Logo image
Logo image

Vihreä riisi - joko olet kokeillut?

3 minuuttia
Vihreän riisin valmistaminen voi kuulostaa oudolta monen korvaan, mitä tulee perinteiseen ruoanlaittoon omassa kulttuurissamme. Nyt kerromme tästä loistavasta vaihtoehdosta.
Vihreä riisi - joko olet kokeillut?
Viimeisin päivitys: 06 toukokuuta, 2019

Olitpa itse kasvisten ystävä tai et, tämä herkullinen vihreä riisi on aivan ehdottomasti kokeilun arvoinen ruokalaji. Sen valmistus vaatii hiukan kummallisen menetelmän, ja tätä riisiä voidaan käyttää myös aterian pääruokalajina.

On hyvin tärkeää vaihdella aterioiden sisältöä ja käyttää erilaisia mahdollisuuksia ruoanlaitossa, ja tämä on helppoa erityisesti niin kätevän ja yksinkertaisesti valmistettavan ruokalajin kuin riisin kanssa. Olipa tässä sitten kyseessä valkoinen tai täysjyväriisi, voit mukauttaa sitä monella tapaa.

Luovuutesi pääsee tämän ruoan valmistuksessa hyvään käyttöön, joten jatka lukemista ja kokeile vaihteeksi vähän erilaista tapaa valmistaa riisiä!

Herkullinen vihreä riisi

Vaikka vihreä riisi onkin yleisesti ottaen kasviskeitosta, riisistä, pinaatista ja suuresta annoksesta korianteria valmistettu ruokalaji, sitä voidaan tehdä myös toisilla tavoin. 

Voit siis olla innovatiivinen ja käyttää sellaisia aineksia, joista saat voimakasta makua: esimerkiksi persilja, valkosipuli, tryffeli, sienet, sipuli ja muut vastaavat sopivat hyvin tähän tarkoitukseen.

Ideana on, että hyödynnät tämän reseptin perusniksit ja sitten otat lisäksi oman mielikuvituksesi.

Lisäksi tulet reseptin kanssa edetessäsi huomaamaan, että vihreän riisin ihana tuoksu on aivan mahtava ruokahalun lisääjä. Yhdistelmä kasviksia, lientä, riisiä ja kaikkia muita aineksia hyvin valmistettuina on aivan mahtavan herkullinen lisäys ateriaan kuin ateriaan!

Kokeile siis itse ja vakuutu – seuraa vain näitä yksinkertaisia ohjeita. Saat siten erilaisen aterian, ja koska tämä sopii pääruokalajiksi, voit ottaa lisäksi muita ruokia. Keitot, pieni salaatti tai jopa hyvin valmistettu kana ovat todella loistavia yhdistelmiä tämän riisiruoan kanssa.

Näin valmistat vihreää riisiä: askel askeleelta

Some figure

Ennen kuin alat vihreän riisin valmistuksen, kannattaa olla tietoinen eräistä tärkeistä ravitsemukseen liittyvistä faktoista, jotka tekevät tästä riisistä ihanteellisen lisän jokaisen ruokavalioon.

Pinaatti on myös sellainen aines, joka ansaitsee sanasen. Tämä kasvis on aivan mieletön lähde monien kehon tarvitsemien ravinteiden kannalta. Proteiinit, vitamiinit, kuidut ja fytoravinteet kuuluvat kaikki pinaatin tarjoamiin hyötyihin, ja se sisältää runsaasti mineraaleja.

Jos päätät antaa tälle reseptille mahdollisuuden keittiössäsi, pystyt tarjoamaan kehollesi suuren määrän laadukkaita ravinteita jokaisella haarukallisella.

Pinaatti ei ole ainoa vihreän riisin maininnan arvoinen aines, sillä korianteri, valkosipuli, purjo ja sipuli ovat myös loistavia aineksia.

Tämä on ruokalaji, jolla saat lisättyä uusia tuotteita ja yhdistelmiä ruokavalioosi, ja samalla pystyt tekemään arjestasi vaivattomasti hiukan terveellisemmän.

Helppo valmistus, korkea ravinteiden määrä, herkullinen maku ja suuren määrän valmistaminen kerralla – tämä riisiruoka on kätevä monella tapaa. Nyt sitten annamme ohjeet vaihe vaiheelta vihreän riisin saamiseksi pöytään.

Tarvittavat ainekset

 • 1 rkl suolaa
 • 2 dl valkoista riisiä
 • n. 4 dl vettä (seuraa valitsemasi riisilajikkeen riisi-vesisuhdetta)
 • 6 tuoretta pinaatinlehteä
 • 1 rkl valkosipulijauhetta
 • 4 liemikuutiota
 • 3 rkl korianterisilppua
 • 1 rkl jauhettua mustaa pippuria
 • 2 rkl ekstraneitsyt-oliiviöljyä

Näin tämä herkku valmistetaan

Some figure
 • Ennen kuin aloitat reseptin kokeilun, kannattaa laittaa valkoinen riisi kattilaan ja täyttää kattila vedellä edellisenä päivänä. Anna riisin liota ainakin 12 tunnin ajan.
 • Kun olet liottanut riisin, aloita kasvisliemen valmistelu – tämä on hyvin tärkeä vaihe!
 • Käytä tähän kaikki kasvikset, paloittele ne ja laita sitten kattilaan veden kanssa.
 • Ala maustaa keittoasi antaaksesi riisille runsaasti makua.
 • Käytä suolaa, pippuria, pinaattia ja valkosipulijauhetta ja ala hämmentää. Varmista että maistat lientä, jotta saat tietää kannattaako lisätä vielä suolaa tai valkosipulia.
 • Sitten laita paistinpannuun hiukan öljyä ja paista riisiä keskilämmöllä. Tavoitteena on muuttaa riisin väriä pikkuhiljaa, ei siis polttaa sitä pohjaan.
 • Laita liemi tehosekoittimeen ja anna sekoittua noin minuutin ajan.
 • Laita sitten liemi kattilaan riisin kanssa noin 15-20 minuutin ajaksi ja peitä hyvin. Sekoita pari kertaa kiehumisen aikana.
 • Jotta saat tietää onko riisi valmista, ota avuksi veitsi ja työnnä se sekaan. Jos veitsi on märkä kun vedät sen ulos, tiedät että riisi tarvitsee vielä jonkin aikaa.
 • Kun riisi on valmista, anna sen asettua viiden minuutin ajan ja nauti sitten muiden ruokalajien kera. Herkullista ja hyvin ravitsevaa!

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Acevedo, Marco A., Willian A. Castrillo, and Uira C. Belmonte. “Origen, evolución y diversidad del arroz.” Agronomía Tropical56.2 (2006): 151-170.
 • Carretto, Virginia, et al. “Aceite de oliva: beneficios en la salud.” Invenio: Revista de investigación académica 8 (2002): 141-149.
 • De Datta, Surajit K. Producción de arroz: fundamentos y prácticas. No. Sirsi) i9789681819873. México: Limusa, 1986.

 


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.