Logo image
Logo image

Laihdu syömällä riisipuuroa

3 minuuttia
Tämä on herkullinen jälkiruoka, joka, toisin kuin monet luulevat, voi auttaa pudottamaan painoa. Sinun tarvitsee vain käyttää vähärasvaista maitoa ja vähäkalorista makeuttajaa, yhdistettynä terveelliseen ruokavalioon ja liikuntaan.
Laihdu syömällä riisipuuroa
Carlos Fabián Avila

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Carlos Fabián Avila

Kirjoittanut Yamila Papa Pintor
Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Tyypillinen lasten jälkiruoka, täyteläinen ja täynnä ravitsevia ominaisuuksia. Riisipuuro sisältää vitamiineja, proteiinia ja kalsiumia. Voit syödä sitä kuumana tai kylmänä, ja se on täydellinen ruoka yhdistettynä fyysiseen aktiivisuuteen. Käytä riisipuuroa laihdutukseen!

Riisipuuroa laihdutukseen

Ja aivan kuin tässä ei olisi tarpeeksi, viimeisimmät tutkimukset osoittavat, että se voi auttaa pudottamaan painoa. Vaikuttaa melkein liian hyvältä ollakseen totta! Tämän päivän artikkelissa haluamme kertoa hieman lisää riisipuuron hyödyistä.

Syö riisipuuroa treenin jälkeen

Some figure

 

Keskitytään ensiksi tämän jälkiruoan ravinto-ominaisuuksiin. Tiedämme jo, että se on ihanteellista ravintoa treenaaville ihmisille. Riisipuuron syöminen treenaamisen jälkeen on hyödyksi kaikille lihaksillesi.

Katso myös: Pudota painoa riisimaidolla

Tämän tavallisesti lapsille annettavan makean herkun hyödyt voidaan jakaa sen kolmen pääainesosan kesken.

Riisi

Voit käyttää valkoista tai tummaa riisiä. Ensimmäinen lajike sulaa elimistössä nopeammin, mutta toinen on terveellisempi ja sisältää enemmän kuitua.

Joka tapauksessa riisi on loistava hiilihydraattien lähde ja se auttaa palauttamaan glykogeenivarastoja, joita ehtyy lihaksista treenaamisen jälkeen.

Maito

Some figure

 

Jos olet laktoosi-intolerantti tai muuten välttelet maitotuotteita, voit valita juoman, joka on tehty manteleista, kookoksesta tai hirssistä. Jos käytät lehmänmaitoa, varmista, että se on vähärasvaista tai rasvatonta välttääksesi lisäämästä enempää rasvaa.

Maito on täynnä proteiinia (heraa ja kaseiinia) ja hiilihydraatteja (laktoosia), jotka myös auttavat täydentämään glykogeenivarastoja. Tämä auttaa elimistöäsi saamaan sen tarvitsemat aminohapot, jotta se voi suorittaa kaikki tärkeät tehtävänsä.

Kaneli

Kaneli antaa erityistä makua riisipuuroon ja sillä on monia ravitsemuksellisia hyötyjä. Kaikkien urheilijoiden kannattaisi lisätä kanelia ruokavalioonsa. Se auttaa taistelemaan tulehdusta vastaan, alentaa verenpainetta, hävittää flunssan ensioireet, alentaa kolesterolia, taistelee diabetesta vastaan ja sillä on antioksidanttisia vaikutuksia, jotka auttavat ruoansulatusta.

Kuinka laihtua riisipuuron avulla

Some figure

 

Tämä täyttävä, ravitseva ja vähäenerginen ruoka voi auttaa pudottamaan painoa, kun sitä nautitaan kuntoilun jälkeen tai aamulla aamiaisen yhteydessä. Jos kuulut heihin, jotka eivät tykkää syödä paljon aamulla heti heräämisen jälkeen, koska se saa tuntemaan olon “raskaaksi” koko päivän, tai jos kaipaat jotakin muuta kuin perinteistä kahvia tai teetä, riisipuuro on ihanteellinen vaihtoehto.

Sitä suositellaan myös sellaisille, joiden päivittäinen fyysinen aktiivisuus on erittäin rankkaa, sillä siitä saa enemmän energiaa kuin hedelmästä tai mehusta. Kun valmistat riisipuuroa, voit säilyttää sitä jääkaapissa jopa kolme päivää.

Suosittelemme lukemaan: Näin juot kahvia terveellisesti

Ainekset

 • 1 litra maitoa (itse valitsemaasi)
 • 2,4 dl valkoista tai tummaa riisiä
 • 1 kanelitanko
 • Yhden sitruunan kuoret (valinnainen)
 • Makeuttajaa (valinnainen)

Valmistus

 • Laita maito, kanelitanko ja sitruunankuoret kattilaan.
 • Lämmitä maito kiehumispisteeseen.
 • Lisää riisi ja pienennä lämpöä keskitasolle.
 • Sekoita välillä puulastalla, jotta seos ei tartu pohjaan.
 • 20-30 minuutin kuluttua seoksen pitäisi näyttää paksummalta.
 • Ota kanelitanko pois ja tarjoile jälkiruokakupeissa tai -kulhoissa.
 • Ripottele päälle jauhemaista kanelia ja nauti.

 

Kun lisäät riisipuuron päivittäiseen ruokavalioosi, se voi auttaa sinua pudottamaan painoasi jopa 2 kiloa viikossa. Sinun täytyy tietysti myös tarkkailla syömisiäsi ja lisätä ruokavalion tueksi päivittäistä liikuntaa sekä juoda kaksi litraa vettä. Päivän esimerkkiruokalista voisi koostua esimerkiksi seuraavista:

 • Aamiainen: 1 kupillinen riisipuuroa ja kupillinen teetä
 • Aamupäivän välipala: 1 persikka ja omena
 • Lounas: pieni annos kalaa tai kanaa, porkkana-tomaattisalaattia ja kupillinen riisipuuroa jälkiruoaksi
 • Iltapäivä: 1 greippi ja 1 kiivi
 • Iltapäivän välipala: 1 kupillinen riisipuuroa ja kupillinen teetä
 • Päivällinen: haluamasi määrä riisipuuroa
 • Ennen nukkumaanmenoa: kupillinen teetä

Entä riisimaito?

Some figure

Kaikki eivät halua syödä riisipuuroa ja he kaipaavat vaihtoehtoisia tapoja pudottaa painoa menettämättä kuitenkaan kaikkia tämän ruokalajin hyötyjä. Hyvä vaihtoehto on riisimaito, joka ei ainoastaan ole loistava lehmänmaidon korvike, vaan on myös virkistävää ja nautinnollista.

Eikä tässä vielä kaikki: riisimaidossa on enemmän kalsiumia kuin missään muusta lähteestä valmistetussa maidossa, mikä tekee siitä ihanteellisen vegaaneille, vaihdevuosi-ikäisille tai raskaana oleville naisille.

Some figure

 

Riisimaito auttaa polttamaan kaloreita, koska siinä on vain vähän tyydyttynyttä rasvaa ja laktoosia. Tämä alentaa “huonon” kolesterolin tasoja ehkäisemällä samalla luusairauksia ja parantamalla ruoansulatusjärjestelmää.

Sillä on puhdistavia ominaisuuksia ja se sisältää runsaasti D-vitamiinia, joka viimeisimpien tutkimusten mukaan edistää myös rasvan palamista ja voi olla loistava apu painonpudotuksessa. Muita riisimaidon sisältämiä vitamiineja ovat A-, B12- ja E-vitamiini. Siitä saa myös rautaa, magnesiumia ja seleeniä.

Riisimaito sulaa helpommin kuin muut kasvi- tai eläinperäiset maidot, joten sitä suositellaan ihmisille, jotka kärsivät toistuvasti ruoansulatusvaivoista ja närästyksestä. Se on hyvin tyydyttävää ja ravitsevaa heikoille tai ruokahalunsa menettäneille potilaille tai potilaille leikkauksen jälkeen.

Riisimaidossa olevat hivenaineet vahvistavat ja stimuloivat immuunijärjestelmääsi, auttaen sinua ehkäisemään virusten tai bakteerien aiheuttamia sairauksia.

 

 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Carrera Hernández A. Beneficios del deporte en la salud. Trabajo fin de Grado en Enfermería. Universidad de Navarra.
 • Ferrari N. Making one change – getting more fiber – can help with weight loss. Harvard Medical School. Febrero 2015.
 • Kamil, A., & Chen, C. Y. O. (2012). Health benefits of almonds beyond cholesterol reduction. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf2044795
 • Liu, L., Waters, D. L. E., Rose, T. J., Bao, J., & King, G. J. (2013). Phospholipids in rice: Significance in grain quality and health benefits: A review. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2012.12.046.
 • Singletary K. Cinnamon: overview of health benefits. Nutrition Today. Noviembre 2008. 43 (6): 263-266.
 • Umadevi, M., Pushpa, R., Sampathkumar, K. P., & Bhowmik, D. (2012). Rice-Traditional Medicinal Plant in India. Journal of Pharmacognosy and Phytochemistry.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.