Logo image
Logo image

5 herkullista kasviproteiineja ja kuitua sisältävää vegaanismoothieta

3 minuuttia
Näissä juomissa ei ole lainkaan maitotuotteita, mutta jos et ole yliherkkä laktoosille ja haluat paksumman ja kermaisemman smoothien, voit lisätä niihin jogurttia.
5 herkullista kasviproteiineja ja kuitua sisältävää vegaanismoothieta
Maricela Jiménez López

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Maricela Jiménez López

Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Hyvin terveellinen ja ravinteikas tapa saada proteiinia ja kuitua on juoda vegaanismoothieta, joka on valmistettu hedelmistä, siemenistä, pähkinöistä ja kasvipohjaisista juomista.

Tässä artikkelissa annamme sinulle 5 ideaa, kuinka valmistaa maistuvaa vegaanismoothieta. Nämä antavat sinulle paljon energiaa ilman, että sinun täytyy syödä eläinperäisiä ruokia tai ottaa ravintolisiä!

Kuinka valmistat terveellistä vegaanismoothieta

Kasvipohjainen proteiini

Some figure

Proteiini on välttämätöntä terveydellesi. Se ylläpitää lihaksiasi ja se myös auttaa sinua pudottamaan painoa nopeammin.

Perinteisesti proteiinia on saatu syömällä eläinperäisiä ruokia eli lihaa, kalaa, munia ja maitotuotteita. On totta, että niissä on korkeat määrät proteiinia, mutta kehosi pystyy itse asiassa sulattamaan paremmin kasvisperäisiä ruokia. 

Voit löytää hyviä proteiinin lähteitä pähkinöistä, viljoista, siemenistä ja jopa joistakin hedelmistä. 

Superravinteikkaat smoothiet

Some figure

Tässä artikkelissa kerromme 5 eri smoothiesta. Ne kaikki ovat herkullisia ja hyvin ravinteikkaita. Ne varmistavat, että saat hyvän annoksen vitamiineja, mineraaleja, kasviproteiinia, kuituja ja välttämättömiä rasvahappoja. 

Ne eivät sisällä laktoosia. Niissä ei myöskään ole eläinperäisiä ainesosia. Niissä ei ole edes gluteenia! Tästä syystä ne ovat mahtavia kaikille. 

Paras aika juoda näitä on aamulla aamiaiseksi. Jos teet rankkaa fyysistä tai psyykkistä työtä myöhäiseen iltapäivään saakka, voit myös juoda näitä smoothieita välipalaksi päivän aikana.

Katsotaanpa niitä reseptejä!

1. Avokado ja auringonkukansiemen

Avokado on yksi terveellisimmistä ja täydellisimmistä ruoista, joita on olemassa. Se määritellään hedelmäksi huolimatta sen korkeista terveellisten rasvojen ja proteiinin määrästä. Sen kermaisuus tekee siitä täydellisen mihin tahansa nestemäiseen reseptiin.

Samanaikaisesti auringonkukan siemenet ovat mahtavia urheilijoille, raskaana oleville naisille sekä vahvistamaan immuunijärjestelmää

Niiden tulisi olla raakoja siemeniä, ei paahdettuja tai paistettuja. Tällä tavoin ne säilyttävät kaikki ravinteensa. Ennen niiden sekoittamista yhdessä avokadon kanssa, suosittelemme että annat niiden liota vedessä muutaman tunnin etukäteen.

Sinun täytyy lisätä hieman vettä tähän juomaan, jottei se ole liian paksua. Lisäksi voit halutessasi lisätä hieman puhdistettua steviaa makeutamaan sitä. 

2. Kookos, chia-siemenet ja banaani

Some figure

Kookospähkinät, avokadojen rinnalla, ovat suositelluimpia hedelmiä proteiinin ja terveellisten rasvojen saamiseksi. Voit käyttää kookosvettä, -öljyä tai -maitoa. Kaikki ne ovat terveellisiä. Lisäksi niillä on herkullinen maku. Voit tehdä kookosmaitoa kotona tai ostaa sitä valmiina. 

Chia-siemenet tulisi liottaa yön yli. Nämä siemenet ovat proteiinipitoisia. Ne ovat myös mahtava hoito puhdistamaan kehosi ja poistamaan ummetusta.

Lopulta, banaanit tarjoavat luonnollisia mineraaleja, hiilihydraatteja ja proteiinia smoothieesi. Ne lisäävät myös hyvän määrän makeutta.

3. Persikat ja hampunsiemenet

Persikka on yksi kaikkein proteiinipitoisimmista hedelmistä. Lisäksi niiden maku sopii hyvin kaikkien smoothieiden kanssa. Tämä johtuu siitä, että se on erittäin makea mutta samalla sillä on hapokas vivahdus. Tämä on hedelmä, jolla on ruoansulatuksellisia ja elävöittäviä ominaisuuksia. 

Hampunsiemenet ovat juuri nyt trendikkäitä itsestään huolen pitävien ihmisten keskuudessa, jotka etsivät parempia kasviproteiinin lähteitä.

Tähän smoothieen sinun tulisi myös lisätä hieman vettä tai mehua. 

4. Papaija ja kurpitsansiemenet

Some figure

Papaija on hyvin herkullinen hedelmä. Ennen kaikkea, se on erittäin hyödyllinen ruoansulatusjärjestelmällesi, mutta lisäksi siinä on hyvä määrä proteiinia sekä paljon kuituja.

Kurpitsansiemenet eivät ole vain hyvin ravinteikkaita. Ne ovat myös hyvä rohto eturauhasongelmiin. Lisäksi siemenet auttavat ehkäisemään suolistoloisia. 

Voit lisätä vettä tai appelsiinimehua niin, että smoothiella on nestemäisempi rakenne.

5. Mantelimaito ja omenat

Some figure

Tällä smoothiella on herkullinen maku. Se on erittäin tasainen ja kermainen. Se valmistetaan mantelimaidosta, jota voit valmistaa joko itse tai ostaa valmiina kaupasta.

Mantelimaito on yksi kaikkein proteiinipitoisimmista kasviperäisistä ruoista.

Omenat sopivat hyvin yhteen mantelimaidon kanssa. Samaan aikaan ne auttavat sinua pitämään huolen sydänelimistöstäsi, ja ne säätelevät ruoansulatuksesi toimintaa ja vähentävät verensokeritasoja

Jos voit ja haluat syödä maitotuotteita, voit lisätä jogurttia mihin tahansa näistä resepteistä. Valmista ja kokeile vähintään yhtä herkullista vegaanismoothieta ja nauti sen terveyshyödyistä täysin ilman eläinproteeineja tietenkin!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


Fuhrman, J., & Ferreri, D. M. (2010). Fueling the vegetarian (vegan) athlete. Current Sports Medicine Reports. https://doi.org/10.1249/JSR.0b013e3181e93a6f

Key, T. J., Appleby, P. N., & Rosell, M. S. (2006). Health effects of vegetarian and vegan diets. Proceedings of the Nutrition Society. https://doi.org/10.1079/pns2005481

Rogerson, D. (2017). Vegan diets: Practical advice for athletes and exercisers. Journal of the International Society of Sports Nutrition. https://doi.org/10.1186/s12970-017-0192-9


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.