Logo image
Logo image

Magnesiumöljyn 10 terveyttä parantavaa ominaisuutta

3 minuuttia
Magnesiumöljyn valmistuksessa on tärkeää olla käyttämättä metallivälineitä, sillä ne voivat vaikuttaa tämän mineraalin ominaisuuksiin.
Magnesiumöljyn 10 terveyttä parantavaa ominaisuutta
Maricela Jiménez López

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Maricela Jiménez López

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Magnesium on tarpeellinen mineraali, jota keho ei valmista itse. Sitä on kuitenkin syytä saada monien sairauksien ehkäisemiseksi, ja magnesiumöljy sopii tähän tarkoitukseen. Tässä artikkelissa esittelemme magnesiumöljyn 10 terveyshyötyä!

Ensinnäkin magnesium osallistuu yli 300:aan erilaiseen biokemialliseen reaktioon ihmisen kehossa, ja näihin kuuluvat ne, joita tarvitaan sydän- ja verisuonijärjestelmän, hermoston ja lihasten terveeseen toimintaan.

Sitä saatiin ennen helposti kasviksista ja pähkinöistä, sillä maaperässä oli runsaasti magnesiumia. Nykyään on kuitenkin vaikeampaa saada kehon tarvitsema määrä.

Nyt kerromme, mitä kaikkea magnesium terveytesi eteen tekee ja kuinka voit valmistaa sitä sisältävää öljyä kotikonstein. Kannattaa kokeilla, sillä terveytesi kiittää!

Magnesiumöljyn hyödyt

1. Se lievittää kipua

Some figure

Magnesiumöljy lievittää tavallisia kipuja, kuten selkä- ja nivelkipuja sekä päänsärkyä. Se edistää lihasten rentoutumista, ja koska se vähentää tulehtuneisuutta, se nopeuttaa paranemisprosessia.

2. Se on hyväksi hampaillesi

Magnesiumöljyn käyttö hammashygieniassa parantaa ikenien terveyttä sekä auttaa estämään plakkia kerääntymästä hampaisiin. Se vahvistaa hampaitasi sekä alentaa riskiä saada tulehduksia ja muita ongelmia.

Huomaa: Magnesiumöljyä ei tulisi niellä, joten sylje se aina pois käytön jälkeen.

3. Se vahvistaa luitasi

Some figure

Riittävä määrä magnesiumia kehossa auttaa kalsiumin synteesissä, ja siten tämä mineraali on tarpeellinen tekijä vahvojen ja terveiden luiden kannalta. Sen käyttö säännöllisesti vähentää tulehdustiloja sekä mitätöi oksidatiivisen stressin ja myrkkyjen haitalliset vaikutukset.

4. Se auttaa ehkäisemään iho-ongelmia

Magnesiumöljyn käyttö on suureksi hyödyksi ihollesi. Se auttaa estämään näppylöiden ja ihottuman kehittymistä, ja se auttaa myös säätelemään öljyntuotantoa sekä minimoimaan auringon aiheuttamaa vahinkoa.

5. Se parantaa jalkojen verenkiertoa

Some figure

Kun sitä käytetään jaloissa, magnesiumöljy rentouttaa lihaksia sekä parantaa verenkiertoa. Tämä tarkoittaa pienempää suonikohjujen ja hämähäkkisuonien riskiä, joita muodostuu kun verellä on vaikeuksia palata yläruumiiseen.

6. Se auttaa stressiin

Riittävä magnesiumin imeytyminen pitää stressiin liittyvät hormonit tasapainossa. Moni stressiä ja ahdistusta torjuva tuote sisältääkin tätä mineraalia.

7. Se auttaa nukkumaan paremmin

Some figure

Unihäiriöistä kärsiville tämä luonnollinen öljy voi olla loistava apu aivojen ja hermoston rauhoittamiseksi. Kun se imeytyy ihoosi, se rentouttaa kehoasi sekä auttaa saamaan syvän ja palauttavan yöunen.

8. Se auttaa hallitsemaan diabetesta

Vaikka monet tekijät ovatkin diabeteksen hallinnassa oleellisia, magnesiumin saanti on avainasia. Se auttaa kehoa käyttämään insuliinia hyvin, ja se parantaa kykyäsi säädellä verensokerin tasoja.

9. Se suojaa jalkojasi

Some figure

Magensiumöljyn käyttö jaloissa ei ole vain virkistävää, vaan se myös estää ihoa halkeilemasta sekä torjuu kovettumia ja muita tavallisia vaivoja.

Lue aiheesta lisää: Miksi kädet ja jalat ovat kylminä vuoden ympäri?

10. Se vahvistaa vastustuskykyäsi

Magnesiumia on tärkeä saada imeytetyksi tietty määrä, jotta vastustuskyky toimisi kunnolla. Se vähentää tarttuvien sairauksien riskiä ja lisäksi se pitää energiatasot hyvinä.

Näin valmistat magnesiumöljyä kotona

Some figure

Voit hankkia eri tyyppisiä magnesiumöljyjä kaupoista, mutta sen valmistaminen kotona takaa hyvälaatuiset ainekset, ja lisäksi säästät näin rahaa.

Ainekset

 • 250 ml tislattua vettä
 • 200 g magnesiumkloridihiutaleita

Välineet

 • Muovilusikka
 • Spraypullo

Näin tämä öljy valmistetaan

 • Kuumenna vesi, ja kun se kiehuu, ota kattila liedeltä ja sekoita mukaan magnesiumkloridihiutaleet.
 • Sekoita muovilusikalla kunnes saat hiutaleet liukenemaan, ja sitten peitä neste, jotta se ei haihdu.
 • Kun se viilenee, kaada neste spraypulloon, jotta sen käyttö olisi helppoa.

Käytä öljyä näin

 • Suihkuta seosta hoidettaville alueille ihollasi, ja anna vaikuttaa 30-40 minuuttia ennen huuhtelemista.
 • Toista tätä hoitoa kolme kertaa päivässä ja joka päivä.

Kuten huomaat, magnesiumöljyä on hyvin helppo valmistaa kotona. Se on elimistöllesi erittäin hyödyllinen apu monellakin tapaa, joten sen käyttö kannattaa ehdottomasti.

Kokeile antamaamme reseptiä ja laita öljyä ihollesi päivittäin, jotta voit varmistaa tämän mineraalin kunnollisen saannin.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Arango, C., et al. “Características histológicas de piel cultivada in vitro.” Rev. Argentina de Dermatología 90.4 (2009): 190-200.
 • Reyes, O. L., Ramos, G. M., Ortega, F., & Palacios, L. (2014). Efecto Antibacteriano In Vitro Del Hidróxido De Magnesio sobre El Streptococcus Mutans y Enterococcus Faecalis. Revista Estomatológica del Altiplano1(1), 12.
 • Sánchez Galafet, Caridad, et al. “Importancia del tratamiento con sulfato de magnesio en pacientes con infarto agudo del miocardio: Estudio preliminar.” Revista Cubana de Medicina 42.3 (2003): 0-0.
 • Shealy, C. Norman. Enciclopedia ilustrada de remedios naturales. Könemann, 1999.

 


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.