Munasarjojen monirakkulaoireyhtymä: luonnonmukaiset hoidot

Munasarjojen monirakkulaoireyhtymä: luonnonmukaiset hoidot

Viimeisin päivitys: 11 joulukuu, 2018

Munasarjojen toiminta

Munasarjojen toiminta ja terveys on tiiviisti yhteydessä muiden elinten kanssa. Suolistotukos voi suoraan vaikuttaa sukuelimiemme terveyteen. Meidän on helpotettava myös maksan toimintaa, joka on suoraan yhteydessä umpieritysjärjestelmän kanssa.

Munasarjojen monirakkulaoireyhtymän (Polycystic Ovary Syndrome eli PCOS) aiheuttamat oireet ovat muiden oireiden ohessa epäsäännölliset kuukautiset, painonpudotuksen vaikeus, runsas ihokarvoitus, akne, hiustenlähtö ja hedelmällisyyteen liittyvät ongelmat.

Tässä artikkelissa me selitämme kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää munasarjojen toiminnasta ja tämän terveysongelman luonnonmukaisista hoitotavoista, mukaan lukien tehokkaimmat ravitsemukselliset menetelmät.

Tasapainota maksa

Maksa on elin, joka puhdistaa veren myrkyistä. Sen tehtävät ovat tiivisti sidoksissa muihin elimiin, ja erityisesti umpieritysjärjestelmään. Hoitaaksesi maksaa kokonaisvaltaisesti ja luonnollisesti, voit helpottaa maksan toimintaa lääkekasveilla kuten maarianohdakkeella tai boldolla. On myös tärkeää välttää epäterveellisiä rasvoja tai lisäaineita ruokavaliossamme.

naisen vatsa

 

Säädä suolistoa

Jos tarkastellaan munasarjojen läheisiä suolia huomataan, että suolistotukos voi vaikuttaa suoranaisesti muiden sisäelimiemme terveyteen. Suoliston terveenä pitäminen on tärkeää, sillä jos se ei toimi oikein, se saattaa aiheuttaa häiriöitä munasarjojen toiminnassa ja muita terveysongelmia.

Jos kärsit PCOS:in lisäksi ärtyvän suolen oireyhtymästä, ummetuksesta, loisista tai muista suoliston häiriötiloista, on paras hoitaa ne luonnonmukaisesti ennen kuin ne vaikuttavat munasarjojen tasapainoon häiritsevästi.

Säätääksesi suoliston toimintaa noudata ruokavaliota, johon sisältyy runsaasti hedelmiä ja vihanneksia, palkokasveja, täysjyvätuotteita ja kuivattuja hedelmiä. Jos kärsit ummetuksesta, lisää muutama luonnollinen laksatiivi omaan ruokavalioosi. Tälläisiä ovat esimerkiksi pellavansiemenet ja luumut.

pellavansiemeniä ummetukseen

 

Varo gluteenia

Gluteeniallergia ja keliakia on helppo havaita, koska keho reagoi välittömästi gluteenia sisältävän ruoan nauttimisen jälkeen. Mutta on olemassa eri tasoisia toleransseja ja pienikin epätasapaino voi johtaa munasarjojen monirakkulaoireyhtymään.

Jos sinulla on gluteeni-intoleranssia tai allergioita, tai kärsit ruoansulatusongelmista, pidä nämä ohjeet mielessä.

Siveydenpuu

Tehokkain kasvi tämän sairauden hoitoon on siveydenpuu (vitex agnus castus). Tätä menetelmää on perinteisesti käytetty säätelemään hormonitasoja, helpottamaan munasarjojen toimintaa, ehkäisemään epäsäännöllisiä kuukautisia ja palauttamaan ovulaation naisilla, joiden kuukautiset ovat loppuneet. Se on erityisen tehokas, kun PCOS:iin liittyy matala progesteroni- ja prolaktiinitaso.

Ota 200 mg siveydenpuu-uutetta päivässä vähintään 3-4 kuukauden ajan, jonka jälkeen tuloksia on odotettavissa.

kasviuute

 

Maca

Maca on Andeilta löytyvä juuri, joka on erittäin hyödyllinen naisten terveydelle. Erityisesti se toimii hormonien säätelijänä, tyypistä riippumatta. Se toimii hyvin myös vaihdevuosioireisiin.

Tätä juurta löytyy tabletteina ja jauheena. Jauhetta on helpompi annostella. Macaa suositellaan aloitettavaksi hyvin pienellä määrällä ja lisätä vähitellen ajan mittaan, sillä se lisää energisyyttä ja voi aiheuttaa hermostuneisuutta.

  • Kuuriluontoinen hoito, ota 6-9 g päivittäin kuukauden ajan.
  • Tämän jälkeen ota 3 g päivässä (noin yksi teelusikallinen).

Pellavansiemenöljy

Kylmäpuristetussa pellavansiemenöljyssä on runsaasti Omega-3 ja Omega-6 -rasvahappoja. Nämä kaksi ravinnetta säätelevät luonnollisesti hormonitasoja ja edistävät ovulaatiota.

Ota kaksi ruokalusikallista pellavansiemenöljyä päivittäin. Ehket pidä sen mausta, koska se saattaa maistua hieman kalamaiselta, mutta voit sekoittaa sen myös ruoan joukkoon. Silloin saat kaikki sen edut ilman kalanmakua.

Toivomme, että sait tässä artikkelissa paljon tietoa munasarjojen monirakkulaoireyhtymästä.

Kuvat: digiyesica, Felip Bunkers ja M. Martin Vicente

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Neljä luontaishoitoa vatsakivun lievittämiseen
Askel TerveyteenLue se täällä Askel Terveyteen
Neljä luontaishoitoa vatsakivun lievittämiseen

Useimmiten vatsakipu ei ole merkki mistää vakavasta sairaudesta. Tässä artikkelissa näytämme luontaishoitoja, joilla voi lievittää vatsakipua.