Logo image
Logo image

Papaija on tehokas apu painonpudotuksessa

4 minuuttia
Papaija on tehokas apu painonpudotuksessa
Kirjoittanut Valeria Sabater
Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

On jo vanhaa tietoa, että papaija on terveyden kannalta erittäin hyödyllinen hedelmä. Sillä on makea, miellyttävä maku sekä kaunis väri. Syvällä sen herkullisen hedelmälihan uumenissa on ainesosa nimeltään papaiini, joka pystyy saamaan aikaan valtavasti hyviä vaikutuksia elimistössä. Papaijan syönnin lisähyötynä on myös se, että se edistää painonpudotusta. Lue lisää, ja me kerromme sinulle miten voit käyttää papaijaa apuna painonpudotuksessa!

Papaija on trooppinen hedelmä, joka tunnetaan ympäri maailmaa. Sitä on siis yleisesti saatavilla, joten voit nauttia tämän hienon hedelmän hyödyistä ilman suurta vaivannäköä. Papaija on erinomainen nestettä poistava sekä antioksidanttina toimiva tuote, ja se sisältää suuren määrän kasvikuitua. Siinä on hyvin vähän kaloreita, ja saat papaijasta runsaan määrän A-, C- ja B-vitamiineja sekä kalsiumia, rautaa ja fosforia.

Jos tämä kaikki ei vielä tee sinuun vaikutusta, on papaijan lisäominaisuutena se, että voit käyttää papaijaa apuna painonpudotuksessa sekä helpottaa selluliitin esiintymistä. Jatka siis lukemista, sillä seuraavassa selitämme kuinka voit käyttää papaijaa apuna painonpudotuksessa.

Voit käyttää papaijaa apuna painonpudotuksessa – miksi se toimii?

Some figure

Kun päätät karistaa kilojasi, on joskus on vaikea valita kaikkien nykyään olemassa olevien dieettien välillä. On tärkeää valita sellainen, joka ei ainoastaan auta sinua vähentämään painoasi, vaan joka myös hoitaa terveyttäsi. Jos et ole varma jostakin asiasta, voit aina ottaa yhteyttä lääkäriisi tai myös ravitsemusasiantuntijaan.

Tässä esiteltävä papaijadieetti on sen tyyppinen, että kyseisenä aikana joudut rajoittamaan syömistäsi tarkasti. Tämä tarkoittaa, että kahden päivän ajan syöt erittäin huolella suunnitellusti, ja kolmantena päivänä voit rentoutua. Papaijadieetillä on kaksi selkeää hyötyä: se puhdistaa elimistön myrkyllisistä aineista sekä polttaa rasvaa.

On myös hyödyllistä tietää, että papaija on hyvä hedelmä myös sellaisille ihmisille, jotka kärsivät ruoansulatuksen ongelmista. Näitä voivat olla esimerkiksi ripuli, ilmavaivat, ummetus tai mahakatarri. Papaija auttaa myös iho-ongelmien kanssa kamppailevia – kuten esimerkiksi aknesta kärsiviä – sillä tällä hedelmällä on parantavia vaikutuksia. Papaija on siis ehdottomasti suositeltava hedelmä, ja amerikkalaiset asiantuntijat (Centers for Disease Control) vahvistavat, että papaiini todella tehoaa kaikilla näillä tavoilla.

Näin onnistut, kun käytät papaijaa apuna painonpudotuksessa

Some figure

 

Tätä dieettiä tulee siis noudattaa kahden päivän ajan viikossa, ja ihanteellista olisi, jos pystyisit toistamaan sitä viikoittain kahden tai kolmen kuukauden ajan. Tästä seuraa painon vähentymisen lisäksi se, että puhdistat elimistösi myrkyistä, ja pidät myös huolta ruoansulatuksesi toimivuudesta. Kokeile siis papaijadieettiä, sillä se todella on vaivan arvoinen! Näiden 48 tunnin aikana sinun tulisi noudattaa alla listattuja ateriaohjeita.

Aamiainen

Kun ostat papaijaa, valitse aina sellaisia tuoreita yksilöitä, jotka eivät ole liian kypsyneitä. Aloita dieetti ensimmäisen päivän aamiaisella. Ihanteellista olisi, jos joisit lasillisen soija- tai kauravettä näiden kahden päivän aamiaisella, ja voit lisätä tähän veteen kaksi teelusikallista vehnänalkioita tai jotain muuta viljaa. Tämä antaa sinulle riittävän määrän kuitua. Sen jälkeen syö papaijaa sisältävä salaatti. Valitse keskikokoinen papaija, kuori se, ja viipaloi kuutioiksi. Tämä on terveellinen ja ravitseva tapa aloittaa päivä, sekä tietysti herkullinen.

Lounas

Kun on lounaan aika, tee itsellesi salaatti, joka sisältää täysjyväriisiä. Voit keittää tätä riisiä kasvisliemessä. Lisukkeiksi salaattiin voit laittaa viipaloituja tomaatteja, muutaman pinaatinlehden, jonkin verran oliiveja, yhden valkosipulinkynnen raastettuna sekä puolikkaan sitruunan verran mehua. Kun olet syönyt salaattisi, juo vielä papaijasta puristettua mehua.

Kun olet ehtinyt dieetin toiseen päivään valmista paistettua munakoisoa lounaaksi, ja laita lisukkeeksi pieni pinaattisalaatti. Tähän voit valmistaa kastikkeen oliiviöljystä ja muutamasta palasta punajuurta. Juo tämänkin jälkeen vielä papaijasta puristettua mehua.

Välipala

Kun haluat syödä välipalan lounaan jälkeen, valmista mehu puolikkaasta papaijasta sekä kahdesta palasta ananasta. Muista pestä käyttämäsi hedelmät hyvin ennen kuin aloitat, ja sekoita ainekset tasaiseksi seokseksi.

Illallinen

  • Illallisella valmista itsellesi lautasellinen kasviskeittoa. Voit käyttää tähän muun muassa sipulia, selleriä ja sitruunamehua. Jälkiruoaksi on tietysti papaijaa, jonka voit syödä esimerkiksi paloiteltuna.
  • Toisena dieettipäivänä valmista ateria muutamasta artisokasta. Keitä ne hyvin, ja laita kastikkeeksi hieman viinietikkaa sekä ripaus suolaa. Voit myös laittaa lisukkeeksi palan täysjyväviljasta tehtyä paahtoleipää, jolle sivelet hieman oliiviöljyä. Näiden syönnin jälkeen on taas jälkiruoaksi papaijaa.

Myös papaijan siemenet ovat hyödyksi painonpudotuksessa

Some figure

 

Tämä voi olla sinulle uutta tietoa, mutta papaijan siemenet ovat nekin äärimmäisen hyödyllisiä terveytesi kannalta:

  • Ne vaikuttavat parantavasti munuaisiin silloin, kun kärsit näihin liittyvistä ongelmista.
  • Ne auttavat poistamaan myrkyllisiä aineita kehosta, ja vaikuttavat myös mahdollisiin suolistossa eläviin loisiin.
  • Ne suojaavat maksaasi, ja ovat erityisen hyödyllisiä niille, jotka kärsivät maksakirroosista.
  • Ne huoltavat koko ruoansulatuselimistöä, sillä papaijan siemenillä on bakteereja vastaan taistelevia sekä tulehduksia hävittäviä ominaisuuksia.

Tämän kaiken lisäksi papaijan siemenet auttavat estämään elimistöäsi imeyttämästä itseensä rasvoja tai valmistamasta niitä liikaa. Tämä tarkoittaa sitä, että papaija toimii eräänlaisena kehon rasvojen säätelijänä.

Miten voit siis hyödyntää papaijan siemeniä, ja millä tavalla niitä tulee syödä? Tämä on itse asiassa helppoa. On olemassa paljon vaihtoehtoja, ja jotkut ihmiset pitävät enemmän siementen käsittelystä tehosekoittimessa, kun toiset taas haluavat syödä niitä pillerien tapaan. Parasta olisi, jos söisit niitä aamiaisen aikaan, ja määrän tulisi olla kahdeksasta kymmeneen siementä. Niiden syönti on helpompaa pilkottuina kuin kokonaisina. Voit myös yhdistää tämän esimerkiksi lasilliseen greippimehua.

Muista siis tämä kun ryhdyt papaija-dieetille: seuraa näitä ateria-ohjeita kahden päivän ajan viikoittain, ja toista kahden tai kolmen kuukauden verran. Papaijan siemeniä tulisi syödä aamiaisen yhteydessä, ja voit tehdä tämän esimerkiksi niin, että syöt siemeniä 15 peräkkäisenä päivänä, ja sitten seuraavan 15 päivän aikana et syö niitä ollenkaan.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.