Logo image
Logo image

Ikivanha ja tehokas hoito ahdistukseen laakerinlehdestä

3 minuuttia
Vaikka laakerinlehti on hyvin tehokas myös haudukkeessa tai aromaterapiassa käytettynä, sitä ei koskaan tulisi syödä sellaisenaan. Näin nautittuna se on nimittäin myrkyllinen.
Ikivanha ja tehokas hoito ahdistukseen laakerinlehdestä
Viimeisin päivitys: 05 marraskuuta, 2018

Laakerinlehti tuo makua moniin suosikkiruokiin. Se on myös ikivanha hoito ahdistukseen, sillä se rauhoittaa mieltä sekä parantaa kehon terveyttä. Tämä pensaskasvi on ollut käytössä jo antiikin ajoista lähtien Välimeren kulttuureissa, ja sitä käytetään näissä maissa samoihin tarkoituksiin myös nykypäivänä.

Sen lisäksi että laakerinlehdellä on hyvin tunnettuja yskää lievittäviä ominaisuuksia, sen tuoksuvat lehdet tarjoavat suuren joukon hyötyjä sekä mielelle että keholle.

Kyseessä on keittiön välttämättömyyksiin kuuluva mauste, joka symbolisoi monissa kulttuureissa voittoa.

Klassinen laakerikranssi on yksi esimerkki tämän kasvin suosituista käyttötarkoituksista.

Muista kuitenkin se, että laakerinlehtiä ei koskaan tulisi syödä sellaisenaan. Käytä niitä haudukkeiden ja aerosoli-suihkeiden valmistuksessa tai vaikkapa riisin maustamiseksi, mutta muista ottaa lehdet pois ennen kuin nautit laakerinlehdellä maustetun ruokasi.

Tällä kertaa kerromme eräästä laakerinlehden parhaiten tunnetuista käyttötarkoituksista, se on nimittäin tehokas hoito ahdistukseen. Jatka lukemista ja saat selville, mistä tässä hoidossa oikein on kyse!

Kuinka laakerinlehdet lievittävät ahdistusta?

Laakeri on lääkinnällinen kasvi, ja tämän pensaan lehtiä on käytetty jo kauan vatsan voinnin kohentamiseksi.

Sillä on hyviä ruoansulatusta edistäviä vaikutuksia, ja se torjuu kaiken tyyppisiä tulehduksia elimistössä. Se auttaa kehoa imeyttämään paremmin ravinteita, ja sen tuoksu stimuloi ruokahalua.

Lue lisää aiheeseen liittyen: 10 kasvia, jotka vetävät puoleensa positiivista energiaa

Kuten jo mainitsimmekin, tätä kasvia ei koskaan tulisi pureskella, eikä sen lehtiä tulisi niellä.

Laakerinlehti on myrkyllinen vain suurissa määrissä syötynä. Lääkinnällisten kasvien kohdalla avain sen hyötyjen saamiseksi ovat oikea annostus ja kohtuullinen käyttö.

Katsotaan sitten eräitä laakerinlehden ominaisuuksia, minkä vuoksi se on tehokas hoito ahdistukseen. Tämä Välimeren alueen kasvi on todella mahtava terveyden edistäjä.

Puhdista kehosi ja hallitse hengitystäsi

Laakerinlehti on tasapainottava ja rentouttava kasvi.

Nämä lähes hengelliset ominaisuudet ovat juuri ne, jotka saavat laakerinlehden parantamaan verenkiertoa ja ruoansulatusta sekä jopa kohentamaan maksan toimintaa.

Laakerinlehti edistää sisäistä tasapainoa, ja sillä on rentouttava vaikutus ihmisen mielessä.

Laakerinlehteä käytetään aromaterapiassa liman poistamiseksi, ja siitä on hyötyä myös bakteerien hävittämiseksi hengitysteissä.

Huolehdi sydämestäsi – laakerinlehti on luonnollinen rentouttaja

Some figure

Kun kärsit ahdistuksesta, aivot aktivoivat “taistele tai pakene” -vastauksen. Tämä hälytyssysteemi on äärimmäisen olennainen sydämen kannalta, sillä se lisää sen lyöntitiheyttä ja voi jopa jännittää lihaksia. Tämä aiheuttaa sydämelle rasitetta.

 • Jos tunnet ahdistuksen yhteydessä painetta rinnassa, kyseessä on hyvin tavallinen oire. Yksi tapa torjua tätä ilmiötä on käyttää laakerinlehtiä (joko teenä tai aromaterapian osana).
 • Kahvihappo on luonnonmukainen yhdiste, jota löytyy tästä kasvista, ja se parantaa olennaisesti sydämen terveyttä. Lisäksi se on erinomainen antioksidantti, joka torjuu tulehduksia. Tätä ainetta löytyy myös sitruunasta ja vihreästä teestä.

Vähennä stressiä ja ahdistusta

Laakerinlehdellä on rauhoittava vaikutus kehossa. Linaloli, joka on kyseisestä kasvista löytyvä eteerinen öljy, on erittäin hyödyllinen mielen rauhoittamiseksi sekä kortisolitasojen alentamiseksi veressä.

Lue lisää aiheesta: Stressi vai ahdistuneisuushäiriö?

Stressihormoni reagoi usein erittäin hyvin luonnollisiin hoitomuotoihin, kuten fytoterapiaan tai aromaterapiaan.

Jos ahdistuneisuutesi kuitenkin jatkuu samanlaisena tai kestää kauemmin kuin kuukauden verran, ota yhteyttä terveydenhoitoalan ammattilaiseen saadaksesi kunnollista apua.

Tämän tyyppiset hoitomuodot ovat vain lisä, eikä niitä koskaan tulisi käyttää varsinaisen lääkehoidon korvikkeena.

Laakerinlehdestä hoito ahdistukseen

Some figure

Hoito 1: laakerinlehti-kanelitee

Tarvittavat ainekset

 • 1 litra vettä
 • 2 kanelitikkua
 • 5 laakerinlehteä

Toimi näin

 • Tämä hoito on hyvin helppo toteuttaa. Sinun tarvitse vain kuumentaa vettä, ja kun se kiehuu, lisäät sitten sekaan kanelin ja laakerinlehden.
 • Siivilöi neste ja laita se säilöön lasiseen purkkiin.
 • Nauti juomaa juuri ennen ateriaa.

Lue lisää aiheesta: Kanelin hyödyt puutarhanhoidossa

Hoito 2: laakerinlehdet poltettuina

Tarvittavat ainekset

 • 1 kulho, jossa lehdet voidaan polttaa turvallisesti
 • 3 kuivattua laakerinlehteä

Toimi näin

 • Laita lehdet kulhoon.
 • Etsi jokin hiljainen huone, jossa sinua ei häiritä ja jossa voit sytyttää lehdet palamaan tulitikulla.
 • Makaa maassa ja anna lehtien taianomaisen tuoksun ympäröidä sinut sekä rentouttaa mielesi ja kehosi. Lehtien palaessa ne päästävät ilmoille sellaisia aromaattisia aineita, jotka hengitettyinä sisään auttavat sinua toipumaan uupumuksesta ja rentoutumaan.

Älä siis epäröi kokeilla tätä loistavaa luonnontuotetta – mikäli kärsit ahdistuksesta, ota avuksesi laakerinlehti ja sen tehokkaat elimistöä rentouttavat ominaisuudet.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.