Näin treenaat reidet ja sääret kotikonstein

· helmikuu 23, 2018
On tärkeää, että jokainen mukauttaa näiden harjoitteiden tehon itselleen sopivaksi, ja että toistojen määrä on myös sopiva. Liiallinen rasittaminen voi nimittäin aiheuttaa kipua reisissä ja säärissä, ja lisäksi tuloksena voi olla jokin vamma.

Kuntosalille liikkumaan lähteminen ei aina ole se innostavin vaihtoehto – moni ei ollenkaan pidä salitreenistä. Siksi kannattaakin olla tietoinen eräistä nikseistä, joiden avulla pystyt treenaamaan kotikonstein kehoasi, ja tällä kertaa puhumme reisistä ja sääristä.

Näin pystyt välttämään sen, että jätät liikunnan kesken tilan vuoksi. Vaikka kuntosali onkin vain yksi vaihtoehto, kun suunnitelmissa on treenaaminen, moni on sitä mieltä, että jos sali ei innosta, liikkuminen on vaikeaa.

Ratkaisuja on monia, ja niihin kuuluu tietysti myös kotona treenaaminen.

Koti on mukava ja intiimi paikka, joka on vain sinun omasi. Lisäksi kotoa käsin treenaamalla pystyt välttämään sen, että joudut lähtemään liikkeelle ulos myös huonolla säällä ja laittamaan aina jotakin salille sopivaa päällesi.

Mitä siis enää odotat? Tee kodistasi kuntosali – ota avuksi nämä loistavat vinkit, kun haluat treenata jalkojasi tehokkaasti, mutta kotoa käsin!

Treenaa reidet ja sääret kotona – voit aloittaa jo nyt!

Kuntosalilla on monia hyviä laitteita alavartalon harjoittamista varten. Jotta voisit saada tämän alueen kuntoon, et kuitenkaan tarvitse kuin oikean asenteen ja hyvän määrän tilaa.

Vaikka et olisikaan erityisen motivoitunut, jo sen tietäminen, kuinka tärkeää jalkojen vahvistaminen on, kohottaa halua aloittaa kotitreeni alavartalolle.

Jos omistat jumppamaton, se helpottaa asioita, ja mikäli sinulta ei sellaista löydy, suosittelemme mattoa tai muuta pehmustettua alustaa.

Helppo treeni jaloille

kauniit reidet ja sääret

Koska sinulla ei varmaankaan ole kotona kuntosalilaitteita tai muita varusteita, me suosittelemme, että sisällytät rutiiniisi kehon omaan painoon perustuvia liikkeitä.

Tämän mukaisesti kerromme nyt eräistä hyvistä vaihtoehdoista kotiliikkeiksi jaloille.

Nelipyöräiset lihakset: harjoite istuma-asennossa

harjoitus tuolilla istuen

Aloitetaan sitten hyvin helpolla, mutta myös hyvin tehokkaalla harjoitteella. Tähän tarvitset avuksi tuolin.

 • Istu tuolissa niin, että jalkasi ovat yhdessä ja rentoina. Pidä selkä suorana ja kätesi sivuilla.
 • Ojenna sitten jalkoja epäsymmetrisesti niin, että nostat ne eteen ilman, että koukistat polvia. Aloita voimakkaammalla jalallasi.
 • Tuo se eteen hitaasti, jotta voisit välttää vammoja. Ojenna, ja sitten palauta se takaisin alas.
 • Toista tätä samaa liikettä toisella jalalla.

Kyykyt pakaralihaksille

kyykky

Kun teet harjoitteita vahvistaaksesi jalkoja, on helppo unohtaa eräs alue, joka on tässä tehtävässä hyvin oleellinen: pakarat.

Vaikka ne eivät olekaan osa jalkoja, ne kyllä ovat tärkeät jalkojen liikkeen kannalta. Vahvat pakaralihakset auttavat sinua välttämään vammoja, ja ne ovat myös avuksi alavartalon lihasosioiden kannalta.

Tämän vuoksi on siis oleellista kohdistaa treeni myös tähän alueeseen, ja avuksi tässä ovat kyykyt.

Aloitusasento

Mene siihen tavalliseen kyykkyasentoon, jonka varmasti jo tunnetkin.

 • Varpaiden ja polvien tulisi olla eteenpäin suunnatut.
 • Jalkojen tulee olla erillään harteiden levyisesti.

Muun vartalon tulee olla vaivattomassa asennossa: selkä suorana, katse suunnattuna eteenpäin, ja sitten voitkin jo aloittaa!

Tee kyykyt näin

 • Koukista jalat ja työnnä kaikkein eniten esiin tuleva osa pakaroistasi taaksepäin.
 • Kädet voivat auttaa saamaan kehosi tasapainoon. Lisäksi suositellaan, että teet tämän liikkeen rauhallisesti ja hitaasti.
 • Viimeiseksi sitten tämä neuvo: sarjojen ja toistojen määrä riippuu henkilöstä, ja niiden tulisi perustua kykyihin ja haluttuun lopputulokseen.

Loitontajien vahvistaminen

venyttely

Toinen tärkeä osa jalkoja treenattaessa on sisäpuoli, ja siellä sijaitsee loitontajalihas. Tavoitteena tässä liikkeessä on vahvistaminen, aivan kuten muissakin liikkeissä.

Aloitusasento

Tämä harjoite voidaan tehdä olohuoneessa tai missä tahansa sellaisessa tilassa, jossa on tarpeeksi varaa nostaa jalat sivuille.

 • Aloita niin, että nouset seisomaan niin suoraksi kuin mahdollista. Varpaiden tulisi olla eteenpäin suunnatut, ja katseen myöskin eteenpäin kohdistuva.
 • Liikuta käsiä tukena olevaa jalkaa kohti.

Tee liike näin

 • Aloita voimakkaammalla jalallasi niin, että nostat sen toiselle sivulle niin ylös kuin mahdollista.
 • Sitten alenna sitä hitaasti, kunnes olet takaisin aloitusasennossa.
 • Toista heti liikettä toisella jalalla.

Aivan kuten kyykkyjen kohdalla, sarjat ja toistot riippuvat henkilöstä, ja ne tulisi tehdä sen mukaan, mitkä ovat kyvyt ja halutut lopputulokset.

Jos haluat treenata jalkojasi, mutta kaipaat vaihtoehtoa ainaiselle kuntosalille lähdölle, ota avuksi nämä liikkeet, jotka voit tehdä oman kotisi mukavuudessa!