Logo image
Logo image

9 luonnollista rasvanpolttajaa

2 minuuttia
9 luonnollista rasvanpolttajaa
Kirjoittanut Ekhiñe Graell
Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Liikalihavuus on yksi suurimmista ongelmista terveydenhuollossa tänä päivänä. Ihmiset ympäri maailmaa kärsivät siitä, jolloin he kääntyvät myös vaihtoehtoisten keinojen puoleen. Tässä artikkelissa käsittelemme 9 luonnollista rasvanpolttajaa, joita on helppo sisällyttää osaksi ruokavaliota. 

Lisää nämä 9 luonnollista rasvanpolttajaa ruokavalioosi

Yksi suosituimmista keinoista pudottaa painoa on tietenkin liikunta, vaikkakin ruokavaliolla on suuri rooli. Omasta terveydestä huolehtiminen onkin elintärkeää. Tässä artikkelissamme listaamme yhdeksän luonnollista rasvanpolttajaa, jotka ovat helposti saatavilla. Ota nämä osaksi monipuolista ruokavaliota pudottaaksesi ylimääräiset kilot.

1. Vihreä tee

Vihreä tee on kiistämättä yksi suosituimmista rasvanpolttajista. Mustan teen tapaan vihreä tee stimuloi aineenvaihduntaa ja vähentää rasvan imeytymistä soluihin. Keskimäärin vihreä tee polttaa 35-45 % enemmän rasvaa kuin muut samantyyppiset juomat.

2. Maitotuotteet

Maidon sisältämä kalsium hillitsee kortisolin tuotantoa. Kortisoli aiheuttaa rasvan kerääntymistä vatsan seudulle. Esimerkiksi kevytmaito pilkkoo rasvaa nopeasti ja onkin arveltu, että ihmiset, jotka juovat kevytmaitoa, laihtuvat 70 % enemmän kuin he, jotka eivät juo maitoa lainkaan.

Saatat myös olla kiinnostunut tästä artikkelista: Kasvimaitojen hyödyt ja kuinka valmistaa niitä

3. Sitrushedelmät

Some figure

C-vitamiinia runsaasti sisältämät ruoat kiihdyttävät aineenvaihduntaa, mikä johtaa laihtumiseen. Sitrushedelmiä suositellaan myös sairauksiin, kuten anemiaan, flunssaan ja kolesterolin kontrolloimiseen.

4. Chili

Chilipippurit sisältävät kapsaisiinia, joka tutkimusten mukaan auttaa pääsemään eroon kehoon kertyneestä rasvasta. Myös chilit sisältävät runsaasti C-vitamiinia, joka edistää aineenvaihduntaa.

5. Lesitiini

Tämä on rasvahappo, joka vaikuttaa aineenvaihduntaan. Se on hyväksi myös muistille, ruokahalun kontrollointiin ja se edistää hyvää mieltä. Soijapavut ja tofu sisältävät runsaasti lesitiiniä.

6. Kahvi

Some figure

Kahvi on termogeeni, joka edistää aineenvaihduntaa ja polttaa rasvaa. Nauti kuitenkin kohtuudella, sillä kahvi nostaa verenpainetta ja kiihdyttää sykettä.

7. Munat

Kaksi kananmunaa aamiaiseksi estää rasvan imeytymistä. Ne myös täyttävät, etkä tunne itseäsi nälkäiseksi nopeasti.

8. Punainen liha

Punainen liha sisältää paljon proteiinia, joten se stimuloi rasvanpolttoa. Se sisältää karnitiinia, joka kiihdyttää aineenvaihduntaa sekä verenkiertoa.

9. Kylmä vesi

Some figure

Eräät tutkimukset osoittavat, että kylmän veden juonti kiihdyttää aineenvaihduntaa. Juo ainakin puoli litraa päivässä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Shriver, L. H., Betts, N. M., & Payton, M. E. (2009). Changes in body weight, body composition, and eating attitudes in high school wrestlers. International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism. https://doi.org/10.1123/ijsnem.19.4.424
  • Otles, S., & Yildiz, H. (2003). Dioxin in food and human health. Electronic Journal of Environmental, Agricultural and Food Chemistry.
  • Wandrey, F., Sacher, D., Schmid, F., Suter, F., and Zulli, F. (2016). Burning Fat for Body Shaping and Cellulite Treatment. Sofw Journal.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.