Logo image
Logo image

Nopea painonpudotus käyttäen sitruunaa, inkivääriä ja chia-siemeniä

3 minuuttia
Tämän herkullisen sitruuna-, inkivääri-, ja chiajuoman sisällyttäminen ruokavalioosi voi olla mahtava keino auttamaan sinua painonpudotuksessa ja pitämään vatsasi toiminnan säännöllisenä.
Nopea painonpudotus käyttäen sitruunaa, inkivääriä ja chia-siemeniä
Elisa Morales Lupayante

Tarkistanut ja hyväksynyt: liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante

Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Painonpudotuksen ei tarvitse sisältää uhrauksia, surua tai turhautumista. Meidän ei tulisi koskaan luopua ruoasta nauttimisesta, olla nälkäisiä, tai laskea kaloreita. Nopea painonpudotus onnistuu myös herkullisilla aineksilla.

Mitä meidän tulee tehdä on oppia syömään tasapainoisia aterioita. Meidän tulisi myös tietää diureettisista ja laihduttavista ruoista. Tällä tavoin voimme lisätä niitä ruokavalioomme. Lopulta tämä auttaa meitä painonpudotuksessa.

Tässä artikkelissa haluamme kertoa kolmesta luonnollisesta aineesta, jotka auttavat kehon rasvasta eroon pääsemisessä. Ne myös toimivat diureetteina ja kiihdyttävät aineenvaihduntaamme. Näillä nopea painonpudotus on taattu.

Näiden avulla voimme käyttää enemmän energiaa. Käyttämällä enemmän energiaa voimme pudottaa painoa nopeammin. Nämä ainesosat ovat sitruuna, inkivääri ja chia-siemenet.

Painon pudottaminen terveellisesti

Some figure

Yleensä reagoimme painonpudotusdieetteihin muutamalla tavalla. Nopea painonpudotus tai sen tavoittelu johtaa stressiin, turhautumiseen, syyllisyyteen, ärsyyntymiseen tai koko joukkoon muita tunteita.

Tämä tapahtuu, koska useimmat dieetit kertovat meille, että meidän tulee vähentää kaloreita pudottaaksemme painoa. Tai ne kertovat meille, että meidän tulee olla nälässä ja luopua kaikenlaisista herkullisista ruoista.

On jotakin, mitä meidän tulee muistaa pitääksemme yllä onnistuneen ruokavalion nyt ja jatkossa: meidän täytyy muuttaa ymmärrystämme siitä, mitä ruokavalio on. Sitten meidän tulee muuttaa ruokavaliomme sarjaksi hyviä tapoja.

Voimme tehdä näistä tavoista päivittäisen osan elämäämme, ei vain osan dieettiä. Tällä tavoin voimme nauttia tasapainoisesta ja maukkaasta ruoasta. Meillä on kuitenkin myös tilaa herkutella silloin tällöin.

Pudottaaksemme painoa meidän tulee lisätä ruokavalioomme ruokia, joilla on hoikentavia vaikutuksia. Näin nopea painonpudotus onnistuu vähemmällä yrittämisellä. Eikä meidän tarvitse käsitellä tietyistä ruoista kokonaan luopumisen tuomaa turhautumista.  

Nopea painonpudotus näillä ruoilla

Onko olemassa ruokia, jotka auttavat meitä pudottamaan painoa? Jos on, eikö niissä kaikissa ole kaloreita?

Kyllä, niitä on olemassa ja kyllä, niissä on kaloreita, mutta kehomme käyttävät enemmän energiaa niiden sulattamiseen kuin mitä nämä ruoat antavat. 

Lisäksi niillä on lääkinnällisiä vaikutuksia. Nämä voivat auttaa meitä pudottamaan painoa helpommin ja nopeammin.

Sitruuna

Sitruuna on yksi parhaista olemassa olevista painonpudotusruoista. Tällä hedelmällä on puhdistavia, alkalisoivia ja antioksidanttisia ominaisuuksia. Kaikki nämä ovat hyvä lisä mihin tahansa ruokavalioon.

Kun yritämme pudottaa painoa, sitruuna auttaa meitä sulattamaan ja eliminoimaan enimmän rasvan. Se auttaa meitä myös taistelemaan nesteen kertymistä vastaan, ja antaa meille täyden tunteen. Tämä on hyväksi, sillä se vähentää tarvetta napostella koko päivän.

Voimme käyttää kaikki sitruunan osat, mukaan lukien kuoren. Tästä syystä suosittelemme aina käyttämään luomusitruunoita. Siten tiedät ettei sitruunasi sisällä myrkkyjä, vahoja tai muita kemikaaleja.

Inkivääri

Some figure

Tällä eksoottisella ruoalla on voimakas ja virkistävä maku. Sillä on myös se hyöty, että se nopeuttaa aineenvaihduntaamme. Tämä tekee siitä korvaamattoman kalorien poltossa. 

Useat ihmiset lihovat nopeasti, koska heillä on hidas aineenvaihdunta. Tätä voidaan parantaa liikunnalla ja hyvien tapojen avulla. Meidän voimme myös käyttää joitakin ruokia, kuten inkivääriä, sen nopeuttamiseen.

Inkivääri säätelee verensokeritasoja ja auttaa meitä luonnollisesti hillitsemään ruokahaluamme. 

Chia

Chia-siemenet ovat mahtava ruoka auttamaan painonpudotuksessa. Ne antavat meidän pudottaa painoa terveellisellä tavalla. Chia-siemenet auttavat myös suolistoamme ja voivat taistella ummetusta vastaan. Kaiken kaikkiaan on tärkeää, että meillä on puhdas suolisto.

Nämä siemenet auttavat meitä vähentämään vatsan turvotusta niin, että suolemme pitää sisältönsä liikkeessä. Chia-siemenet ovat myös täynnä proteiinia, kuitua ja antioksidantteja. Nämä kaikki tekevät niistä mahtavan ruoan.

Saadaksesi parhaat tulokset, sinun tulisi antaa niiden liota pari tuntia ennen syömistä.

Resepti nopeaan painonpudotukseen

Some figure

Ainekset

 • 1 luomusitruuna (mehu puristettuna)
 • 1 ruokalusikallinen chia-siemeniä
 • Pala tuoretta inkivääriä raastettuna
 • 400 ml vettä
 • Steviaa makeutukseen (valinnainen)

Valmistus

Valmistaaksesi juoman seuraa näitä askelia:

 • Edeltävänä iltana laita chia-siemenet likoamaan veteen (400 ml).
 • Käyttöpäivänä sekoita chia-siementen joukkoon sitruunan mehu ja inkivääri.
 • Saadaksesi lisää hyötyjä, voit lisätä vähän sitruunan kuorta. Tällä sitruunan osalla on useita ravinteita joita hedelmälihalla ja mehulla ei ole.
 • Lisää steviaa makeuttaaksesi juoman, jos haluat.
 • Sekoita tehosekoittimessa sileäksi. Älä siivilöi.

Käyttö

Sinun tulisi juoda juoma pitkin päivää, ei kaikkea kerralla. Hyvä noudatettava aikataulu on:

 • 1/3 juomasta aamulla
 • 1/3 juomasta aamupäivällä
 • 1/3 juomasta iltapäivän energiaksi

Voit juoda juomaa päivittäin 15 päivän ajan. Tämä kuuri voidaan toistaa kerran kolmessa kuussa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Vuksan, V., Jenkins, A. L., Brissette, C., Choleva, L., Jovanovski, E., Gibbs, A. L., … Hanna, A. (2017). Salba-chia (Salvia hispanica L.) in the treatment of overweight and obese patients with type 2 diabetes: A double-blind randomized controlled trial. Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases. https://doi.org/10.1016/j.numecd.2016.11.124
 • Greig, E. (2014). Weight loss. In Acute Medicine: A Symptom-Based Approach. https://doi.org/10.1007/9781139600354.069
 • Grzanna, R., Lindmark, L., & Frondoza, C. G. (2005). Ginger—An Herbal Medicinal Product with Broad Anti-Inflammatory Actions. Journal of Medicinal Food. https://doi.org/10.1089/jmf.2005.8.125

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.