Omenaviinietikka auttaa kontrolloimaan diabetesta

· tammikuu 2, 2017
Sen lisäksi että tämä hoito tulisi suorittaa vain lääkärin valvonnan alla, varmista ettet ylitä päivittäistä 2 ruokalusikan omenaviinietikka-annosta. 

Omenaviinietikka on luonnollinen tuote, jota on käytetty useissa terapeuttisissa tarkoituksissa vuosisatojen ajan. Vaikka sen käyttö keittiössä on varmaan parhaiten tunnettu, useat kulttuurit arvostavat tätä tuotetta sen välttämättömien ravinteiden ja aktiivisten ainesosien korkeiden pitoisuuksien vuoksi.

Se on terveydelle erittäin hyödyllinen tuote, ja monet hyödyistä onkin todistettu tieteellisillä tutkimuksilla.

Useimmat näistä hyödyistä ovat sen suurten hivenainepitoisuuksien ja happojen ansiota, sillä ne säätelevät kehon normaalia pH:ta ja parantavat ruoansulatuksen terveyttä.

Yksi omenaviinietikan tutkituimmista piirteistä on sen kyky säädellä diabetespotilaiden verensokeria. Tämä on mielenkiintoinen tieto, ja tutkijat sanovat että se voisi olla avain tämän sairauden kontrolloimiseen.

Omenaviinietikka voi olla yhtä tehokas kuin diabeteslääkitys

omenaviinietikka

Diabetes kehittyy, kun keho menettää kykynsä säädellä verenkierron glukoosia, joko siksi että se tulee vastustuskykyiseksi insuliinille tai siksi että insuliinin tuotanto hidastuu.

On todettu, että omenaviinietikasta löytyvät ravinteet vähentävät ja hoitavat diabetesta optimoimalla insuliinin toimintaa ja kontrolloimalla verensokeritasoja. 

Katso myös: Diabetesta koskevat uskomukset, jotka on syytä korjata

insuliinitarkistus

Lääkeyhtiöt ovat kehittäneet lääkkeitä, jotka estävät sokerien ja tärkkelysten sulattamisen. Tämä vähentää riskiä saada sokeripiikkejä, siten kontrolloiden diabetesta.

Vastikään kuitenkin tiedemiehet saivat selville, että omenaviinietikka sisältää aineita jotka saavat aikaan samanlaisen tuloksen, eli sillä on samankaltaisia vaikutuksia kuin markkinoilla olevilla lääkkeillä. Tämä johtuu omenaviinietikan suuresta etikkahappopitoisuudesta, joka on bioaktiivinen aines ja jota löytyy lähes kaikista etikkatyypeistä.

Etikkahappo estää hitaiden hiilihydraattien täyden sulatuksen, mikä saavutetaan nopeuttamalla prosessia jossa ruoka lähtee vatsasta tai kasvattamalla glukoosin imeytymistä kehon kudoksissa. 

Yksi teoria ehdottaa, että tällä tuotteella on kyky estää joidenkin hiilihydraateista sokereita muodostavien ruoansulatusentsyymien toimintaa, mikä hidastaa glukoosin muodostumista verenkierrossa. Tämä antaa kehollesi enemmän aikaa prosessoida sokeri verenkierrossa, estäen sitä nousemasta vaarallisille tasoille. 

Suosittelemme lukemaan: 10 merkkiä diabeteksesta, jotka saatat jättää huomiotta

Kuinka käyttää omenaviinietikkaa diabeteksen kontrolloimiseksi?

omenamehu

Saadaksesi omenaviinietikan hyödyt on tärkeä muistaa, että sitä ei tulisi koskaan nauttia liikaa ja sinun tulisi aina valita 100 % luomutuote. Markkinoilla on useita erimerkkisiä tuotteita, joista jotkut saattavat olla varsin halpoja. Ne ovat läpikäyneet jalostusprosesseja jotka poistavat niistä suurimman osan niiden hyödyllisistä ominaisuuksista.

Tästä syystä on tärkeää tietää tuotteen alkuperä ja valita tuote tarkoin, tai voit jopa valmistaa omenaviinietikkaa itse käyttäen käynyttä omenamehua.

Säädelläksesi veren glukoositasoja suosittelemme käyttämään omenaviinietikkaa päivittäin, mutta ei koskaan yli kaksi ruokalusikallista päivässä. Se tulisi liuottaa veteen tai muuhun nesteeseen estääksesi ärsytystä suussa ja kurkussa.

Ihanteellisesti sinun tulisi nauttia sitä tyhjään vatsaan aamulla tai juuri ennen nukkumaanmenoa. Jälkimmäisessä tapauksessa on kuitenkin huomioitava, että se voi aiheuttaa virtsaamisen tarvetta yön aikana.

Toinen tapa nauttia sitä on ruoassa: salaatinkastikkeissa, mehuissa tai smoothieissa. Kumpikin näistä nauttimistavoista auttaa ehkäisemään verensokeripiikkejä tiettyjen aterioiden jälkeen.

On tärkeää muistaa, että etikan hapot voivat pilata hampaan kiillettä ja jopa aiheuttaa polttoa herkissä kudoksissa. Älä koskaan ylitä suositeltua määrää.

On myös tärkeää muistaa, että pitkittynyt käyttö voi vähentää luidesi tiheyttä ja kaliumtasoja. Estääksesi tämän suosittelemme noudattamaan tätä hoitoa kaksi viikkoa ja sitten ottamaan kahden viikon tauon. 

Mikäli sinulla on matalat kaliumtasot tai kärsit osteoporoosista, puhu lääkärisi kanssa ennen kuin aloitat tämäntyyppisen hoidon.