Luita vahvistava luonnollinen energiajuoma

Jotta luiden vahingoittumista sekä yleistä uupumusta voitaisiin estää, on tärkeää noudattaa tasapainoista ruokavaliota sekä harrastaa runsaasti liikuntaa. Lisäksi olisi aina kuunneltava lääkärin neuvoja.

Luihin liittyvistä sairauksista kärsivien ihmisten määrä on noussut viime vuosina, ja tämä ilmiö on yhteydessä istuma-asentoon painottuvaan elämäntyyliin, huonoon ruokavalioon sekä muihin kehnoihin elämäntapoihin – näihin kuuluvat tietysti muun muassa tupakointi ja runsas alkoholin nauttiminen.

Naiset, joilla vaihdevuodet ovat jo alkaneet, ovat suuremmassa vaarassa saada luihin liittyviä ongelmia, sillä heidän elimistönsä tuottavat vähemmän estrogeenia kuin ennen. Estrogeeni kuuluu niiihin hormoneihin, jotka vaikuttavat kykyyn imeyttää kehoon kalsiumia – tämä mineraali on elintärkeä sen kannalta, että luiden tiheyttä voitaisiin ylläpitää.

Useimmissa tapauksissa ne ihmiset, joilla on luusto-ongelmia, ovat myös väsyneitä tai uupuneita, mikä voi estää normaalien päivittäisten asioiden tekemistä.

Paras tapa estää luiden vahingoittumista ja uupumusta on omaksua terveellinen elämäntyyli, johon kuuluu runsaasti liikuntaa, sekä ruokavalio, joka vastaa kaikkiin kehon ravinnontarpeisiin.

Jotta voisit tukea näitä hyviä tapoja, sinun kannattaa myös harkita tässä artikkelissa esittelemämme energiajuoman ottamista osaksi ruokavaliotasi. Tämä juoma auttaa tehokkaasti vahvistamaan luita, ja siitä saa energiaa päivän aktiviteetteihin. Jatka siis lukemista ja kokeile tätä loistavaa terveysjuomaa mitä pikimmiten!

Vihreä mehu luiden vahvistamiseksi ja energiatason nostamiseksi

Luun tiheys
Hyvä luiden terveys riippuu siitä, saatko tarpeeksi ravinteita ruokavaliostasi, joten tässä juomassa on mukana todella runsaasti sellaisia yhdisteitä, jotka ovat erittäin hyödyllisiä luiden kannalta.

Pinaatin ja omenan yhdistelmä tekee tästä juomasta erinomaisen A- ja C-vitamiinien lähteen, ja siinä on kalsiumia sekä muita tärkeitä antioksidantteja, jotka pystyvät estämään luiden tiheyden vähenemistä.

Jos tunnet kehossasi särkyä ja kipuja juuri luissa ja nivelissä, tai jos sinulla on jotakin muita niihin liittyviä ongelmia, suosittelemme ehdottomasti tämän reseptin kokeilemista. On kuitenkin lisäksi hyvä idea puhua lääkärin kanssa, sillä luihin liityvät ongelmat saattavat vaatia erityistä huomiota, jotta mahdollisten vakavampien ongelmien estäminen olisi mahdollista.

Mitä ravinteita tässä superjuomassa on mukana?

Älä odota – ota jo tänään tämä tehokas viherjuoma osaksi säännöllistä ruokavaliotasi, jotta voisit hyödyntää sen ainesten tarjoamat loistavat ravinteet.

Pinaatti

Luiden vahvistaminen pinaatin avulla
Pinaatinlehdet koostuvat pääasiassa vedestä, ja pinaatti on yksi kaikkein eniten proteiinia sisältävistä vihanneksista, joita kaupoista löytyy.

Pinaatissa on vain vähän rasvaa ja hiilihydraatteja, mutta siinä on kuitenkin runsaasti kuitua sekä A-, C-, E- ja K-vitamiineja. Lisäksi pinaatissa on B-vitamiineja (B6, B2 ja B1) ja foolihappoa (B9-vitamiini).

Tämän luonnontuotteen sisältämiin moniin mineraaleihin kuuluvat kalsium, rauta, kalium, magnesium, mangaani ja fosfori. Pinaatista saa myös antioksidantteja, kuten flavonoideja ja karotenoideja.

Greippi

Tämä sitrushedelmä koostuu 90-prosenttisesti vedestä, ja 100 grammaa greippiä sisältää vain 32 kaloria, 7 grammaa hiilihydraatteja, 0,6 grammaa proteiinia ja 0 prosenttia rasvaa. Ja kaikesta huolimatta greipissä on runsaasti C-vitamiinia, kuitua, kalsiumia, magnesiumia ja kaliumia.

Selleri

Selleri koostuu lähes 95-prosenttisesti vedestä, mutta siinä on kuitenkin runsaasti ravinteita, kuten esimerkiksi B1- (tiamiini), B2-, B6- ja B9-vitamiini (foolihappo). Siinä on betakaroteenia sekä E- ja C-vitamiinia, kuten myös runsaasti mineraaleja, joihin kuuluvat kalsium, sinkki, magnesium, rauta, rikki, fosfori, mangaani, kupari, alumiini ja silikoni.

Vihreä omena

Omenat ja luiden vahvistaminen
Tämä hedelmä on erinomainen fytoravinteiden lähde, ja näihin kuluvat flavonoidit ja fenoliset hapot, kuten myös A-, B- ja C-vitamiinit. Lisäksi vihreässä omenassa on pektiiniä, proteiinia, kalsiumia, hiilihydraatteja, natriumia, magnesiumia, kaliumia, fosforia ja sinkkiä.

Inkivääri

Inkiväärissä on välttämättömiä aminohappoja, kuitua ja C-vitamiinia. Siinä on myös runsaasti mineraaleja, kuten sinkkiä, alumiinia, booria ja mangaania. Inkivääri on myös hyvä antioksidanttien lähde, joihin kuuluvat esimerkiksi quercetin ja kapsaisiini, ja lisäksi siitä saa eteerisiä oljyjä.

Kuinka tämä loistava energiajuoma valmistetaan?

Luiden vahvistaminen vihreän smoothien avulla
Seuraavassa reseptissä on avaimet luiden kunnon parantamiseen, ja samalla pystyt parantamaan terveyttäsi yleisestikin ottaen. Juomaa ei kuitenkaan tulisi käyttää korvikkeena minkään lääkärisi määräämään hoidon suhteen, joten muista, että se on vain tehokas lisä.

Tarvittavat ainekset

  • 3,5 dl raakaa pinaattia
  • puolikas greippi kuorittuna
  • 2 sellerin vartta
  • 2 vihreää omenaa paloiteltuina muutamaan osaan
  • 1 palanen inkiväärinjuurta kuorittuna

Näin tämä juoma valmistetaan

Tämä resepti ei vaadi suuria ponnistuksia – sinun tarvitsee vain laittaa ainekset tehosekoittimeen ja antaa niiden muodostua juomaksi.

  • Pese kaikki ainekset hyvin ja laita ne tehosekoittimeen. Anna sekoittua, kunnes lopputuloksena on tasainen juoma – tähän menee pari minuuttia. Jos haluat, voit laittaa sekaan hiukan vettä, jotta neste olisi nopeammin tasaista.
  • Nauti juoma huoneenlämpöisenä tai laita sekaan muutama jääpala.
  • Tarjoilutavasta riippumatta tämä juoma tulisi nauttia heti sekoittamisen jälkeen, jotta ainesten kaikki hyödyt voitaisiin saada käyttöön maksimaalisen tehokkaasti.