Mitä tehdä kalsiumin puutteelle

· heinäkuu 2, 2015

Kalsiumin puute aiheutuu kun vartalossa ei ole riittävää määrää kalsiumia. Tämä on erittäin tärkeä mineraali yleisterveydelle, erityisesti luiden ja hampaiden terveydelle sekä riittävälle ja normaalille sydämen rytmille.

Lisäksi tämä mineraali on myös erittäin tärkeä lihasten supistumisille, hermojen sekä hormonien toiminnalle, samoin kuin verenpaineen säännöllistämiseen ja kontrolloimiseen.

Voiko kalsiumin puute aiheuttaa oireita?

Yleisesti kalsiumin puutteen aiheuttamat oireet vaihtelevat henkilöstä toiseen riippuen myös puutteen vakavuudesta. Myös osa-alueet ja syyt puutteen taustalla vaikuttavat tähän.

Kalsiumin puute aiheuttaa erittäin harvoin oireita sen kehittymisen alkuvaiheessa, yleensä siitä tulee huomattavissa oleva vasta, kun luut alkavat heiketä ja niissä alkaa ilmetä murtumia.

Oireet voivat olla niin huomaamattomia, että useimmissa tapauksissa ne jäävätkin huomaamatta ja saattaa kulua vuosia ennen kuin ne havaitaan. On erittäin yleistä, että sinulle on jo kehittynyt osteoporoosi siihen mennessä, kun huomaat oireet.

Muutamia oireita ovat…

  • Voimakas niska- ja selkäkipu, joka useimmissa tapauksissa on erittäin vakavaa johtuen murtumista, joita on muodostunut selkärankaan.
  • Vakavia murtumia, jotka voivat aiheutua jopa kevyistä lyönneistä.
  • Pituuden menetys, potilas voi kutistua enemmän ja enemmän.
  • Kumara selän asento, joka luo epänormaalin kaaren selkärangassa.

Kalsiumin puutteen hoito

Kalsium-luissa

Parhaat hoitokeinot tässä tapauksessa ovat pääasiassa kalsiumvarastojen palauttaminen kehossa eri tavoin.

  • Kun huomaat, että sinulla on kalsiumin puute, sinun tulee ensimmäisenä lisätä kalsiumia ruokavalioosi. Siinä toimivat esimerkiksi lehtivihreät, pavut, pähkinät, merenelävät, appelsiinimehu ja monet muut.
  • Muutokset joissakin lääkityksissä saattavat olla yhteydessä ilmaantuvaan kalsiumin puutteeseen, jota saattaa esiintyä diureettien käytön yhteydessä. (Sinun tulee käydä asiantuntijan puheilla tässä asiassa, älä koskaan käytä lääkkeitä oman päätöksesi pohjalta.)
  • Noudata harjoitusohjelmaa, jossa on kevyitä, ei liian rankkoja liikkeitä.
  • Käytä kalsiumvalmisteita ja liitä niihin D-vitamiinin ja fosforin käyttö. Sinun tulisi kysyä lääketieteen asiantuntijan mielipide, jos käytät millaista tahansa ravintolisää. Sinun ei pitäisi myöskään koskaan lääkitä itse itseäsi, koska tämä voi aiheuttaa erittäin vakavia yleisiä terveyskomplikaatioita.