Kuinka selkäranka muuttuu stressin takia

· toukokuu 25, 2018
Vaikka emme välttämättä yhdistäisikään näitä kahta, voi stressi olla yksi sellaisista tekijöistä joka vaikuttaa eniten selkärankamme terveyteen, koska se aiheuttaa jännitettä.

Stressi vaikuttaa aina fyysiseen kuntoomme ja terveyteemme tavalla tai toisella. Muutokset, joita selkärangassamme tapahtuu tästä ongelmasta johtuen, toimivat esimerkkinä siitä.

Tässä artikkelissa jaamme kanssanne kaikki muutokset ja poikkeavuudet, joita tällä alueella tapahtuu stressistä johtuen. 

On myös osoitettu, että korkea stressitaso lisää psykosomaattisten sairauksien riskiä. Lisäksi sillä on myös vaikutus selkärankaan.

Katsotaan kuinka:

1. Kipu selkärangan yläosassa niskassa

niskaranka

Niskan alueen kivut aiheutuvat usein henkisistä traumoista. Ne voivat johtua liiallisista velvollisuuksista ja ongelmista. 

Lue myös: 6 harjoitusta kehon jännityksen laukaisemiseksi

2. Suurempi skolioosin todennäköisyys

Stressatessamme skolioosin riski suurenee. Se on sairaus, joka voi tulla mikäli ihminen käyttää paljon aikaa selkä taipuneena ja huonossa ryhdissä.

Sitä tapahtuu varsinkin ihmisille jotka ovat suuren paineen alaisena kotona tai töissä.

3. Kipu selkärangan alaosassa

naisen selkäranka

Kipu vyötäröllä

Stressi voi myös aiheuttaa suurta kipua alaselän alueella, melkein vyötärön tasolla.

Jos huomaat kärsiväsi tällaisesta ongelmasta ilman mitään selvää syytä etkä ole lihonut, on todennäköistä että ongelmasi syy on psyykkinen.

Stressi ja huoli heräävät usein töiden tai henkilökohtaisten ongelmien takia. Yritä tunnistaa mikä sinua huolettaa ja ratkaise se.

Kipu häntäluussa

Toinen alaselän alue johon kipu voi vaikuttaa on häntäluu. Se on yksi niistä alueista joihin stressi yleisimmin vaikuttaa.

Tämä alue on kipeä varsinkin silloin, jos olet loukannut sen joskus aikaisemmin.

Tällaisen kivun ratkaisemiseksi on parasta yrittää vahvistaa vatsalihaksia ja alaselän lihaksia. Sillä tavalla voit säilyttää selkärankasi terveenä.

Kaiken kaikkiaan sinun tulisi pitää mielessä, että vatsan alue tukee kehoasi ja auttaa vähentämään selkään kohdistuvaa painoa.

Siispä vahvat vatsalihakset antavat parhaan luonnollisen tuen selkärangalle.

Lue myös: 8 vinkkiä saadaksesi terveen, vahvan selkärangan

Muita syitä, jotka aiheuttavat ongelmia selkärangassa

miten selkäranka muuttuu stressin ja huonon ryhdin takia

  • Ryhtiin liittyvät ongelmat. Ne ovat yleisempiä kuin ajattelemmekaan, johtuen sellaisista tekijöistä kuten vaikka samassa asennossa työskenteleminen pitkän aikaa ja siten päädymme kärsimään esimerkiksi kiertokaulan ongelmasta.
  • Rappeuttavat ongelmat joita suurimmaksi osaksi nivelten kuluminen aiheuttaa.
  • Välilevyyn liittyvät ongelmat. Välilevyt ovat vastuussa iskunvaimennuksesta ja nikamien suojaamisesta, ja niiden ongelmat aiheuttavat myös vahinkoa selkärangalle.
  • Sitä aiheuttavat joskus myös onnettomuuksista, sijoiltaanmenoista, nyrjähdyksistä, tyrästä ja lihasten revähdyksistä johtuvat loukkaantumiset.
  • Lopuksi, yhtenä alullepanijana on tulehdus luustossa tai neurologisessa järjestelmässä. Ongelmat kuten tuberkuloosi, aivokalvontulehdus, kasvaimet tai tulehdussairaudet kuten nivelreuma sopivat tähän kategoriaan. Tämä ei kuitenkaan ole kovinkaan yleistä.

Mitä voit tehdä asialle

Missä tahansa näissä tapauksissa on tärkeää käyttää hoitosarjoja, joilla päästään eroon tästä epämukavuudesta.

Kaiken kaikkiaan on tiettyjä hoitoja jokaiselle yksittäiselle tapaukselle:

  • Se voidaan tehdä antibiootein, tulehduskipulääkkein tai leikkauksen avulla.
  • Terapialla on tapana tulla yhdessä kuntoutusharjoitusten kanssa, jotta nivelet ja vahingoittuneet lihakset saadaan taas toimimaan.

Siitä ei tietenkään ole mitään hyötyä että käydään läpi hoitotoimenpiteet fyysisen kivun lievittämiseksi, mikäli et onnistu tunnistamaan tämän ongelman aiheuttavan stressin syytä.

Jos olet sellainen ihminen joka altistuu jatkuvasti stressaaville tilanteille, älä anna sen vaikuttaa hermojärjestelmän aktiivisuuteen. Saavuttaaksesi sen sinun täytyy omaksua tavat, jotka sallivat sinun huolehtia tästä kehosi alueesta. Tee niitä säännöllisesti ennen kuin loukkaannut tai saat vakavamman ongelman.