Kanelin hyödyt puutarhanhoidossa

· tammikuu 26, 2017

Kaneli on Sri Lankasta kotoisin oleva mauste. On tieteellisesti todistettu, että sillä on mahtavia ominaisuuksia, joita voidaan hyödyntää niin terveyden- kuin kauneudenhoidossakin.

Kanelin käyttömahdollisuudet ruoissa ja jälkiruoissa tunnetaan hyvin, sillä moni rakastaa sen makua ja tuoksua. Kanelilla on positiivinen vaikutus myös sellaisiin ongelmiin kuin korkea kolesteroli ja diabetes.

Tänään keskitymme kuitenkin sen vähemmän tunnettuihin käyttömahdollisuuksiin puutarhanhoidossa. Samannimisestä puusta saadun kanelin monipuolisuudesta on erittäin paljon apua silloin, kun kasveista halutaan saada kauniimpia.

Kanelin hyödyt puutarhanhoidossa

kasvi

Jauhettua kanelia voidaan käyttää lukuisissa puutarhanhoitoon liittyvissä ongelmissa. Voit saada sen avulla yllättäviä tuloksia, kun ripottelet sitä kasveillesi.

Koska kaneli on luonnollinen sienimyrkky, sen avulla pystyt karkottamaan sienet ja ötökät, suojelemaan taimia ja parantamaan pieniä kasvien haavoja ripottelemalla sitä kukillesi. Lisäksi se on luonnollinen, terveellinen ja taloudellinen aine, mistä syystä se sopii täydellisesti käytettäväksi puutarhassa.

Lue myös: Näin kasvatat steviaa kotona

1. Kaneli suojelee kasveja ötököiltä

muurahaiset

Kaneli on loistava aine ihmisille, mutta ei hyönteisille. Jos puutarhassasi pyörii muurahaisia tai hyttysiä kiusaamassa vasta istuttamiasi taimia, älä vaivu epätoivoon. Pääset niistä eroon käyttämällä pienen määrän tätä maustetta.

Pitääksesi nämä tuholaiset poissa sinun täytyy vain levittää kyseistä maustetta kasvin ympärille, tai mistä ikinä haluatkin karkottaa nämä ei-toivotut vieraat.

2. Kaneli poistaa sientä

Sieni on toinen terveen kasvin vihollinen. Kun näet jälkiä homeesta tai sienestä kasveissasi, lisää niille vain hieman jauhettua kanelia estääksesi sientä tai hometta kasvamasta ja lisääntymästä.

Jos ongelma on iso, sinun on poistettava sieni kasvista. Jos sieni on maaperässä, voit vain vaihtaa mullan ja ruukun kasville. Jos sientä kuitenkin esiintyy itse kasvissa, ripottele sen päälle hieman jauhettua kanelia pysäyttääksesi ongelman.

Samoin jos sientä esiintyy maaperässä, lisää siihen hieman kanelia niin huomaat, että se riittää kasviesi terveyden palauttamiseksi.

3. Kasvitautien hävittäminen

kaneli

Kun kasvatamme hedelmiä ja vihanneksia, emme todellakaan halua nähdä taimissa sairauksia, jotka voivat estää kauniiden ja terveiden hedelmien ja vihannesten kasvun.

Siemeniin tai taimiin saattaa iskeä kasveja näivettävä sienitauti, jonka voivat aiheuttaa erityyppiset sienet tai huono maaperä. Ehkäistäksesi tämän taudin ikävät vaikutukset lisää vain jauhettua kanelia lannoitteeseen tai maaperään, jossa kasvit ovat.

4. Kanelia pistokkaisiin

pistokas

Jos olet istuttamassa pistokkaita, älä käytä kemikaaleja stimuloimaan juurrutushormoneja.

Voit yksinkertaisesti vain laittaa jauhettua kanelia niiden pistokkaiden varteen, jotka haluat juurruttaa, ja siinä kaikki. Tämä mauste on täydellinen ratkaisu, ja säästät rahaa kalliissa pistokkaiden istutusta varten tarkoitetuissa tuotteissa.

Jos kasvatat uusia yksilöitä pistokkaista, mutta sinulla on erilaisia puutarhanhoitoon liittyviä ongelmia joiden takia et saa hyviä tuloksia, on olemassa keino ratkaista tämä. Alla annamme sinulle tehokkaan sienimyrkkyreseptin, jonka pääainesosana toimii kaneli.

Ainekset

  • ½ litraa vettä
  • 2 jauhettua aspiriinia
  • 1 ruokalusikallinen kanelijauhetta

Valmistusohje

  • Laita kaikki ainekset kulhoon.
  • Anna niiden seistä 12 tunnin ajan.
  • Tämän jälkeen siivilöi seos ja siirrä vesi toiseen astiaan.
  • Uita pistokkaita tässä nesteessä kaksi tuntia.
  • Istuta pistokkaat normaalisti.

Aspiriini toimii juurtumisen nopeuttajana ja kaneli sienimyrkkynä. Jos sinulla jää yhtään ylimääräistä nestettä jäljelle, heitä se pois; sitä ei voi säilyttää enää käytön jälkeen.

Lue tämä artikkeli: Näin kasvatat rosmariinin, mintun ja persiljan kotona

5. Kasvin haavojen parantaminen

puutarhanhoito

Jos olet saksinut kukkapenkkiäsi liiaksi tai jos rikkaruohoja kitkiessä olet vahingoittanut kasvejasi, voit auttaa niitä parantumaan laittamalla jauhettua kanelia haavalle. Tämä ehkäisee sairaudet ja suuremmat vauriot sekä kiihdyttää kasvin paranemisprosessia.

Kaikki nämä vinkit sopivat loistavasti puutarhanhoitoon. Kaneli on lisäksi luonnollinen vaihtoehto ja tuoksuu mahtavalle. Älä siis epäröi hyödyntää sitä kasveissasi: tulet huomaamaan, miten paljon terveempinä ja vahvempina ne kasvavat. 

Varmista, että ruokakaapissasi on jauhettua kanelia, sillä se pystyy ratkaisemaan monet puutarhasi hoitoon liittyvät ongelmat.