Omenaviinietikka kauneudenhoidossa

6 maaliskuun, 2019

On mielenkiintoista huomata, kuinka joskus ne yksinkertaisimmat raaka-aineet, joita jokaisella on kotona, ovat yhtä tehokkaita, kuin jotkin kalleimmista kauneushoidoista tai -tuotteista. Esimerkiksi omenaviinietikka on sekä edullinen että tehokas tuote, jota voi käyttää monin eri tavoin jokapäiväisessä elämässä. Joten miksi et käyttäisi omenaviinietikkaa kauneudenhoitoon: hiuksillesi, kynsillesi ja ihollesi?

Omenaviinietikka pehmentää ihoa, lievittää kuivumista ja kutinaa, ja hoitaa aknea. Suurta apua kauneudenhoitoon voi saada yksinkertaisella ja helposti saatavilla olevalla tuotteella, jonka ehkä ainoa haitta on sen pistävä haju. Mutta se on kuitenkin kokeilemisen arvoinen.

Nykyään suuri osa kosmetiikkaa tehdään luonnontuotteita käyttäen ja omenaviinietikka on ehkä kaikista perinteisin tuote, sillä sitä on käytetty jo sukupolvien ajan.

Näin käytät omenaviinietikkaa kauneudenhoitoon

Hiusten elvyttäminen ja parantaminen

Voit käyttää omenaviinietikkaa kauneudenhoitoon - hiusten elvyttämiseen.

 

 

Omenaviinietikassa on vitamiinien ohella paljon tulehdusta lievittäviä ja parantavia ominaisuuksia. Kaikki nämä tekevät omenaviinietikasta sopivimman tuotteen hoitamaan hiuksia, kun ne ovat kuivat ja laimeat, kun väriaineet ovat kuluttaneet hiusten luontaista väriä ja kiiltoa, tai kun hiukset ovat kuivuneet karheiksi ja elottomiksi hiustenkuivainta käytettäessä.

Hoito: tämä on hyvin yksinkertaista. Sekoita pieni teelusikallinen omenaviinietikkaa yhteen lasiin vettä, lisää se sitten hiuksiin hieroen hellävaraisesti 5 minuuttia. Huuhtele jälkeenpäin vedellä. Jos noudatat tätä yksinkertaista vinkkiä 15 päivän välein, huomaat eron.

Hilseen poistaja

Omenaviinietikalla on myös sieniä vastustavia ominaisuuksia. Mitä tämä tarkoittaa? Se auttaa meitä hoitamaan päänahan terveyttä, kuten hilsettä ja hilseilyä päänahassa.

Hoito: Tarvitset pienen suihkepullon, joka auttaa sinua levittämään seoksen hiuksiisi. Sekoita 2 dl vettä samaan määrään omenaviinietikkaa ja ravista hyvin. Normaalin hiustenpesun jälkeen suihkuta tätä seosta kosteisiin hiuksiin ja päänahkaan niin paljon kuin tunnet tarpeelliseksi. Varmista, että levität seosta huolellisesti myös päänahkaasi. Hiero seos huolellisesti, ikään kuin hiukset pesten, ja huuhdo runsaalla vedellä.

Kasvojen hoito

 

Voit käyttää omenaviinietikkaa kavojen ihon hoitoon.
Kuulostaa ehkä uskomattomalta, mutta omenaviinietikka on yksi parhaista kasvovesistä. Se tasapainottaa ihon pH-tasapainoa ja puhdistaa syvältä. Se on luonnollinen kasvovesi, joka tekee kasvojesi ihon säihkyväksi nuorentaen ja hoitaen sitä.

Hoito: Sekoita 100 ml vettä ja saman verran etikkaa. Sekoita hyvin ja säilytä seosta jääkaapissa pitääksesi sen tuoreena. Puhdista kasvosi ensin tavallisella puhdistusaineellasi. Kostuta pumpulipallo omenaviinietikka-vesi -seokseen ja puhdista sillä kasvosi.

Kun olet käsitellyt kasvosi tällä omenaviinietikkahoidolla, et tavallisesti enää tarvitse kosteus- tai aurinkovoidetta. Ihostasi tulee hyvinvoiva, hyvin hoidettu ja kaunis.

Pigmenttiläiskät

Omenaviinietikkaa voi käyttää häivyttämään pigmenttiläiskiä.

Tämä on ikivanha hoito auttamaan pigmenttiläiskien häivytyksessä. Se ei ehkä täysin poista niitä, mutta voi pehmentää niitä, erityisesti niitä, jotka ovat syntyneet välittömästi liian auringonoton vuoksi tai ajan kuluessa.

Hoito: Tarvitset omenaviinietikkaa ja yhden sipulin. Nämä kaksi supistavaa ainesosaa ovat täydellisiä tässä tapauksessa. Pilko sipuli murskaksi tehosekoittimessa ja kerää kaikki sipulin mehu-uute, jonka saat talteen. Sekoita se puoleen (pieneen) lasiin omenaviinietikkaa. Sekoita hyvin ja sitten käytä seosta pumpulia käyttäen mihin vain missä sinulla on läiskiä. Anna vaikuttaa 20 minuuttia ja huuhtele sen jälkeen hyvin.

On tärkeää, ettet altista itseäsi auringolle tänä aikana. Jos teet tämän joka päivä 15 päivän ajan, voit pikkuhiljaa huomata, että jäljet näyttävät vaaleammilta ja huomaamattomammilta.

Kutinan ja lihaskipujen lievittäminenOmenaviinietikka toimii lihasten rentouttajana.

Joskus saatat tuntea sietämätöntä kutinaa ympäri kehoa, jos sinulla on vaikkapa allergiaa tai pinna kireällä. Näin voi tapahtua myös, jos olet todella jännittynyt tai sinulla on yleistä lihaskipua, joka estää kehoasi lepäämästä. Omenaviinietikka toimii fyysisenä lihasten rentouttajana. Se on yksinkertainen vinkki, jota sinun ei pitäisi jättää kokeilematta.

Hoito: Täytä kylpyamme lämpimällä vedellä ja lisää 240 ml omenaviinietikkaa kylpyammeeseen. Rentoudu ammeessa 20 minuuttia. Tunnet välittömän rauhoittavan vaikutuksen. Se on yksinkertainen hoito silloin, kun syystä tai toisesta tunnet levottomuutta tai kipua. Kokeile vaikka!

Kuten huomaat, voit käyttää omenaviinietikkaa kauneudenhoitoon monella tapaa – kokeile siis jo heti tänään!

  • Mas, A., Troncoso, A. M., García-Parrilla, M. C., & Torija, M. J. (2015). Vinegar. In Encyclopedia of Food and Health. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-384947-2.00726-1
  • Budak, N. H., Aykin, E., Seydim, A. C., Greene, A. K., & Guzel-Seydim, Z. B. (2014). Functional Properties of Vinegar. Journal of Food Science. https://doi.org/10.1111/1750-3841.12434