhdista finnejä oreganon eteerisellä öljyllä

Some figure

Eteerinen oreganoöljy on tulehduksia hoitava ja antibakteerinen öljy, ja siten se on mahtava vaihtoehto aknen ja epäpuhtaan ihon hoitoon.

Se auttaa säätelemään öljyn tuotantoa samalla kun se poistaa kuolleita ihosoluja ja saastuttajia, jotka kerääntyvät ihohuokosiisi.

Kuinka käytän sitä?

 • Sekoita sama määrä oreganoöljyä ja oliiviöljyä ja levitä finneille.
 • Anna imeytyä huuhtelematta ja käytä kahdesti päivässä. 

2. Puhdista finnejä tehokkaasti teepuuöljyllä

Eteerinen teepuuöljy on yksi parhaiten tunnetuista öljyistä hoitamaan aknea ja muita iho-ongelmia. 

Sen sientä ehkäisevät, antibakteeriset ja tulehdusta lievittävät ominaisuudet tekevät siitä tehokkaan ratkaisun tähän ongelmaan.

Itse asiassa, jos käytät sitä säännöllisesti, autat tekemään kaikista aknearvista ja ihovirheistä myös vähemmän huomattavia.

Kuinka käytän sitä?

 • Kostuta pumpulipallo kahdella tipalla teepuuöljyä ja levitä finnisille alueille. 
 • Jos sinulla on herkkä iho, sekoita pieneen määrään kookos- tai jojobaöljyä.
 • Vaihtoehtoisesti, laita 10 tippaa eteeristä teepuuöljyä purkkiin lämpimän veden kanssa ja käytä kasvovetenä.

3. Laventelin eteerinen öljy

Some figure

Aromaterapiassa rauhoittavista voimistaan tunnettu eteerinen laventeliöljy on erinomainen tuote taistelemaan finnejä ja aknea vastaan. Sen antibakteeriset ominaisuudet ehkäisevät tulehduksia ja samaan aikaan vähentävät arpien ilmaantumista.

Sillä on supistava vaikutus, joka auttaa syväpuhdistamaan ihohuokosesi, auttaen tasapainottamaan öljyrauhasten aktiviteettia.  

Kuinka käytän sitä?

 • Sekoita pieni määrä eteeristä laventeliöljyä samaan määrään greipinsiemenöljyä ja levitä ihollesi kunnes se imeytyy. 
 • Toista joka ilta ennen nukkumaanmenoa. 

4. Samettikukan eteerinen öljy

Eteerinen samettikukkaöljy on joukosta erottuva luonnollinen öljy ja sillä on rauhoittavia, tulehdusta lievittäviä ja ihoa elävöittäviä ominaisuuksia. 

Se auttaa eliminoimaan finnejä, vähentää tulehdusta, ja stimuloi solujen paranemista kauneusvirheiden estämiseksi. 

Kuinka käytän sitä?

 • Kostuta pumpulipallo samettikukkaöljyllä ja levitä epäpuhtaille alueille.
 • Toista kahdesti päivässä joka päivä. 

5. Ruusunmarjan eteerinen öljy

Some figure

Tunnettu siitä että se on hyväksi iholle ruusunmarjaöljy on yksi parhaista vaihtoehdoista herkkäihoisille ihmisille. Se torjuu aknea, poistaa likaa ihohuokosista ja rohkaisee arpien paranemista. 

Kuinka käytän sitä?

 • Levitä pieni määrä ruusunmarjaöljyä vaikutusalueille ja hiero hellästi kunnes kokonaan imeytynyt. 
 • Käytä joka päivä. 

6. Rosmariinin eteerinen öljy

Öljyllä, joka on uutettu rosmariinista, on elävöittäviä, antibioottisia ja tulehdusta lievittäviä ominaisuuksia, jotka nopeuttavat finneistä ja aknesta palautumista.

Sen levittäminen säännöllisesti säätelee ihon pH:ta ja vähentää finnien yleensä aiheuttamaa punaisuutta ja turvotusta. 

Kuinka käytän sitä?

 • Kostuta pumpulipallo eteerisessä rosmariiniöljyssä ja levitä hellästi finneille.
 • Käytä joka ilta ennen nukkumaanmenoa. 

Onko sinulla vaikeuksia päästä eroon aknesta tai finneistä? Kokeile mitä tahansa yllä mainittuja eteerisiä öljyjä vaihtoehtohoitona, ja saat terveen ihon nopeammin. Käytä vain yhtä kerrallaan, sillä useamman öljyn yhdistäminen voi aiheuttaa haitallisia reaktioita.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.