Pudota painoa ”kaloreita vähentävillä” ruoilla

Ajatus kaloreita vähentävistä ruoista saattaa tuntua sinusta kummalliselta – eikö ruoasta päinvastoin tule lisää kaloreita elimistöön? Tässä artikkelissa kerromme sellaisista ruoista, jotka auttavat sinua vähentämään painoasi terveellisellä tavalla. Nämä ruoat saavat aikaan kaloreiden vähentymisen elimistössäsi ilman, että joutuisit kuitenkaan tinkimään siitä kalorimäärästä, jonka kehosi tarvitsee joka päivä toimiakseen kunnolla. Jatka siis lukemista, jos haluat pudottaa painoasi terveellisesti – apunasi ovat kaloreita vähentävät ruoat.

Mitä kaloreita vähentävät ruoat sisältävät?

Ei tietenkään ole olemassa sellaisia ruokia, joissa olisi miinusmääräinen annos kaloreita tai sellaisia kaloreita, jotka toimisivat jollakin erityisellä vähentävällä tavalla. Kaloreita vähentävät ruoat ovat tämän artikkelin puitteissa sellaisia tuotteita, joissa on niin vähän kaloreita, että saat niistä energiaa ja tukea ruoansulatukseesi, mutta pystyt samalla pudottamaan painoasi.

Esimerkiksi vedenjuonti on ehdottomasti kehossa olevia kaloreita vähentävää toimintaa. Vedessä ei ole kaloreita, ja jotta elimistösi pystyisi prosessoimaan juomasi veden, tulee sen käyttää energiaa.

Hedelmät

 

On olemassa hyvin vähän sellaisia ruokia, jotka toimivat kehossa kokonaiskalorimäärää vähentäen. Vaikka tässä artikkelissa tarjoammekin listan näistä tuotteista, on totuus tätä aihetta koskien se, että nämä ruoat eivät periaatteessa pysty kuluttamaan enemmän kaloreita kuin ne itse elimistöllesi antavat – lähes joka kerta kun ne tekevät näin, on se merkityksetöntä painonpudotuksen kannalta. Kannattaakin siis pitää mielessä se, että elimistösi käyttää energiaa jo hengittämiseen ja elossa pysymiseen. Tästä samasta syystä monet näistä esittelemistämme ruoista ovat niin tehokkaita, että ne saattavat auttaa sinua, vaikka et itse tekisi mitään erityistä tämän eteen.

Mitä tulisi ottaa huomioon, jos syöt kaloreita vähentäviä ruokia – onko siinä vaaroja?

Kuten myös muiden tyyppisten dieettien suhteen, saattaa sinulle tulla houkutus syödä vain sellaisia ruokia, jotka vähentävät kehon kalorimäärää, jotta voisit tehokkaammin pudottaa painoasi. Tämä ei kuitenkaan ole ollenkaan suositeltavaa, sillä energian puutteellisuus ja ravinteiden vähäisyys aiheuttavat elimistössäsi aliravitsemusta. Sinun tulisikin aina yrittää pitää ruokavaliosi tasapainoisena siten, että sisällytät siihen sellaisia ruokia, jotka ovat tärkeitä elimistön kunnollisen toiminnan kannalta.

Kehon puhdistaminen myrkyllisistä aineista kaloreita vähentävillä ruoilla

Nainen rutistaa vatsamakkaroita

Yksi terveellisistä tavoista käyttää hyödyksi kaloreita vähentäviä ruokia painonpudotuksessa on kehon puhdistaminen myrkyllisistä aineista.

Tällainen puhdistus voidaan tehdä kahdessa tai kolmessa päivässä, ja voit toistaa sen aina kun tunnet tarvetta puhdistaa elimistöäsi. Kyseisiä ruokia on kuitenkin hyvä sisällyttää ruokavalioon muutenkin, jotta voisit nauttia niiden monista hyödyistä terveytesi kannalta.

Mitä ei kannata koskaan tehdä kaloreita vähentävillä ruoilla?

Jotta voisit tukea painonpudotustasi kaloreita vähentävillä ruoilla, ei sinun tarvitse seurata mitään erityisen tarkkaa sääntölistaa. Pidä vain mielessäsi seuraavat neuvot, kun alat syömään tällaisia painonpudotusta edistäviä ruokia:

 • Vältä näiden ruokien ylensyöntiä, sillä niiden ainesosat saattavat aiheuttaa terveydellesi haittaa, mikäli nautit näitä tuotteita liian paljon.
 • Älä syö koko päivää – suunnittele ateriasi niin, että saat 5 tai 6 ruoka-annosta, ja sisällytä kaloreita vähentäviä ruokia enemmän niinä kahtena tai kolmena päivänä, jolloin teet kehosi puhdistusta myrkyllisistä aineista.
 • Yritä syödä raakaravintoa, jotta voisit hyödyntää tuotteiden ominaisuuksia niin hyvin kuin mahdollista.
 • Kun olet saanut puhdistuksen loppuun, on hyvin tärkeää pitää ruokavalio terveellisenä ja tasapainoisena.

Näitä kaloreita vähentäviä ruokia me suosittelemme

 • Vihannekset: parsa, vihreät pavut, levä, ruusukaali, kaali, porkkana, kukkakaali, selleri, retiisi, kurkku, herneet, kiinankaali, purjo, salaatti, sikuri, pinaatti ja tomaatti.
 • Hedelmät: omena, mustikka, karpalo, greippi, sitruuna, limetti ja vadelma.
 • Mausteet ja yrtit: kaneli, mausteneilikka, chili, korianteri, pellavansiemen, valkosipuli, inkivääri, sipuli ja persilja.

Muita oleellisia hyötyjä, joita saat kaloreita vähentävistä ruoista

 • Aktivoit aineenvaihduntaasi.
 • Pystyt kontrolloimaan paremmin verensokeriasi.
 • Lisäät käytössäsi olevan energian määrää.
 • Helpotat ruoansulatustasi ja edesautat paksusuolesi puhdistautumista.
 • Autat maksaasi pysymään puhtaana.
 • Vähennät nesteen kertymistä elimistöösi ja hillitset turvotusta.
 • Vähennät kolesterolin määrää veressä.
 • Edistät hiusten, ihon ja myös kynsiesi hyvinvointia.
 • Teet keskittymiskyvystäsi paremman.
 • Jotkut ruoat ovat suositeltavia myös stressin, ahdistuneisuuden ja masentuneisuuden estämiseksi ja vähentämiseksi.

Näillä neuvoilla voit ryhtyä nauttimaan kaloreita vähentävien ruokien oivallisista vaikutuksista painonpudotuksen tukena sekä terveytesi kannalta!

UUTISIA VERKOSSA