Logo image
Logo image

Luonnollisia hoitokeinoja suurentuneille ihohuokosille

3 minuuttia
Näiden keinojen lisäksi on tärkeää kehittää päivittäinen kasvojen puhdistusrutiini, aamuin illoin, välttääksesi öljyjen ja epäpuhtauksien kasaantumisen.
Luonnollisia hoitokeinoja suurentuneille ihohuokosille
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Yksi yleisimmistä kauneusongelmista niin miehillä kuin naisillakin on laajentuneet ihohuokoset. Suurentuneille ihohuokosille ominaista on se miten ne antavat iholle epäterveellisen ulkonäön, kuinka ne tukkeutuvat helpommin epäpuhtauksista ja muodostavat mustapäitä.

Tänään jaamme parhaat hoitovinkit suurille ihohuokosille!

Luonnolliset hoito-ohjeet suurentuneille ihohuokosille

Jokaisella on tietty määrä näkyviä ihohuokosia, jotka voivat johtaa finnien ja mustapäiden ilmestymiseen. Jotkut ihmiset ovat kuitenkin löytäneet erilaisia tekniikoita piilottaakseen tai vähentääkseen huokosten laajentumista ja estääkseen niitä vaikuttamasta ihon luonnolliseen kauneuteen.

Tällä hetkellä ei ole tiedossa mikä aiheuttaa tämän iho-ongelman, mutta uskotaan että geenit, hormonaaliset muutokset ja ylimääräinen talin tuotanto ovat tärkeässä roolissa huokosten suurentumisessa. 

Hyvät uutiset ovat, että on olemassa useita hoitoja jotka voivat sulkea huokoset luonnollisesti, syväpuhdistaen ne ja välttäen aknen syntymistä. Haluaisitko tietää lisää?

Tomaattinaamio suurentuneille ihohuokosille

Some figure

Tomaattinaamio tasapainottaa ihon luonnollista pH:ta, tehden ylimääräisen talin poistamisen helpommaksi ja vähentäen vapaiden radikaalien vaikutusta.

Tomaatin antioksidanttiset ja supistavat ominaisuudet auttavat sulkemaan avoimia huokosia ja luonnollisesti kirkastavat ihoa.

Ohjeet

 • Leikkaa tuore tomaatti, poista siemenet ja laita tomaatin sisusta kasvoillesi.
 • Anna vaikuttaa 10 minuuttia, huuhtele sitten lämpimällä vedellä.

Munanvalkuaiset ja appelsiinimehu

Munanvalkuaisten käyttö iholla on erittäin tehokas keino, sillä sen ainesosat kiinteyttävät ja sävyttävät ihoa, ehkäisten ihon roikkumista.

Tämä ainesosa yhdistettynä appelsiinien C-vitamiiniin tekee supistavan naamion, joka on täydellinen kuolleiden solujen poistaja ja huokosten kutistaja.

Ainekset

 • 1 munanvalkuainen
 • Yhden appelsiinin mehu

Ohjeet

 • Vatkaa munanvalkuainen appelsiinimehun kanssa saadaksesi yhtenäisen nesteen.
 • Laita naamiota käyttäen sutia, anna sen kuivua kasvoillasi, ja huuhtele sitten lämpimällä vedellä.

Suola ja kerma

Some figure

Suola on hyvä ainesosa kuorimaan ihoa ja poistamaan kuolleita ihosoluja. Yhdistettynä kerman maitohappoihin se muodostaa mahtavan hoidon pienentämään suurenneita huokosia ja vähentämään epäpuhtauksia.

Ohjeet

 • Sekoita ruokalusikallinen kermaa teelusikalliseen suolaa ja levitä vaikutusalueille lempein pyörivin liikkein.
 • Anna tehota 20 minuuttia ja huuhtele sitten puhtaaksi lämpimällä vedellä.

Papaijan kuori

Yleensä ne heitetään suoraan roskiin, mutta on hyvä tietää että papaijankuoret ovat erittäin ravinnerikkaita ja ne sisältävät yhdisteitä jotka ovat hyödyllisiä ihon terveydelle.

Ohjeet

 • Hiero kuoren sisäosaa niille kasvoalueille, joilla on mustapäitä ja suurentuneita huokosia. Anna tehota 20 minuuttia ja huuhtele sitten kylmällä vedellä.

Aloe vera

Tämä kasvi on erittäin ravinnepitoinen ja siinä on ominaisuuksia jotka vähentävät huokosten kokoa samalla kun tasapainottavat ihon pH:ta. 

Sen vitamiinit, mineraalit ja antioksidantit tekevät aloe verasta mahtavan kosteuttajan ja ihon sävyttäjän, samalla kun se ehkäisee ennenaikaisen vanhenemisen merkkejä.

Ohjeet

 • Ota geeliä aloe veran lehdestä ja hiero kasvoille. Odota 20 minuuttia ja sitten huuhtele lämpimällä vedellä.

Persilja: luonnollinen puhdistaja

Some figure

Sinun tulisi laittaa tätä luonnollista puhdistajaa ja sävyttäjää kasvoille heti heräämisen jälkeen ja ennen sänkyynmenoa virkistääksesi ihosi ja poistaaksesi ylimääräistä talia.

Persilja on mahtava ainesosa, sillä se sisältää vitamiineja, mineraaleja ja tärkeitä antioksidantteja jotka tukevat solujen uudelleenrakennusta.

Ohjeet

 • Keitä kourallinen persiljaa puolessa litrassa vettä. Anna viiletä ja kaada spraypulloon. Levitä tarpeen mukaan.

Hunaja

Yksi hunajan lukuisista lääkinnällisistä hyödyistä on sen tärkeät ravinteet ja ainesosat jotka parantavat ihon terveyttä.

Hunajalla on antimikrobisia ja antibakteerisia vaikutuksia jotka vähentävät aknea aiheuttavia bakteereja. Sen lisäksi että hunaja vähentää ylimääräistä talia, se myös pienentää laajenneita huokosia.

Ohjeet

 • Levitä ohut kerros hunajaa koko kasvoillesi tai vain tarvittaville alueille. Anna vaikuttaa 15 minuuttia, ja huuhtele sitten kylmällä vedellä.
 • Toinen hieno tapa käyttää hunajaa syntyy sekoittamalla sitä kaurahiutaleisiin valmistaen kuorivan naamion.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.