Logo image
Logo image

Terveiden hiusten salaisuus hiustyyppisi mukaan

3 minuuttia
Jos hiuksesi ovat ohuet ja heiveröiset, käytä kookosöljyä niiden kosteuttamiseen ja vahvistamiseen. Lisää myös proteiinia ruokavalioosi.
Terveiden hiusten salaisuus hiustyyppisi mukaan
Viimeisin päivitys: 13 toukokuuta, 2019

Hiukset altistuvat jatkuvalla syötöllä tekijöille, jotka heikentävät ja vahingoittavat niitä. Huonosti suojatut ja hoidetut hiukset menettävät nopeasti kiiltonsa ja kauneutensa. Hiukset voivat oireilla kuivana ja kutisevana päänahkana, hilseilynä ja elottoman näköisinä, helposti katkeilevina suortuvina. Onneksi hiusten pehmeyden ja säihkeen palauttaminen on helppoa muutamilla helpoilla keinoilla hiustyyppisi mukaan.

Ensimmäinen ja tärkein kauniiden hiusten salaisuus on terve päänahka. Kun päänahka voi hyvin, on hiusten kaunistaminen helppoa. Kuiva ja kutiseva päänahka ei tee kenenkään ulkonäölle palvelusta. Tässä artikkelissa annamme sinulle parhaat ohjeet terveisiin ja kauniisiin hiuksiin.

Kuiva päänahka

Some figure

Kun ongelmat ovat lähtöisin kuivasta, kutisevasta ja hilseilevästä päänahasta, on siihen muutama helppo hoito. Päänahkaa ei saa raapia, eikä ongelmaa tule myöskään häätää mielestään olankohautuksella, sillä usein se pahenee ajan myötä. Päänahan tasapaino palautuu usein kosteuttavalla hoidolla.

Hoitokeino?

  • Sekoita kymmenen laventeliöljytippaa noin 30 grammaan manteliöljyä tai jojobaöljyä. Sekoita öljyt yhteen ja hiero päänahkaan 15 minuutin ajan pyörivin liikkein.
  • Herkälle päänahalle sopii jojobaöljy. Hiero päänahkaan ja anna vaikuttaa 5 minuuttia ennen shampoopesua.
  • Lisää myös Omega-3 -happojen määrää ruokavaliossasi, sitä saa esimerkiksi rasvaisesta kalasta, kuten lohesta ja joistakin vihanneksista.

Hiustyyppisi: normaalit hiukset

Some figure

Normaaleilla ja paksuilla hiuksilla on usein vähemmän ongelmia kuin muilla hiuslaaduilla. Hyväkuntoisiakin hiuksia kannattaa kuitenkin hoitaa säännöllisesti vahvistavilla aineilla.

Normaalien hiusten huolto

Shampoopesun jälkeen voi hiuksiin levittää ruokalusikallisen tavallista oliiviöljyä. Levitä kaikkialle hiuksiin päänahasta latvoihin, kääri hiukset suihkulakkiin tai pyyhkeen sisään ja anna öljyn imeytyä 10-15 minuuttia. Huuhtele kunnolla ja käytä hoitoainetta.

Hiustyyppisi: hennot hiukset

Ohuet ja hennot hiukset menettävät nopeasti tuuheutensa ja näyttävät helposti löysiltä ja elottomilta. Hennot hiukset putoilevat ja katkeilevat helposti. Hentojen hiusten perimmäinen syy voi löytyä ruokavaliosta, jos siitä puuttuu tiettyjä vitamiineja, mutta kyseessä voi olla myös kehno hiuksista huolehtiminen ja jopa kehon umpieritejärjestelmään liittyvät ongelmat.

Hentojen hiusten huolto

Lämmitä desi omenaviinietikkaa liedellä tai mikrossa ja lisää desi vettä sekaan. Hiero päänahkaan hellästi. Peitä hiukset suihkulakilla tai pyyhkeellä ja anna hoidon vaikuttaa 30-40 minuuttia. Omenaviinietikka auttaa palauttamaan päänahan pH-tasapainon.

Hiustyyppisi: hauraat hiukset

Hauraat hiukset voivat johtua kehnosta ravinnosta, vitamiinin puutostilasta, auringolle altistumisesta, hiustenkuivaajan käytöstä, kiharrusrautojen tai muiden muotoiluvälineiden käytöstä ja huonosta huolenpidosta. Kun hiukset ovat hauraat, ne haaroittuvat helposti, katkeilevat ja kasvavat takaisin hitaasti.

Hauraiden hiusten hoito

  • Vahvistaaksesi hauraita hiuksia voit hieroa kookosöljyä päänahkaan ja hiuksiin. Anna vaikuttaa 5-10 minuuttia ennen huuhtelua. Voit kääriä hiukset pyyhkeeseen hoidon tehostamiseksi. Pese normaaliin tapaan.
  • Lisää seuraavia ruoka-aineita päivittäiseen ruokailuusi: vaalea liha, kala, vähärasvainen juusto, kananmunan valkuaiset, pinaatti, soija, appelsiini ja mansikka.

Hilse

Some figure
Hilsettä syntyy, kun päänahka jostain syystä kuivuu liikaa. Hilseelle alttiita ovat etenkin psoriaseksta ja atooppisesta ihottumasta kärsivät henkilöt. Joskus hilse voi olla merkki ihon normaaliin kasvustoon kuuluvien sienien liikakasvu.

Hilseen hoitoon auttaa usein kunnollinen kosteutus öljyhoidoin ja vahvojen shampoomerkkien vaihtaminen hellävaraisiin tuotteisiin. Hiuspohjaa tulisi harjata ja shampoo laimentaa vedellä, jos päänahka on herkkä ja haavainen. Hiusten huolellinen huuhtominen pesun jälkeen on tärkeää.

Hilseen hoito

  • Sekoita kymmenen tippaa teepuuöljyä, eukalyptusöljyä tai bergamottiöljyä 30 grammaan jojobaöljyä tai manteliöljyä. Hiero päänahkaan pyövirin liikkein ja pese hiukset normaalisti.
  • Jos haluat käyttää hiuksiin jätettävää hoitoa, sekoita pieni määrä taikapähkinää suuveteen ja hiero päänahkaan shampoopesun jälkeen.
  • Parhaat tulokset saavuttaaksesi kannattaa sinun lisätä sinkkiä ruokavalioon. Syö etenkin simpukoita, rapua, hummeria, vaaleaa lihaa, maapähkinävoita, kurpitsansiemeniä ja lohta.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.