Logo image
Logo image

Luonnollinen apu kuorsaukseen ja uniapneaan

3 minuuttia
Kuorsaaminen on tietysti ärsyttävää, mutta lisäksi se voi olla oire jostakin sairaudesta. Jos kuorsaus hankaloittaa öitäsi, kokeile tätä luonnollista hoitoa, joka auttaa avaamaan hengitystiesi ja lievittää siten ongelmaasi.
Luonnollinen apu kuorsaukseen ja uniapneaan
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Kuorsaaminen on kovaäänisestä hengittämisestä syntyvää ääntä, jota ilmenee hyvin monella ihmisellä heidän nukkuessaan. Se on yksi kaikkein ärsyttävimmistä yöllisistä ongelmista, sillä kuorsaus voi häiritä suuresti kumppanisi tai muun huoneesi jakavan henkilön rauhaa hänen yrittäessään saada unen päästä kiinni. Luonnollinen apu kuorsaukseen on kuitenkin saatavilla, joten jatka lukemista.

Moni kuorsaa vain vaimeasti ja lähinnä silloin tällöin, joten luonnollinen apu kuorsaukseen on riittävä. On kuitenkin olemassa sellaistakin kuorsausta, joka pakottaa ihmisen kääntymään lääkärin puoleen. Tämä voi olla tarpeellista, jotta voitaisiin määrittää, onko kyseessä haitallinen uniapnea-syndrooma.

Uniapnea on erään tyyppinen hengitysongelma, jonka aiheuttaa toistuva ylempien hengitysteiden tukkeutuminen tai kasaan meneminen.

Se aiheuttaa ohimenevää haittaa hengitykselle ja kestää vähän yli kymmenen sekuntia, ja seurauksena on hapen tason romahtaminen elimistössä.

Hengitys palaa sitten normaaliksi kovaäänisen kuorsauksen myötä, jolloin ilmaa kulkee kapeiden hengitysteiden lävitse.

Uniapnean lisäksi on muitakin tekijöitä, jotka liittyvät suurempaan taipumukseen kuorsata. Liikalihavuus, nenän hengitysteiden tukkeutuminen ja ryhtiin liittyvät ongelmat voivat kaikki olla syinä kyseiseen pulmaan.

Onneksi on kuitenkin olemassa tehokas ja luonnollinen apu kuorsaukseen. Nämä hoidot poistavat lääkkeiden ottamisen tarpeen kuorsauksen hoitamiseksi.

Tällä kertaa kerromme siis hyvästä kotikonstein toteutettavasta hoidosta, jonka avulla voit avata hengitystiesi ja helpottaa kuorsauksesta aiheutuvaa haittaa.

Luonnollinen apu kuorsaukseen – mistä on kyse?

Tämä luonnollinen hoito kuorsauksen lievittämiseksi koostuu useista aineksista, kuten esimerkiksi sitruunasta, inkivääristä, porkkanoista ja omenoista. Ne yhdistetään tehokkaaksi lääkkeeksi, jonka ravinteet nopeuttavat toipumista hengitysteitä haittaavista sairauksista.

Tämän hoidon runsas C-vitamiinin määrä parantaa vastustuskykyä sekä auttaa vähentämään mikro-organismeja, jotka aiheuttavat kehossa vilustumista, flunssaa ja tukkoisuutta.

Some figure

Jos nautit tätä hoitoa säännöllisesti, pystyt paremmin puhdistamaan keuhkojasi, ja siten voit vähentää vahingollisten myrkkyjen ja taudinaiheuttajien määrää kehossasi.

Ainekset

 • ½ sitruuna
 • 1 pala inkivääriä
 • 2 omenaa
 • 2 porkkanaa
 • ½ kupillinen vettä

Näin tämä hoito valmistetaan

 • Pese ja leikkaa inkivääri pieniksi paloiksi.
 • Kuori ja viipaloi porkkanat.
 • Pese ja poista omenoista sisäosa, ja leikkaa ne sitten paloiksi.
 • Laita sitten kaikki ainekset tehosekoittimeen, ja laita sekaan vettä ja mehu puolikkaasta sitruunasta.
 • Sekoita kaikkea muutaman minuutin ajan, kunnes neste on hyvin sekoittunutta ja tasaista.

Tarjoiluehdotus

 • Tarjoile tuoreena ja juo 1-2 tuntia ennen kuin menet nukkumaan.
 • Toista päivittäin.

Vinkkejä parhaiden tulosten saamiseksi

Muista, että tulokset tästä hoidosta riippuvat muista tavoista, joita omaksut kyseisen ongelman hoitaaksesi. Seuraavaksi kerromme muutamista hyvistä vinkeistä, joita kannattaa kokeilla kuorsauksen ja uniapnean vähentämiseksi.

Vältä alkoholia ja muita rauhoittavia tuotteita

Some figure

Alkoholijuomat ja muut rauhoittavat tuotteet vaikuttavat keskushermoston toimintaan, mikä saattaa olla tekijänä kuorsauksen synnyssä.

Kun lihakset ja kudokset kurkussasi rentoutuvat liikaa, ilmaa pääsee lävitse, ja tämä aiheuttaa kuorsauksena tunnetun ärsyttävän äänen.

Älä tupakoi

Sekä tupakoitsijat että ne, jotka altistuvat passiiviselle tupakoinnille, ovat suuremmassa vaarassa kärsiä kuorsauksesta. Tämä johtuu tupakansavussa olevista aineista.

Tupakansavu vaikuttaa hengitysteiden kudoksiin, ja tämä puolestaan saa aikaan sen, että kudosten supistumisen seurauksena ilmenee usein toistuvaa kuorsausta.

Syö aikaisin ja kevyesti

Some figure

Jos syöt liikaa ja aivan juuri ennen nukkumaanmenoa, saatat aiheuttaa muutoksia uneesi tai kuorsaukseen vaikuttavien ongelmien lisääntymistä.

Illallinen tulisi aina syödä vähintään kolme tuntia ennen kuin menet nukkumaan. Vältä keholle vaikeasti sulatettavissa olevia ruokia, kuten maitotuotteita ja punaista lihaa. Nämä ruoat saavat kurkun erittämään enemmän limaa, mikä aiheuttaa nukkuessasi ongelmia hengittämisen kannalta.

Harrasta säännöllistä liikuntaa

Fyysinen aktiivisuus ei ainoastaan auta sinua pysymään kunnossa, vaan se myös pitää sydämesi ja muut kehosi systeemit terveinä.

Tässä tapauksessa liikunta auttaa puhdistamaan keuhkoja, mikä tekee hengittämisestä helpompaa sekä vähentää myrkyllisten aineiden määrää kehossa.

Napakat tyynyt

Some figure

Kiinteä tyyny auttaa sinua pitämään pääsi hiukan ylempänä muuhun kehoosi verrattuna, joten todennäköisyys kuorsaamiselle vähenee.

Vaikuttaako kuorsaaminen elämääsi negatiivisesti? Älä mieti kahta kertaa esittelemämme hoidon ottamista avuksesi. Kokeile myös kaikkia muitakin antamiamme vinkkejä, jotta voisit hoitaa ongelmaasi luonnollisin keinoin mahdollisimman tehokkaasti.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Spicuzza, L., Caruso, D., & Maria, G. (2015). Obstructive sleep apnoea syndrome and its management. Therapeutic Advances in Chronic Disease. https://doi.org/10.1177/2040622315590318

 • Andrade, F. M. D. de, & Pedrosa, R. P. (2016). The role of physical exercise in obstructive sleep apnea. Jornal Brasileiro de Pneumologia. https://doi.org/10.1590/s1806-37562016000000156

 • Lam, J. C. M., Mak, J. C. W., & Ip, M. S. M. (2012). Obesity, obstructive sleep apnoea and metabolic syndrome. Respirology. https://doi.org/10.1111/j.1440-1843.2011.02081.x

 • Ferguson, K. A., Cartwright, R., Rogers, R., & Schmidt-Nowara, W. (2006). Oral appliances for snoring and obstructive sleep apnea: a review. Sleep. https://doi.org/10.1093/sleep/29.2.244

 • Fairbanks, D. N. (1984). Snoring: surgical vs. nonsurgical management. Laryngoscope.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.