Eroon ylimääräisestä rasvasta – 5 vinkkiä

Ylimääräinen rasva käsivarsissa ja vyötäröllä voi olla todella ärsyttävää ja vaikuttaa itseluottamukseen negatiivisesti. Joskus rasvasta on vaikea päästä eroon, vaikka kuinka liikkuisi ja noudattaisi terveellistä ruokavaliota. Jos olet pudottanut lyhyessä ajassa paljon painoa, iho venyy ja saattaa jäädä roikkumaan inhottavasti, ja kehonosat menettävät muotonsa. Vanhetessa iho löystyy ja rasvaa kertyy, samoin jos ei liiku säännöllisesti ja syö terveellisesti. Tässä artikkelissa annamme sinulle viisi vinkkiä löysien kohtien kiinteyttämiseen ja kohentamiseen.

Näin pääset löysistä kohdista eroon

Asiantuntijoiden mukaan yksi suurimmista syistä löysään ihoon ja rasvaan on huono ruokavalio. Monet meistä turvautuvat ihmedieetteihin, jotka rajoittavat syömistä rankalla kädellä ja vaikuttavat aineenvaihduntaan negatiivisesti. Dieetin aikana paino putoaa lyhyessä ajassa, mutta emme menetä pelkästään rasvaa, vaan lisäksi vettä ja lihaskudosta. Etenkin käsivarret, pakarat, vatsa ja suuret lihasalueet kutistuvat. Painon pudottua kehonosat voivat näyttää pehmeiltä ja hyllyviltä, sillä vesi ja lihas ovat sulaneet pois jättäen jälkeensä tilaa.

Mitä tälle voi tehdä? Otetaan selvää siitä, mitkä elämäntyyliseikat voivat auttaa taistelussa ärsyttävää löysyyttä vastaan.

1. Ruuat, jotka vahvistavat lihaksia ja polttavat rasvaa

marjoja

Antioksidantit ovat paras apu taistelussa vapaita radikaaleja vastaan. Vapaita radikaaleja tulee kehoon ympäristöstä ja ruuasta, ja ne aiheuttavat solutasolla vanhenemista ja rappeutumista, ja edesauttavat sairauksien syntymistä. Antioksidantit ja vapaat radikaalit ovat toistensa vastavaikuttajia, eli mitä enemmän antioksidantteja saat, sen parempi.

harjoitukset

 

Lihaskuntoharjoittelu on paras tapa kiinteyttää ihoa ja lihaksia ja päästä eroon epäesteettisestä löysyydestä ja rasvasta. Jos vatsanseutusi on löysä, suosittelemme vatsalihasliikkeitä (kylkiä unohtamatta) ja venyttelyä. On olemassa monia eri vatsalihasliikkeitä, joten älä tyydy pelkästään tylsiin istumaannousuihin. Monet liikkeet vaikuttavat koko vatsanseudulle ja vaihtelu virkistää niin kehoa kuin mieltä.

Jos haluat kiristää pakaralihaksia ja reisiä, vietä ainakin tunti päivittäin kävellen reipasta tahtia, pyöräillen tai uiden. Pienetkin muutokset yhdistettynä terveelliseen ruokavalioon muokkaavat kehoa vähitellen, karkoittavat ylimääräistä rasvaa ja kiinteyttävät ihoa. Tämä vaatii pitkäjänteisyyttä, mutta mikään ei ole mahdotonta, kunhan harjoittaa mielenlujuutta. Alkuun pääsy on vaikeinta, mutta sen jälkeen se käy helpommaksi. Aloita jo tänään.