4 luonnollista kuorinta-ainetta kuivalle iholle

4 luonnollista kuorinta-ainetta kuivalle iholle
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez.

Kirjoittanut Okairy Zuñiga

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Kuivalle iholle tarkoitettujen kuorinta-aineiden koostumus on erilainen kuin rasvaiselle iholle tarkoitettujen. Ainekset ovat pehmeämpiä, jotta iho ei vahingoittuisi sitä hierottaessa – kuivassa ihossa ei ole öljyisyyttä, joka estäisi hieronnan raapivaa vaikutusta. On siis tärkeää olla tietoinen omasta ihotyypistä ennen kuin valitaan kuorinta-aine tai muu ihonhoitotuote.

Ihon kuivuus on tavallinen vaiva, joka lisääntyy talvella. Jos kuivuus ei ole edennyt vielä kovin pitkälle, voit huomata hiukan hilseilevän ihon pinnan ja väriltään poikkeavia kohtia. Kun ongelma on jo vakava, iho alkaa kutista, ja tämä voi johtaa raapimisen myötä verenvuotoon.

Estääksesi ihosi kuivuutta muuttumasta liian ongelmalliseksi, kannattaa kokeilla seuraavia vitamiineja täynnä olevia luonnollisia kuorinta-aineita. Ne ovat loistavia ensinnäkin syvältä puhdistavan vaikutuksensa, mutta myös kosteuttavan ja ihon koostumusta parantavan tehonsa ansiosta.

Kuorinta-aineet kuivalle iholle luonnollisista aineksista

1. Kahvi ja sokeri

kuorinta-aine kahvista kuivalle iholle

Tämä vartalon kuorinta-aine jättää ihon säteileväksi. Kahvissa on runsaasti antioksidantteja, ja se on loistava apu selluliittiin. Sokeri taas poistaa kuolleita ihosoluja ja edistää uusien syntyä. Oliiviöljy ja E-vitamiini menevät syvälle ihoon raviten sitä niin, että se saa takaisin luonnollisen hehkunsa ja kauneutensa.

Ainekset

 • 50 ml jauhettua kahvia
 • 50 ml rakeista sokeria
 • 2 rkl ekstraneitsyt-oliiviöljyä
 • 3 E-vitamiinikapselia

Toimi näin

Sekoita ainekset tahnaksi. Kun käyt suihkussa, käytä ensin luonnollista saippuaa, ja kun olet pessyt sen pois, kasta sormesi tahnaan ja hiero vartalon ihoa pyörivin liikkein. Kun olet tehnyt hierontaa kymmenen minuutin ajan, huuhtele iho lämpimällä vedellä. Toista tätä hoitoa kahdesti viikossa.

2. Laventelisuola

laventelisuola sopii kuivalle iholle

Tämä kehon kuorinta-aine on täydellinen silloin, kun haluat samalla rentoutua. Merisuolassa on runsaasti mineraaleja, ja se kuorii ihoa tehokkaasti. Oliiviöljy taas kosteuttaa pitkäksi aikaa, ja laventelilla on loistava tuoksu. Käytä tätä seosta kahdesti viikossa jos ihosi on hyvin kuiva, mutta muuten vain kerran viikossa.

Ainekset

 • 200 ml merisuolaa
 • 100 ml oliiviöljyä
 • 1 rkl laventelin eteeristä öljyä

Toimi näin

Valitse suolaa, jonka rakeet ovat sopivan kokoisia vartalon kuorintaan – jos ne ovat hyvin suuria, jauha suolaa ensin morttelissa. Yhdistä ainekset ja puhdista ihosi. Laita sitten iholle tätä tahnaa ja hiero kolmen minuutin ajan, mutta älä koske vaurioituneita tai herkkiä alueita. Pese iho lopuksi lämpimällä vedellä ja laita vielä kevyttä kosteusvoidetta.

3. Kookosöljy ja sokeri

kookosöljy sopii kuivalle iholle

Tämä kuorinta-aine kuivalle iholle sopii sekä kasvoille että keholle. Käytä sitä joka päivä meikin poistamiseen vain, mikäli ihosi on hyvin kuiva (et tarvitse sen jälkeen mitään hoitotuotetta).

Kookosöljy kuorii, puhdistaa ja ravitsee. Sokeri taas auttaa poistamaan kuolleet ihosolut. Laita seosta kolme kertaa viikossa ja voit unohtaa kaupan kosteusvoiteet!

Ainekset

 • 100 ml rakeista sokeria
 • 100 ml luomukookosöljyä

Toimi näin

Yhdistä ainekset ja laita seos lasipurkkiin. Kun käyt suihkussa ja olet huuhdellut saippuan pois, hiero seosta ihollesi hellävaraisesti ja huuhtele se pois lämpimällä vedellä.

4. Suklaa ja appelsiini

suklaasta voi tehdä kuorinnan

Tämä luonnollinen kuorinta-aine tarjoaa aivan mahtavan tuoksun ja kosteuttaa ihoa tehokkaasti.

Tumma sokeri kuorii pois kuolleet ihosolut sekä päästää kaakaon ja öljyjen antioksidantit kosteuttamaan ihoasi. Jos et halua seoksen tuoksuvan appelsiinilta, kokeile vaikkapa minttua tai kanelia.

Varmista, että pidät tahnan kuivassa paikassa, sillä muuten ainekset voivat mennä hiukan pilalle ja menettää tehoaan.

Ainekset

 • 200 ml tummaa sokeria
 • 1 rkl kaakaojauhetta
 • 50 ml manteliöljyä
 • ½ rkl vaniljaa
 • 1 tl tummaa suklaata raastettuna
 • 1 tl E-vitamiinia
 • 1 tl appelsiinin eteeristä öljyä

Toimi näin

Sekoita ainekset ja laita seos lasipurkkiin. Kuori ihoa kaksi kertaa viikossa suihkussa huuhdeltuasi saippuan pois – hiero hellävaraisesti pyörivin liikkein viiden minuutin ajan. Pidä seos tallessa viileässä paikassa.

Suosituksia

Jos ihosi on kuiva, todennäköisesti ongelmana on kosteutuksen puute. Varmista siis seuraavat asiat:

 • Juo riittävästi vettä. Suositellaan kahta litraa päivässä, mutta jos ilma on kuuma ja liikut paljon, saatat tarvita enemmänkin.
 • Käy harvemmin suihkussa ja käytä viileämpää vettä. Jotkut käyvät kahdesti päivässä suihkussa, kun on hyvin kuuma ilma. Jos huomaat kesällä, että ihosi on kuiva, vähennä suihkut yhteen päivässä ja käytä vain lämmintä tai haaleaa vettä.
 • Käytä puuvillaisia vaatteita. Kuumuus voi kuivattaa ihoa – jotta voisit antaa sen hengittää sekä estää hien kertymisen, käytä viileitä ja kevyitä vaatteita.

Jos haluat hyviä luonnollisia vaihtoehtoja kaupan kuorinta-aineille, kokeile näitä houkuttelevia reseptejä kuivalle iholle – suklaa on ainakin varmasti monen mieleen!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Gutiérrez Maydata, A. (2002). Café, Antioxidantes y Protección a la Salud. MEDISAN 6, 72–81.
 • Kappally, S., Shirwaikar, A., and Shirwaikar, A. (2015). Coconut oil – a review of potential applications. Hygeia Journal for Drugs and Medicines 7, 34–41.
 • Viola, P., and Viola, M. (2009). Virgin olive oil as a fundamental nutritional component and skin protector. Clinics in Dermatology 27, 159–165.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.