Logo image
Logo image

Herkullinen tomaattihilloresepti

2 minuuttia
Tomaattihillo on herkullista; se ei ole liian makeaa, minkä vuoksi sitä voi yhdistää kaikenlaisiin ruokiin.
Herkullinen tomaattihilloresepti
Viimeisin päivitys: 23 tammikuuta, 2019

Oletko koskaan kokeillut tomaattihilloa? Siinä on herkullinen maku, eikä se ole liian makeaa, minkä vuoksi sitä voi yhdistää kaikenlaisiin ruokiin. Tomaattihillo on monikäyttöinen, herkullinen ja mikä tärkeintä: se on yksi hyödyllisimmistä hilloista terveydelle.

Tomaattihillo on täynnä äärettömiä määriä vitamiineja, erityisesti niitä, jotka muodostavat B-vitamiinien kompleksin. Siinä on erittäin paljon karoteenia, mikä antaa sille viehättävän ja luonteenomaisen punainen sävyn, mutta tässä ei ollut vielä tarpeeksi; tomaattihillo on upea antioksidanttien lähde sekä omaa antibakteerisia, antikarsinogeenisia ja hypoglykeemisiä ominaisuuksia. Ravitsemustieteilijät tukevat tätä tietoa ja tämä on todiste, joka myös osoittaa, että se on uskomaton kaveri sydänsairauksien estämisessä.

 

Tomaattien edut

Some figure
 • Alentavat kolesteroliaTärkeimmän elementtinsä lykopeenin ansiosta tomaatteja ylistetään upeana tapana eliminoida myrkkyjä ja alentaa kolesterolia. Monet tutkimukset tukevat tätä, itseasiassa ihmiset, joilla on tapana käyttää tomaatteja joko salaateissa, mehuissa tai hilloissa, vähentävät todennäköisyyttään kärsiä sydänongelmista 50 %:lla. Lykopeeni “suojelee valtimoitamme”.
 • Sekä kaloriton että rasvaton: 95 % tomaateista on vettä. Ne tarjoavat meille ravintoaineita ja saavat meidät tuntemaan itsemme kylläisiksi aiheuttamatta painonnousua. Ne ovat myös upea A-, B- ja C-vitamiinien sekä mineraalien, kuten kalsiumin, magnesiumin, kaliumin, natriumin, fosforin, raudan ja mangaanin lähde.
 • Parantaa näköä ja parantaa suun olosuhteita: Tomaattien syöminen auttaa estämään suun epämukavuuksien kuten haavaumien esiintymistä ja pitää huolta myös näöstämme.
 • Kaveri syöpää vastaan: Harvardin yliopiston tutkimukset osoittavat, että tomaattien syöminen säännöllisesti estää ruuansulatusjärjestelmään liittyviä syöpiä, samoin kuin rintasyöpää.

 

 Tomaattihillo

Some figure

Ainesosat

 • Yksi kilo tomaatteja
 • 400 grammaa sokeria
 • Yhden sitruunan mehu
 • Yksi kanelitanko

 

Ohjeet

 • Aloita kalttaamalla tomaatit. Tehdäksesi tämän täytä yksi kattila vedellä ja kuumenna. Kun vesi alkaa kiehua, laita kilo tomaatteja kattilaan ja anna olla hetken aikaa, alle minuutin. Poista vesi ja jäähdytä tomaatit kylmässä vedessä. Nyt on paljon helpompaa kuoria ne. Muista aina poistaa siemenet, jos mahdollista.
 • Laita tomaatin “hedelmäliha” kulhoon. Sekoita siihen sokeri ja sitruunan mehu ja anna seoksen levätä tunnin ajan. Tämä antaa tomaateille mahdollisuuden hapottua ja maut sekoittuvat yhteen.
 • Nyt olet valmis laittamaan seoksen kattilaan ja aloittamaan kaikkien ainesosien keittämisen. Laita levy matalalle lämmölle. Muista laittaa kanelitanko myös tähän seokseen. Se antaa erittäin herkullisen ja erikoisen maun. Sekoita hitaasti, aina matalalla lämmöllä ja vähä vähältä, sekä poista päälle kertyvä neste jotta hillosta tulee paksumpaa. Keittäminen kestää vähintään yhden tunnin. Voit kokeilla sitä silloin tällöin varmistaaksesi, että maku on sopiva, mutta tärkeintä on, ettet unohda sekoittaa sitä silloin tällöin. Jos et muista sekoitella, seos voi palaa pohjasta, mikä jättää kitkerän maun hilloon.
 • Kun rakenne on sileä, ohut ja kevyt, poista levyltä. Anna seoksen seistä noin yhden tunnin. Anna seoksen jäähtyä, jolloin hillon koostumus paranee ja alat hitaasti huomata, että kun se jäähtyy, seos paksuuntuu.
 • Nyt olet valmis kaatamaan sen lasitölkkeihin säilytystä varten. Yksi tapa saada ne säilymään pidempään on käyttää ilmatiiviitä tölkkejä tai purkkeja. Voit esimerkiksi sijoittaa tomaattihilloa sisältävät lasitölkit kattilaan, jossa on kiehuvaa vettä. Kun kuulet “pop”-äänen, hillot on suljettu hermeettisesti ja hillo säilyy paljon kauemmin.

Yksi erinomainen tapa nauttia tätä tomaattihilloa on esimerkiksi levittää sitä palalle kokojyväviljapaahtoleipää ohuen brie-juustopalan kera. Tämä yhdistelmä on yksinkertaisesti täydellinen.

 

Valokuvakokoelma: ‘Cocina de Neus’.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Cruz Bojórquez, Reyna María, Javier González Gallego, and Pilar Sánchez Collado. “Propiedades funcionales y beneficios para la salud del licopeno.” Nutrición Hospitalaria 28.1 (2013): 6-15.
 • Gelosi, Vanesa, et al. “Evaluación de la calidad de mermelada de tomate platense elaborada con distintos contenidos de fruta.” Investigación Joven; vol. 2, no. 1 (2015).
 • Rauch, George H. Fabricación de mermelada. Acribia,, 1987.
 • Omodamiro, O. D., & Amechi, U. (2013). The phytochemical content, antioxidant, antimicrobial and anti-inflammatory activities of Lycopersicon esculentum (Tomato). Asian Journal of Plant Science and Research, 3(5), 70-81.
 • Çağlar, A., & Çağlar, M. Y. TOMATO JAM AND TOMATO MARMALADE

 


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.