Pellavansiemen painonpudotuksen avuksi

· kesäkuu 25, 2015

Oletko tutustunut pellavansiemenen ihmeelliseen vaikutukseen? Pehmeän makuinen pellavansiemen on noussut lähivuosina yhdeksi suosituimmista siemenistä ruuanlaitossa ja terveydenhoidossa. Tässä siemenessä on runsaasti terveydelle hyödyllisiä ravintoaineita ja sitä syömällä voi kontrolloida myös painoa. Haluatko tietää lisää pellavansiemenen laihduttavasta vaikutuksesta ja kuinka sinun on helppo laihtua pellavansiemenen avulla? Lue lisää alta.

Laihdu pellavansiemenen avulla

Pellavansiemenessä on hyvinvoinnin aineksia, sillä se on erinomainen Omega-3 -rasvahapon lähde ja se sisältää myös vitamiineja, mineraaleja ja antioksidantteja. Pellavansiemen sisältää runsaasti linoli- ja alfalinoleenihappoja, joilla on tärkeä rooli solukalvojen rakennusaineina.

Pellavansiemen on alkujaan kotoisin Egyptin alueelta, mutta nykyisin sitä on saatavilla kaikkialla maailmassa. Pellavansiementä löytyy rouheena, öljynä, kokonaisina siemeninä ja kapseleina. Pellavansiementä voi ostaa lähes kaikista supermarketeista ja hyvinvointimyymälöistä, ja se maistuu niin aikuisille kuin lapsille.

Painonpudotukseen rouhittu pellavansiemen sopii parhaiten. Miksi? Jauhetun pellavansiemenen öljy hapettuu ja siinä on paljon tyydyttynyttä rasvaa, joka on hyväksi elimistölle. Osta siemen kokonaisena ja jauha se vasta kotona, näin saat kaikki sen terveyshyödyt käyttöösi tuoreeltaan.

Pellavansiemenen terveysvaikutukset

laihdu pellavansiemenen avulla

 

 • Pellava sisältää paljon kuitua, joka pitää sinut kylläisenä ja verensokerin tasaisena. Kuitu auttaa myös vatsaa toimimaan normaalisti, mikä tarkoittaa sitä, ettet kärsi ummetuksesta tai ripulista. Pellavansiemenen voi helposti ottaa osaksi jokapäiväistä ruokavaliota.
 • Pellavansiemenen helposti imeytyvä kuitu kontrolloi verensokeria, pitää verenpaineen tasaisena, vähentää tulehdusriskiä ja suojaa kehon luonnollista bakteerikantaa niin, että ravintoaineet imeytyvät tehokkaammin.
 • Pellavansiemenessä on runsaasti Omega-3 -rasvahappoja, joiden suotuisa vaikutus keholle tunnetaan jo suuressa osassa maailmaa. Omega-3 on keholle hyödyllinen rasva, joka sisältää monia tulehdusta hillitseviä ainesosia ja auttaa ehkäisemään mm. reuman, ihottuman ja astman syntymistä ja oireita.
 • Yksi pellavansiemenen tunnetuimmista käyttömenetelmistä on ummetuksen hoito. Pellavansiemen auttaa ruuansulatusta ja suolistoa toimimaan normaalisti. Jos kärsit ummetuksesta, suosittelemme nauttimaan jauhettua pellavansiementä runsaan vesimäärän kera.
 • Tutkimusten mukaan pellavansiemen voi auttaa hoitamaan divertikuliittia eli suolen umpipussitautia. Pellavansiemen auttaa kuitenkin aivan taudin ensivaiheissa.
 • Pellavansiemen on loistava kehon puhdistaja ja se huuhtoo myrkyt erityisesti suolistosta.
 • Pellavansiemen alentaa kolesterolin määrää veressä ja suojaa verisuonia hyytymiltä, tukoksilta ja repeämiltä.
 • Pellavanisemen soveltuu vaihdevuosien oireiden hoitoon, sillä sen sisältämät flavonoidit voivat helpottaa esimerkiksi kuumista aalloista ja mielialan vaihteluista kärsiviä.
 • Kaiken tämän lisäksi pellavansiemenessä on runsaasti B-vitamiinia, magnesiumia, fosforia ja tiamiinia… Ja vain vähän kaloreita!

Jauhettu pellavansiemen laihdutuksen avuksi

nainen mittaa vyötäröä

 

Jauhetun pellavansiemenen syöminen täyttää vatsaa ja tuo kylläisyydentunteen, jolloin syöt vähemmän muuta ruokaa. Pellavansiemen ravitsee kehoa ja antaa sille runsaasti ravintoaineita.

Jauhetussa pellavansiemenssä on paljon painonpudotusta tukevia ominaisuuksia, ja näistä parhain on sen kyky polttaa rasvaa. Pellavansiemenen kuitu pitää sinut kylläisenä ja Omega-3 -hapot auttavat painon säätelyssä. Pellavansiemen imeyttää kehon tarvitsemat rasvat tehokkaasti ja poistaa ylimääräiset.

Mutta kuinka sitä sitten syödään?

pellavansiemensalaatti

 

Se on helppoa. Pellavansiemenellä on mieto maku, joten se sopii lähes kaikkeen ruokaan. Sitä voi lisätä sellaisenaan salaattiin, aamupuuroon, mehuun, smoothieen tai muihin juomiin. Erityisen tehokas se on ennen aamiaista juotuna tyhjään mahaan.

Monet vegaanit käyttävät pellavansiementä kananmunan korvikkeena resepteissä, joissa kananmunaa tarvitaan. Tarvitset yhden ruokalusikallisen pellavansiementä sekoitettuna kolmeen ruokalusikalliseen vettä jokaista munaa kohden. Muistathan, että jauhettu pellavansiemen kypsyttää ruuan nopeammin, joten pidä kokkaamiasi ruokia silmällä.

Lisää pellavansiementä näihin ruokiin

Alla esittelemme sinulle muutaman lempitapamme käyttää pellavansiementä ruuanlaitossa joka päivä. Muista, että pellavansiemen pitää sinut kylläisenä koko päivän, jolloin tarve napostella vähenee ja annoskoot muuttuvat maltillisemmiksi. Näin painosi alkaa hiljalleen pudota. Älä kuitenkaan luota pelkästään pellavansiemeneen, sillä se toimii vain osana terveellistä ja täysipainoista ruokavaliota. Muista syödä paljon kuitua, proteiinia, kasviksia ja hedelmiä.

 • Lisää pellavansiementä appelsiinimehun sekaan aamupalalla. Tarvitset vain kaksi ruokalusikallista.
 • Jos valmistat hedelmäsalaatin, kaada sekaan kaksi ruokalusikallista pellavansiementä. Nälkä pysyy loitolla paremmin.
 • Kokeile tehdä herkullinen ja terveellinen smoothie kauramaidosta, omenasta, kanelista ja kahdesta ruokalusikallisesta pellavansiementä. Tämä on hyvä aamupalavaihtoehto, joka pitää sinut kylläisenä pitkään.
 • Pellavansiementä voi käyttää myös perinteisessä voikkarissa. Käytä täysjyväleipää tai ruisleipää, lisää väliin muutama avokadoviipale ja kalkkunaleike. Viimeistele ruokalusikallisella jauhettua pellavansiementä. Saat terveellisen, herkullisen ja täyttävän voileivän, jonka voi syödä vaikka lounaaksi.
 • Jos aiot leivittää kanaa tai kalaa, käytä korppujauhojen tai vehnäjauhojen sijasta jauhettua pellavansiementä. Pellavansiemen kiihdyttää ruuan kypsymistä, joten sinun ei tarvitse odotella kauaa ruuan valmistumista. Pellavansiemen ei maistu mitenkään erikoiselta, joten et edes huomaa, että korppujauhot ovat vaihtuneet pellavaan. Pellava on kuitenkin vehnää terveellisempi vaihtoehto, joka pitää sinut kylläisenä pidempään.
 • Aina kun teet salaatin, käytä myös pellavansiementä. Kokeile vaikka salaattia, johon tulee pinaattia, tuoretta ananasta, kanaa, saksanpähkinää ja tujaus tuoretta sitruunamehua. Sirottele päälle jauhettua pellavansiementä saadaksesi salaatista ruokaisamman. Voit käyttää myös pellavansiemenöljyä kastikkeena, mutta muista, että siinä on paljon kaloreita. Jauhettu pellavansiemen on hyvä vaihtoehto, sillä sen kalorimäärä on verrattain alhainen. Kokeile pellavansiementä jo tänään ja pian huomaat, miten se vaikuttaa vaa’an lukemiin ja itseluottamukseen.

Toivottavasti tiedät nyt kuinka helppo on laihtua pellavansiemenen avulla.