Logo image
Logo image

Inkiväärivettä tyhjään vatsaan - 7 hyötyä

3 minuuttia
Vaikka inkivääri tunnetaan tulehdusta lievittävistä ominaisuuksistaan, se on loistava myös ruoansulatusjärjestelmän terveydelle ja voi jopa vahvistaa immuunijärjestelmää. Kokeile!
Inkiväärivettä tyhjään vatsaan - 7 hyötyä
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Inkiväärinjuuri on luonnollinen raaka-aine, jota on käytetty jo satojen vuosien ajan. Tämä johtuu sen sisältämästä suuresta määrästä tärkeitä ravinteita ja tehokkaita yhdisteitä. Inkiväärivettä kannattaa nauttia säännöllisesti, sillä se on hyväksi terveydelle lukuisista eri syistä johtuen.

Tietyissä kulttuureissa inkivääriä käytetään usein ruoanlaitossa, mutta se on myös korvaamaton ainesosa monissa eri luontaishoidoissa.

Lisäksi inkiväärillä on kipua ja tulehdusta lievittäviä ominaisuuksia, joita voidaan käyttää täydentämään eri sairauksien hoitoja.

Itse asiassa suuren antioksidanttipitoisuutensa ansiosta inkivääriä pidetään nyt yhtenä parhaimmista avuista soluvaurioiden kumoamisessa ja myrkkyjen poistamisessa.

Mielenkiintoisin asia inkiväärissä on se, että sen voi sisällyttää ruokavalioon monella eri tavalla. Lisäksi sen ominaisuudet ovat kaikkein hyödyllisimmät silloin, kun sitä nauttii tyhjään vatsaan.

Tämän päivän artikkelissa haluamme jakaa seitsemän syytä syödä inkivääriä. Tämän jälkeen annamme yksinkertaisen reseptin, jota voit hyödyntää joka päivä.

1. Parantaa verenkiertoa

Some figure

Inkivääriveden juominen tyhjään vatsaan on hyvä tapa, joka voi parantaa verenkiertoa silloin kun siinä on ongelmia.

Sen sisältämä magnesium, sinkki ja kalium auttavat säätelemään tulehdusprosesseja, jotka usein aiheuttavat verenkiertoon liittyviä ongelmia.

Se myös alentaa kolesterolia valtimoissa, mikä edistää sydämen terveyttä.

Käy lukemassa tämä artikkeli: 9 merkkiä siitä, että kehosi on ylikuormittunut myrkyistä

2. Edistää tervettä ruoansulatusta

Ihmisillä, jotka juovat inkiväärivettä joka aamu, on vähemmän ruoansulatusongelmia ja ummetusta. Tämä johtuu siitä, että inkivääri sisältää pienen määrän kuitua, ravintoainetta joka helpottaa suoliston liikkeitä kuona-aineiden poistamiseksi.

Inkiväärin luontaiset hyödyt auttavat kontrolloimaan liiallisia vatsahappoja ja kaasun kerääntymistä suolistoon.

3. Hillitsee nesteturvotusta

Some figure

Inkiväärinveden diureettiset ja tulehdusta lievittävät ominaisuudet tekevät siitä luonnollisen ja terveellisen vaihtoehdon nesteturvotuksen hoitoon.

Sen päivittäinen nauttiminen poistaa kudoksiin kertynyttä nestettä, lisäten energisyyttä ja ehkäisten näin väsymystä.

4. Vahvistaa immuunijärjestelmää

Inkivääriveden päivittäinen juominen on helppo tapa saada ne ravintoaineet, jotka parantavat elimistön puolustustoimintoja.

Tämä hyvä tapa pitää immuunipuolustuksen valmiina, edistäen vasta-aineiden muodostumista. Nämä kumoavat mikro-organismien ja bakteerien haitallisia vaikutuksia.

Inkivääriveden juominen tyhjään vastaan voi jopa ehkäistä:

 • Virtsatietulehduksia
 • Yskää ja flunssaa
 • Influenssaa
 • Emätintulehduksia
 • Autoimmuunisairauksia

5. Lievittää nivelkipua

Inkivääriä on käytetty luontaishoitona lihas- ja nivelkipuihin jo satojen vuosien ajan.

Sen pääainesosalla, gingerolilla, on tulehdusta lievittäviä ja analgeettisia vaikutuksia, jotka auttavat kipuun.

6. Ehkäisee kramppeja

Lihaskrampeille alttiit ihmiset saavat inkiväärivedestä luonnollisen ja turvallisen hoidon.

Tämä johtuu siitä, että se sisältää suuren määrän hivenaineita, jotka auttavat säätelemään elimistön elektrolyyttitasoja ja ehkäisemään kramppien kaltaisia reaktioita.

Haluatko tietää lisää? Katso: 5 kotihoitoa lihaskramppien lievittämiseksi

7. Ehkäisee ennenaikaista vanhenemista

Some figure

Suuren antioksidantti-, vitamiini- ja hivenainepitoisuutensa ansiosta inkiväärivesi on täydellinen juoma ehkäisemään vapaiden radikaalien aiheuttamia negatiivisia vaikutuksia kudoksissa.

Nämä aineet estävät soluvaurioita ja ehkäisevät kroonisia sairauksia, kuten syöpää, Alzheimerin tautia ja nivelreumaa.

Koska inkivääri auttaa poistamaan myrkkyjä elimistöstä, sen vaikutukset hyödyttävät myös ihon terveyttä.

Kuinka inkiväärivettä valmistetaan itse?

Inkivääriveden valmistaminen on hyvin yksinkertaista, eikä se vaadi mitään kalliita tai vaikeasti löydettävissä olevia ainesosia.

Sinun ei tarvitse käyttää sen valmistamiseen kuin muutama minuutti päivästä nauttiaksesi sen hyödyistä.

Ainekset

 • 1 ruokalusikallinen raastettua inkiväärinjuurta
 • 3 kupillista vettä (750 ml)
 • ½ sitruunan mehu
 • 1 ruokalusikallinen luomuhunajaa

Valmistus

 • Ensiksi raasta inkivääriä yhden ruokalusikallisen verran. Laita se sitten kattilaan, jossa on kolme kupillista vettä.
 • Seuraavaksi kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä matalalla lämmöllä 5 minuutin ajan, ennen kuin lisäät sinne sitruunamehun.
 • Poista sitten liedeltä, jäähdytä ja tarjoile makeutettuna ruokalusikallisella hunajaa.
 • Juo yksi kupillinen tyhjään vatsaan ja toista halutessasi kolme kertaa päivässä.

Tiesitkö inkiväärin kaikista hyödyistä? Nyt kun tiedät miten hyvää se tekee elimistöllesi, kokeile käyttää sitä silloinkin kun tunnet olosi täysin terveeksi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Cañigueral, S. (2016). Jengibre. OFFARM.
 • Acuña, O., & Torres, A. (2010). Aprovechamiento de las propiedades funcionales del jengibre (zingiber officinale) en la elaborací on de condimento en polvo, infusí on filtrante y aromatizante para quema directa. Revista Politècnica.
 • Siedentopp, U. (2008). El jengibre, una planta medicinal eficaz como medicamento, especia o infusión. Revista Internacional de Acupuntura. https://doi.org/10.1016/S1887-8369(08)72011-8
 • Bode, Anne. Dong, Zigang. Herbal Medicine: Biomolecular and Clinical Aspects. 2nd edition. Chapter 7: The Amazing and Mighty Ginger. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92775/
 • NCBI. (2013). Anti-Oxidative and Anti-Inflammatory Effects of Ginger in Health and Physical Activity: Review of Current Evidence. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3665023/
 • Singletary, K. Ginger. http://herbanatura.mk/ref/gumbir/gumbir-koristi%20za%20zdravjeto.pdf

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.