Logo image
Logo image

Energiaa antava aamupala ilman maitoa, jauhoja tai sokeria

2 minuuttia
Luonnollisten ainesosiensa ansiosta saat tästä terveellisen, energiaa antavan aamupalan. Saat siitä kaiken tarvitsemasi päivän aloittamiseen.
Energiaa antava aamupala ilman maitoa, jauhoja tai sokeria
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Haluamme näyttää yhden terveellisen aamupalavaihtoehdon niille, jotka kaipaavat päivän ensimmäiseltä aterialta voimaa ja runsaasti ravintoaineita. Tämä on energiaa antava aamupala, joka ei sisällä maitoa, jauhoja eikä lisättyä sokeria.

Tutustu tähän aamiaiseen, jonka avulla voit aloittaa päiväsi energisesti ja hyvällä mielellä.

Energiaa antavan aamupalan tärkeys

Moni ihminen, joka haluaa aloittaa päivänsä energisesti, turvautuu yleensä kahviin.

Some figure

Mutta vaikka kahvi vilkastaakin nopeasti aineenvaihduntaa, sen vaikutukset eivät ole pitkäkestoiset. Siitä ei saa myöskään riittävästi ravintoaineita päivän aloittamiseen.

Jos valitset energiapitoisen aamiaisen, saat useita terveyshyötyjä:

 • Tunnet itsesi kylläisemmäksi koko aamun, eikä sinun tarvitse napostella mitään muuta.
 • Voit sallia itsellesi joitakin mielitekoja päivän aikana kärsimättä ravintoainepuutoksista, sillä tämä aamupala on ravitsemuksellisesti melko täysipainoinen.
 • Se vilkastaa aineenvaihduntaa terveellisellä tavalla. Voit siis polttaa kaloreita helpommin.
 • Edistät suoliston liikkeitä.

Mistä tämä energiaa antava aamupala koostuu

Alle näytämme sinulle tämän ravinteikkaan aamupalan ominaisuudet.

Pähkinät

Pähkinät sisältävät runsaasti proteiinia, kuitua, rasvahappoja, vitamiineja ja kivennäisaineita. Niistä saa siis paljon energiaa. Ne antavat myös kylläisyyttä.

Kuivatut hedelmät

Kuivatut hedelmät sisältävät paljon hedelmäsokeria ja kuitua. Niistä parhaimpia ovat esimerkiksi kuivatut luumut, rusinat ja taatelit. Lisäksi ne edistävät suoliston liikkeitä ja poistavat makeanhimon.

Siemenet

Some figure

Siemenet ovat superravinteikasta ruokaa. Pienestä koostaan huolimatta ne sisältävät runsaasti ravintoaineita. Ne ovatkin loistava lisä kaikenlaisiin resepteihin, kuten tähän ravinteikkaaseen aamiaiseen.

Kookosöljy

Kookosöljy on tavallinen ainesosa terveellisissä resepteissä, jotka ovat nyt suosittuja.

Se on terveellistä rasvaa, jota voi syödä kohtuudella. Vaikka tämä vaikuttaakin mahdottomalta, kookosöljy auttaa polttamaan enemmän kaloreita ja pääsemään eroon vatsarasvasta.

Kookosöljyssä hyvää on sen maku sekä kermainen koostumus. Sitä syömällä voit lisäksi unohtaa muut rasvat, jotka ovat haitallisia terveydelle ja lihottavat.

Kookosöljyssä on myös se hyöty, että sen avulla voi jähmettää ruokia laittamalla ne kylmään. Näin on mahdollista valmistaa kaikenlaisia leivonnaisia ja makeisia.

Kaakao

Some figure

Raaka, kitkerä kaakao on lääkinnällistä ruokaa. Sitä voi syödä säännöllisesti toisin kuin suklaata, joka sisältää tavallisesti paljon sokeria.

Kaakao antaa energiaa, edistää lihasten terveyttä ja tuo hyvänolon tunteen.

Se on myös tehokas antioksidantti, eli se taistelee vapaiden radikaalien aiheuttamia haittoja vastaan sekä sisäisesti että ulkoisesti.

Hunaja

Hunaja on luonnollinen makeutusaine. Lisäksi se on erittäin energiapitoinen ruoka-aine, jolla on antibioottisia ja mineralisoivia ominaisuuksia. Myös hunaja auttaa jähmettämään tätä aamupalaa, mikä helpottaa sen syömistä.

Suosittelemme valitsemaan orgaanista hunajaa.

Energiapitoinen aamupala

Ainekset

Valmistaaksesi tätä energiapitoista aamupalaa useiksi päiviksi, tarvitset seuraavia ainesosia.

 • 7,5 dl pilkottuja pähkinöitä (manteleita, hasselpähkinöitä, saksanpähkinöitä)
 • 2,5 dl kuivattuja hedelmiä (rusinoita, luumuja, taateleita)
 • 2,5 dl siemeniä (auringonkukka, kurpitsa, pellava, chia)
 • 1,25 dl ekstra-neitsytkookosöljyä
 • 1,25 dl aitoa (sokeroimatonta) kaakaojauhetta
 • 1,25 dl hunajaa

Ohjeet

 • Sekoita ensin kulhossa pilkotut pähkinät, kuivatut hedelmät ja siemenet.
 • Sekoita sitten toisessa kulhossa hunaja ja kookosöljy. Jos ne ovat liian jähmeitä, lämmitä niitä vesihauteessa nestemäisemmäksi. Lisää jälkeenpäin kaakaojauhe.
 • Sekoita kahden kulhon sisältö keskenään.
 • Kun kaikki on hyvin sekaisin, levitä seos vuokaan ja laita vuoka jääkaappiin.
 • Tunnin kuluttua vuokaan on muodostunut eräänlainen jähmettynyt pähkinä- ja siemenkerros, jonka voit leikata pienemmiksi patukoiksi.
 • Pidä patukat aina jääkaapissa syömiseen asti, sillä kookosöljy sulaa yli 23 celsiusasteessa.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Healthline.com 8 Proven Health Benefits of Dates [Online] Available at: www.healthline.com/nutrition/benefits-of-dates
 • Healthline.com 10 Surprising Health Benefits of Honey [Online] Available at: www.healthline.com/nutrition/10-benefits-of-honey
 • lavandera Rodríguez I. Curación de heridas sépticas con miel de abejas. Revista Cubana de Cirugía 2011;50(2):187-196
 • Torresani ME. Enfoque Nutricional en la Prevención de la Osteoporosis. Actualiz Osteología, Buenos Aires 2007;3(2): 76-80

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.