Logo image
Logo image

Eroon ylimääräisestä rasvasta - 5 vinkkiä

4 minuuttia
Eroon ylimääräisestä rasvasta - 5 vinkkiä
Kirjoittanut Valeria Sabater
Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Ylimääräinen rasva käsivarsissa ja vyötäröllä voi olla todella ärsyttävää ja vaikuttaa itseluottamukseen negatiivisesti. Joskus rasvasta on vaikea päästä eroon, vaikka kuinka liikkuisi ja noudattaisi terveellistä ruokavaliota. Jos olet pudottanut lyhyessä ajassa paljon painoa, iho venyy ja saattaa jäädä roikkumaan inhottavasti, ja kehonosat menettävät muotonsa. Vanhetessa iho löystyy ja rasvaa kertyy, samoin jos ei liiku säännöllisesti ja syö terveellisesti. Tässä artikkelissa annamme sinulle viisi vinkkiä löysien kohtien kiinteyttämiseen ja kohentamiseen sekä siihen kuinka poistat rasvaa kehostasi.

Näin poistat rasvaa kehostasi

Asiantuntijoiden mukaan yksi suurimmista syistä löysään ihoon ja rasvaan on huono ruokavalio. Monet meistä turvautuvat ihmedieetteihin, jotka rajoittavat syömistä rankalla kädellä ja vaikuttavat aineenvaihduntaan negatiivisesti. Dieetin aikana paino putoaa lyhyessä ajassa, mutta emme menetä pelkästään rasvaa, vaan lisäksi vettä ja lihaskudosta. Etenkin käsivarret, pakarat, vatsa ja suuret lihasalueet kutistuvat. Painon pudottua kehonosat voivat näyttää pehmeiltä ja hyllyviltä, sillä vesi ja lihas ovat sulaneet pois jättäen jälkeensä tilaa.

Mitä tälle voi tehdä? Otetaan selvää siitä, mitkä elämäntyyliseikat voivat auttaa taistelussa ärsyttävää löysyyttä vastaan.

1. Ruuat, jotka vahvistavat lihaksia ja polttavat rasvaa

Some figure

 

Tämä kaksiosainen keino auttaa sinua sekä pudottamaan painoa että säilyttämään tarpeellisen määrän vettä kehossa lihasten ylläpitoon. Syömällä oikein varmistat, että lihaksesi eivät surkastu tai heikkene, ja poistat samalla ylimääräistä rasvaa kehosta.

Tietyt ruuat antavat keholle energiaa, tukevat elintoimintoja ja tekevät luustosta ja nivelistä liikkuvat ja joustavat: yhdistettynä säännölliseen liikuntaan  pudotat painoa terveellisesti ja turvallisesti. Näin poistat rasvaa helposti ja huomaamattasi. Kunhan pidät huolta siitä, että syöt terveellisesti, vähennät löystynyttä kudosta ja vahvistat lihaksia. Aina kun noudatat dieettiä tai tarkoituksesi on pudottaa painoa, ole tarkkana sen kanssa, että menetät vain rasvaa, et lihaskudosta.

  • Hyvä proteiini. Proteiinit ovat elintärkeitä lihasten kunnolle ja vahvistamiselle. Jotkin dieetit kieltävät proteiinin syömisen tai rajoittavat sitä rankasti, ja monet meistä noudattavatkin dieetin alussa näitä sääntöjä orjallisesti. Tämä on kuitenkin virhe, sillä ruokavaliossa tulisi aina olla proteiinia. Proteiinilla varmistat sen, että syöt monipuolisesti ja tasapainoisesti. Sinun ei tarvitse mättää rasvaista possunlihaa, vaan keskity sen sijaan syömään kananmunia ja kevyitä lihavaihtoehtoja, kuten kanaa ja kalkkunaa. Näistä saat paljon proteiinia ilman lisäkaloreita. Lohi on toinen loistava vaihtoehto proteiinin saannille, samaten makeat mantelit.
  • Omenat. Saattaa kuulostaa epäilyttävältä, mutta luota meihin, kun sanomme, että omenat ovat loistava proteiininlähde. Omenat auttavat myös polttamaan rasvaa. Iowan yliopiston tutkijoiden mukaan omenan kuoressa oleva ursolihappo tukee lihasten kasvua ja auttaa sinua polttamaan enemmän kaloreita. Älä siis kuori omenaa, vaan pese se huolellisesti ja syö kuorineen.

2. Antioksidanttien tärkeys

Some figure

 

Antioksidantit ovat paras apu taistelussa vapaita radikaaleja vastaan. Vapaita radikaaleja tulee kehoon ympäristöstä ja ruuasta, ja ne aiheuttavat solutasolla vanhenemista ja rappeutumista, ja edesauttavat sairauksien syntymistä. Antioksidantit ja vapaat radikaalit ovat toistensa vastavaikuttajia, eli mitä enemmän antioksidantteja saat, sen parempi.

Vapaat radikaalit löystyttävät kudoksia, mikä johtaa epämiellyttäviin ylimääräisiin ihopoimuihin ja rasvaan. Antioksidantit sisältävät usein paljon C-vitamiineja, mikä kiihdyttää aineenvaihduntaa ja polttaa pelkästään rasvaa, ei lihasta. Antioksidantteja löytyy etenkin marjoista ja hedelmistä, joten niitä tulisi syödä säännöllisesti. Antioksidantit kiinteyttävät ja siloittavat ihoa, korjaavat vaurioita, hoitavat ihoa ja polttavat pois ylimääräistä rasvaa.  

Etenkin marjat ovat täynnä antioksidantteja ja C-vitamiinia. Myös appelsiinit ja sitruunat ovat hyvä vaihtoehto. Näistä saat myös ihon kunnolle välttämätöntä kollageenia, joka pitää ihon kimmoisana ja nuorekkaana. Syö marjoja joka päivä esimerkiksi aamupuuron tai smoothien seassa. Voit myös pyöräyttää niistä mehun mehustimella tai tehosekoittimella. Appelsiini ja sitruuna taipuvat helposti raikastavaksi juomaksi, ja niissä on paljon vitamiineja ja mineraaleja.

3. Sano ei roskaruualle ja rasvalle

Some figure

 

Kaikkihan sen tietävät, että roskaruoka on haitallista elimistölle. Purilaisateria silloin tällöin ei vie turmion tielle, mutta jatkuva roskaruuan syöminen johtaa painonnousuun ja turvotukseen. Kiireinen elämäntyyli tarkoittaa sitä, ettei aina ole aikaa kokata terveellistä ruokaa alusta alkaen, ja silloin tulee turvauduttua nopeisiin vaihtoehtoihin ja annettua periksi mieliteoille.

Pidä silmällä syömisiäsi ja varmista, ettet herkuttele roskaruualla tai muilla herkuilla enemmän kuin kerran viikossa. Roskaruuassa on paljon rasvaa, suolaa ja sokeria, jotka kerryttävät nesteitä kehoon, aiheuttavat mahavaivoja ja turvotusta ja löystyttävät ihoa.

Varmista, että sinulla on aikaa keskittyä ruuanlaittoon joka päivä ja jätä purilaiset, ranskalaiset, pizzat ja pullat ostamatta. Vanhoista tottumuksista voi kestää jonkin aikaa päästä eroon, mutta lopussa kiitos seisoo.

4. Ole varovainen auringon kanssa

Some figure

 

Auringonvalo on keholle tärkeää, sillä siitä saamme D-vitamiinia, joka hoitaa niin ihon kuin muunkin elimistön kuntoa. Liiallinen auringonotto tai auringolle altistuminen kuitenkin johtaa kollageenin haihtumiseen, nestetasapainon järkkymiseen ja lopulta ihon löystymiseen. Vältä auringonvaloa silloin, kun sen on voimakkaimmillaan (klo 12 ja 4 välillä) ja suojaa itsesi vaatteilla, hatuilla ja aurinkosuojavoiteella. Älä loikoile auringossa tuntikausia, äläkä koskaan käytä solariumia.

5. Kokeile näitä harjoituksia kiinteytymiseen

Some figure

 

 

Lihaskuntoharjoittelu on paras tapa kiinteyttää ihoa ja lihaksia ja päästä eroon epäesteettisestä löysyydestä ja rasvasta. Jos vatsanseutusi on löysä, suosittelemme vatsalihasliikkeitä (kylkiä unohtamatta) ja venyttelyä. On olemassa monia eri vatsalihasliikkeitä, joten älä tyydy pelkästään tylsiin istumaannousuihin. Monet liikkeet vaikuttavat koko vatsanseudulle ja vaihtelu virkistää niin kehoa kuin mieltä.

Jos haluat kiristää pakaralihaksia ja reisiä, vietä ainakin tunti päivittäin kävellen reipasta tahtia, pyöräillen tai uiden. Pienetkin muutokset yhdistettynä terveelliseen ruokavalioon muokkaavat kehoa vähitellen, karkoittavat ylimääräistä rasvaa ja kiinteyttävät ihoa. Mikään ei ole mahdotonta, kunhan harjoittaa mielenlujuutta. Alkuun pääsy on vaikeinta, mutta sen jälkeen se käy helpommaksi. Aloita jo tänään. Näin poltat rasvaa ja kiinteytät vartaloasi huomaamatta ja pitkäjänteisyydellä näet tuloksia nopeammin kuin osasit kuvitellakaan.

 

 

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.