Logo image
Logo image

Kookosvesi kilpirauhasen vajaatoiminnan hoidossa

3 minuuttia
Ihmisillä jotka kärsivät kilpirauhasen vajaatoiminnasta, on hitaampi ja raskaampi ruoansulatus. He tuntevat usein olonsa liian täydeksi ja kärsivät nesteen kertymisestä tai ummetuksesta.
Kookosvesi kilpirauhasen vajaatoiminnan hoidossa
Kirjoittanut Valeria Sabater
Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

 

Kookosvesi voi tarjota helpotusta moneen vaivaan. Kärsitkö kilpirauhasen vajaatoiminnasta? Se on hyvin yleinen sairaus, joka usein johtaa pitkäaikaiseen hoitoon ja lääkitykseen jotta kilpirauhasen ongelmat saadaan korjattua. Se on autoimmuunisairaus joka lähes aina vaatii elämäntavan muutoksia elinikäisen lääkityksen lisäksi.

Onko kilpirauhasen vajaatoimintaa mahdollista parantaa? Joskus potilaat lopulta onnistuvat saamaan kilpirauhasensa tuottamaan riittävästi kilpirauhashormonia ja toimimaan riittävällä tasolla. Mutta se vaatii valtavasti vaivannäköä, motivaatiota ja kykyä yhdistää lääkitys muutoksiin jokapäiväisissä toimissa. Tiesitkö esimerkiksi, että kookosvesi on erinomainen tapa stimuloida vajaasti toimivaa kilpirauhasta?

Kaikki mitä sinun tarvitsee siitä tietää, löytyy tämän päivän artikkelista.

Kookosveden moninaiset hyödyt kilpirauhaselle

Jos sinulla on kilpirauhasen vajaatoimintaa, todennäköisesti kärsit useista seuraavista oireista:

 • Painonnousu
 • Päänsäryt
 • Unettomuus
 • Hiustenlähtö
 • Kuiva iho
 • Kylmänarkuus, jatkuvasti kylmät kädet ja jalat
 • Lähes jatkuva uupumus
 • Lihaskivut
 • Virtsatietulehdukset
 • Ummetus

Kaikki nämä ongelmat ovat lähes varmasti kytköksissä siihen, että kilpirauhasesi ei tuota riittävästi kilpirauhashormonia säätelemään elimistön perustoimintoja. Ehkäistäksesi näitä ongelmia ja saadaksesi kilpirauhasesi toimimaan normaalisti, sinulla pitää olla oikeanlainen lääkitys jonka lääkärisi on todennäköisesti jo määrännyt.

Kuitenkin useat ihmiset turhautuvat kun eivät saa välittömiä tuloksia vaan kärsivät hetken ajan edelleen aiemmin mainitsemistamme oireista – kuten painonnousu ja väsymys, jotka häiritsevät normaalia elämää. Mitä voit tehdä? Entä jos siitä huolimatta että liikut paljon, et pysty pudottamaan ylimääräisiä kiloja eivätkä vitamiinivalmisteet auta yhtään… mitä sitten? Kokeile kookosveden lisäämistä ruokavalioosi.

1. Kookosvesi auttaa säätelemään kilpirauhasen toimintaa

Yksi kookosveden ja kookosöljyn parhaita ominaisuuksia on se, että ne auttavat säätelemään kilpirauhasen toimintaa. Niiden luonnolliset entsyymit stimuloivat vajaasti toimivan kilpirauhasen toimintaa ja tasapainottavat kilpirauhasen toimintaa myös siinä tapauksessa että kärsit kilpirauhasen liikatoiminnasta. Mutta koska kookosvesi auttaa ehkäisemään painonnousua ja säätelee suoliston ja ruoansulatuskanavan toimintaa, sitä usein suositellaan juuri vajaatoiminnasta kärsiville ihmisille.

2. Kookosvesi auttaa vahvistamaan immuunijärjestelmää

Some figure

Kookosvedessä on paljon kaliumia, fosforia, rautaa ja kalsiumia. Kaikki nämä auttavat sinua ehkäisemään infektioita, joille kilpirauhashormonin puute sinut altistaa. Kookosvesi myös vauhdittaa aineenvaihduntaa, joten uupumus vähenee ja tunnet itsesi vahvemmaksi samalla kun tehostat luonnollista puolustustasi.

3. Kookosvesi ehkäisee solujen hapettumista

Kärsiessäsi kilpirauhasen vajaatoiminnasta solusi hapettuvat normaalia nopeammin hormonivajeen takia. Sen vuoksi elimistösi on hankalampi prosessoida ruokaa, ihosi kuivuu ja sen elastisuus vähenee, kärsit maksaongelmista jne. Lääkityksesi yhdistäminen kookosveden kanssa kohottaa elimistösi antioksidanttitasoa auttaen syntetisoimaan kilpirauhashormoneja tehokkaammin. Tämä kannattaa muistaa.

4. Kookosvesi pitää sinut nesteytettynä

Some figure

Kuiva iho, uupumus, päänsäryt…kaikki nämä oireet ovat seurausta muuttuneesta kilpirauhasen toiminnasta, mikä voi estää muita elimistön perustoimintoja. Jos juot kahdesta kolmeen lasillista kookosvettä päivässä, annat kehollesi sen nesteytyksen minkä se tarvitsee.

5. Kookosvesi ravitsee hiuksia, ihoa ja kynsiä

Kookosvesi palauttaa tehokkaasti mineraaleja jotka elimistöstä puuttuvat, mikä saattaa tehostaa hiusten kasvua ja hiusten, ihon sekä kynsien yleistä terveyttä.

6. Kookosvesi parantaa ruoansulatusta

Some figure

Ihmisillä jotka kärsivät kilpirauhasen vajaatoiminnasta, on hitaampi ja raskaampi ruoansulatus. He tuntevat usein olonsa liian täydeksi ja kärsivät nesteen kertymisestä tai ummetuksesta. Älä epäröi – juo muutama lasillinen kookosvettä ja hyödy sen sisältämistä bioaktiivisista entsyymeistä kuten fosfataasi tai peroksidaasi, jotka molemmat ovat oivallisia ruoansulatukselle.

7. Kookosvesi painonpudotukseen

Ruoansulatuksellisten hyötyjensä ja hidasta aineenvaihduntaa aktivoivan sekä puhdistavan vaikutuksensa vuoksi kookosvesi on ihanteellinen täydennys kunnolliselle ruokavaliolle ja painonpudotuskuurille. Tulet huomaamaan mahtavat tulokset.

Kuinka sinun tulisi käyttää kookosvettä hoitaaksesi kilpirauhasen vajaatoimintaa?

Some figure

Kokeile juoda kaksi tai kolme lasillista kookosvettä pääaterian jälkeen 20 päivän ajan. Pidä 10 päivän tauko ja toista.

Halutessasi voit myös kokeilla kookosöljyä kookosveden sijaan. Se on yhtälailla hyödyllistä. Ole tarkkana, jotta ostat orgaanista, luonnollisesti valmistettua kookosöljyä. Se täytyy säilyttää viileässä. Nauti sitä ruokalusikallinen päivässä, mieluummin aamuisin. Aivan kuten kookosvesi, kookosöljy vauhdittaa aineenvaihduntaasi ja stimuloi kilpirauhashormonin tuotantoa. Mahtavaa!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Campbell-Falck, D., Thomas, T., Falck, T. M., Tutuo, N., & Clem, K. (2000). The intravenous use of coconut water. The American journal of emergency medicine, 18(1), 108-111.
 • Ma, Z., Ge, L., Lee, A. S., Yong, J. W. H., Tan, S. N., & Ong, E. S. (2008). Simultaneous analysis of different classes of phytohormones in coconut (Cocos nucifera L.) water using high-performance liquid chromatography and liquid chromatography–tandem mass spectrometry after solid-phase extraction. Analytica chimica acta, 610(2), 274-281.
 • Yong, J. W., Ge, L., Ng, Y. F., & Tan, S. N. (2009). The chemical composition and biological properties of coconut (Cocos nucifera L.) water. Molecules, 14(12), 5144.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.